Home » Life & Style » Studiu: Când se simt cei mai mulți oameni, cu adevărat, fericiți. Aceasta este de fapt vârsta ideală

Studiu: Când se simt cei mai mulți oameni, cu adevărat, fericiți. Aceasta este de fapt vârsta ideală

Manolică Anca / 18.07.2022, 14:49
Studiu: Când se simt cei mai mulți oameni, cu adevărat, fericiți. Aceasta este de fapt vârsta ideală

Fericirea este un concept subiectiv pe care cu toții îl definim ușor diferit, însă cert este că absolut toată lumea își dorește să fie fericită! Cu toate acestea, a rămâne fericiți tinde să fie dificil pe măsură ce ne maturizăm și ne confruntăm cu fel și fel de probleme. Iată ce se arată într-un studiu cu privire la vârsta la care cei mai mulți oameni se simt, cu adevărat, fericiți.

Studiu: Când se simt cei mai mulți oameni fericiți, cu adevărat

Cu toții ne dorim să trăim o viață fericită. Dar puțini sunt cei care pot spune cum se poate obține fericirea în această lume. Ea este definită de oameni diferiți în moduri diferite, dar cert este că atunci când simțim emoții pozitive avem tendința de a ne simți fericiți.

De asemenea, pentru a fi fericiți, ajungem să facem și o mulțime de sacrificii. Muncim mai mult, studiem la cele mai bune școli, petrecem mai multe ore în sălile de fitness, îi ajutăm pe cei aflați la nevoie și multe alte lucruri.

Potrivit unui nou studiu, ar exista o vârstă anume la care ne simțim cei mai fericiți. Să fie oare în copilărie, la începutul adolescenței sau atunci când ajungem la maturitate? Descoperim împreună, în rândurile de mai jos, ce spun statisticile.

La copilărie, adolescență sau maturitate?

Unii ar tinde să spună că suntem fericiți atunci când suntem mici, pentru că în această perioadă nu conștientizăm care sunt provocările vieții. Alții ar spune că se simt cel mai bine la maturitate, când deja au trecut prin anumite situații, experiențe și acum știu cum să le gestioneze și la ce să se aștepte.

Vârsta la care suntem fericiți
Vârsta la care suntem fericiți

Echipa de cercetători de la National Geographic a căutat să descopere care este vârsta la care cei mai mulți oameni din SUA au simțit, cu adevărat, fericirea. Aceștia au ales un grup de 2.500 de respondenți cărora le-au cerut să se împartă în două categorii: cei care se consideră a fi foarte fericiți și cei care nu sunt „prea fericiți‟.

Ulterior, oamenii de știință au împărțit respondenții pe categorii de vârstă, pentru a putea afla perioada de viață în care aceștia au fost mai fericiți.

Aceasta este de fapt vârsta ideală

În urma analizării rezultatelor, au descoperit că persoanele cu vârstele cuprinse între 40 și 49 de ani se simt cel mai puțin fericite, aceasta fiind perioada de vârstă cea mai nefavorabilă.

Numai 20% dintre persoanele sub 40 de ani au răspuns că se simt foarte fericite, însă lucrurile tind să se îmbunătățească odată cu trecerea anilor.

Cei mai fericiți oameni dintre participanți aveau deja vârsta de 80 de ani sau mai mult de atât. Din acest grup fac parte persoanele care au devenit mai fericite odată cu trecerea timpului.

Dacă ai putea avea o vârstă pentru tot restul vieții, tu pe care a-i alege-o?