Home » Life & Style » Timp liber » 10 dintre cele mai romantice locuri de pe planetă. Destinații de vacanță pe care merită să le treci pe listă

10 dintre cele mai romantice locuri de pe planetă. Destinații de vacanță pe care merită să le treci pe listă

Manolică Anca / 11.02.2022, 10:04
10 dintre cele mai romantice locuri de pe planetă. Destinații de vacanță pe care merită să le treci pe listă

Indiferent de câte călătorii ai făcut, vacanțele alături de persoana iubită sunt întotdeauna speciale. Deși orice loc poate fi frumos într-o companie bună, există anumite destinații care se pretează mai mult la romantism. Iată câteva dintre cele mai romantice locuri de pe planetă pe care le poți explora împreună cu jumătatea ta. O excursie romantică într-unul dintre aceste locuri vă va umple zilele de dragoste și zâmbete. Pregătește bagajele!

1. Cele mai romantice locuri de pe planetă. Krabi, Thailanda

Cele mai romantice locuri de pe planetă. Krabi, Thailanda
Krabi, Thailanda

Situată în sudul Thailandei, Krabi este una dintre destinațiile romantice de top din lume. Aici vă veți pierde în apele tropicale albastre care se varsă pe plajele imaculate, mărginite de palmieri. La Wat Tham Sua sau Peștera Tigrului puteți admira frumoasele recife de corali și viața marină în timp ce vă plimbați cu o barcă cu fund de sticlă. De asemenea, puteți face snorkeling pentru a vedea formațiuni stâncoase subacvatice sau vă puteți plimba pe străzile orașului Krabi.

2. Agra, India

Agra, India
Agra, India

Aici veți găsi întruchiparea romantismului: Taj Mahal, unul dintre cele mai bune locuri pentru Ziua Îndrăgostiților. Dar nu doar Taj Mahal merită o vizită din punct de vedere arhitectural. Orașul din nordul Indiei are și alte structuri istorice care trebuie vizitate, cum ar fi Fatehpur Sikri, rămășițele unui oraș antic fondat de împăratul mogul Akbar între 1571 și 1585.

3. Bruges, Belgia

Bruges, Belgia
Bruges, Belgia

Bruges este, fără îndoială, un oraș medieval de basm și, cu piețele sale fermecătoare, canalele pitorești și străzile pietruite, poate fi considerat unul dintre cele mai romantice orașe din vechea Europă. Cunoscută drept „Veneția Nordului”, nu veți uita niciodată această călătorie: peste tot sunt capodopere. Nici pe timp de noapte nu trebuie ratat, având un iluminat excelent pentru a admira statuile, fațadele și monumentele dintr-o altă perspectivă.

4. Cele mai romantice locuri de pe planetă. Veneția, Italia

Cele mai romantice locuri de pe planetă. Veneția, Italia
Cele mai romantice locuri de pe planetă. Veneția, Italia

Chiar și pentru cei care se consideră mari călători, Veneția prezintă o experiență complet nouă, fiind capitala regiunii Veneto, care este formată din 100 de insule mici. Aproape că nu există drumuri, dar există o mulțime de canale, de-a lungul cărora se poate face o plimbare cu gondola. Clădirile sale, cum ar fi Podul Rialto, o minune a ingineriei, monumentele și sculpturile vă vor uimi, iar dacă aveți timp, vă recomandăm o excursie cu barca în regiunea de suflare a sticlei de pe insula Murano.

5. Bora Bora

Bora Bora
Bora Bora

Frumoasa insulă Bora Bora se află, de asemenea, pe o listă cu cele mai romantice locuri de pe planetă. Aici veți găsi peisaje spectaculoase, cu cer însorit, stațiuni de lux și ape calde. Bucurați-vă de fauna marină a insulei făcând snorkelling sau scufundări, escaladând Muntele Otemanu sau privind stelele pe cerul nopții.

6. Queenstown, Noua Zeelandă

Queenstown, Noua Zeelandă
Queenstown, Noua Zeelandă

Dacă sunteți firi aventuroase, o excursie în Noua Zeelandă poate face diferența. Queenstown este renumit pentru sporturile sale extreme, în special pentru bungee jumping și parașutism, dar este și un loc plin de peisaje superbe și ape tumultoase. Dacă ajungeți acolo, nu ar trebui să ratați nici plimbarea cu balonul cu aer cald dimineața devreme.

7. Cele mai romantice locuri de pe planetă. Zermatt, Elveția

Ascuns în Alpii elvețieni, acest sat acoperit de zăpadă este un tărâm al minunilor de iarnă. Dacă vă place să schiați, acesta este locul ideal, însă există o mulțime de alte lucruri romantice de făcut în Zermatt. Vă puteți încălziți cu o fondue de brânză sau puteți admira unele dintre cele mai frumoase priveliști ale Matterhorn, cel mai faimos munte din Alpi.

8. Maldive

Maldive
Maldive

Este o destinație populară pentru cupluri. Frumoasele insule din Maldive au recife colorate, peisaje superbe, vile pe apă cu o terasă care se deschide în apa albastră și limpede, gazde primitoare și o climă paradisiacă. Totuși, cea mai bună perioadă pentru a merge este între mai și noiembrie.

9. Viena, Austria

Viena, Austria
Viena, Austria

Acest oraș este plin de patrimoniu istoric și cultural: castele, biserici, muzee. Palatul Schönbrunn, Palatul Hofburg și Palatul Belvedere nu sunt doar cele mai faimoase castele, ci și locurile ideale pentru a fi vizitate în cuplu.

10. Cele mai romantice locuri de pe planetă. Paris, Franța

Cele mai romantice locuri de pe planetă. Paris, Franța
Paris, Franța

Desigur, nu putea lipsi de pe listă Parisul, orașul iubirii prin excelență. Deși poate fi un clișeu, nu este mai puțin potrivit ca loc de vizitat în cuplu. În asta constă farmecul său. Plimbați-vă de-a lungul Avenue des Champs Elysées, admirați maiestuosul Turn Eiffel și vizitați unele dintre cele mai bune cafenele pariziene răspândite pe străzile pietruite ale acestui frumos oraș.