Home » Life & Style » Timp liber » 5 lucruri pe care nu le știai despre persoanele cu ochi albaștri. La unele nu te-ai fi gândit

5 lucruri pe care nu le știai despre persoanele cu ochi albaștri. La unele nu te-ai fi gândit

Alexandru Cazacu / 21.07.2021, 14:44
5 lucruri pe care nu le știai despre persoanele cu ochi albaștri. La unele nu te-ai fi gândit

Se spune că ochii sunt fereastra sufletului și spun întotdeauna adevărul. Cu toate acestea, culoarea ochilor unui om ar putea arăta unele lucruri despre personalitatea acestuia. Deși poate părea incredibil, experții susțin că există o legătură între culoarea ochilor și caracterul unui om. Noi v-am pregătit o serie de lucruri mai puțin știute despre persoanele cu ochi albaștri.

Cinci lucruri neștiute despre persoanele cu ochi albaștri

Frumusețea ochilor albaștri este de necontestat și mulți oameni își doresc să îi aibă. Așadar, dacă te numeri printre cei care au ochii albaștri ar trebui să te consideri norocos. Potrivit statisticilor, doar 8% din populația planetei are ochii albaștri. În următoarele rânduri îți vom enumera o serie de lucruri neștiute despre persoanele cu ochi albaștri.

Cei care au ochii albaștri sunt mai liniștiți

Se spune că persoanele care au ochi albaștri sunt mai liniștite, stabile și sociabile. De asemenea, când cei cu ochi albaștri se angajează în relații de lungă durată, ei depun foarte mult efort sufletesc pentru ca acestea să reziste.

Tristețe și inocență

De multe ori, culoarea albastră a ochilor este asociată cu tristețea și inocența. Se spune că oamenii cu ochi albaștri au un spirit aventuros și distractiv, indiferent dacă vorbim de dragoste, carieră sau hobby-uri.

Oamenii cu ochi albaștri au același strămoș

Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Copenhaga, toți cei care au ochii albaștri ar putea fi înrudiți. Cu se poate acest lucru? Ei bine, se pare că în urmă cu aproximativ 6000 – 10.000 de ani toți oamenii aveau ochii căprui, însă la un moment dat gena care care controlează nivelul de melanină a suferit o mutație, în urma căreia a fost limitată cantitatea de melanină ce poate fi produsă și a dus la apariția ochilor albaștri.

De asemenea, specialiștii sunt de părere că s-ar fi întâmplat prima dată în zona din nordul Mării Negre. Așadar, se pare că toți oamenii care au ochii albaștri ar avea această mutație care controlează nivelul de melanină din iris și toți ar avea descendență europeană.

Sensibilitate la lumină

Ei bine, dacă te afli printre cei care au ochii de culoare deschisă, trebuie să-i protejezi de soare. Este demonstrat faptul că, oamenii care au ochii albaștri sunt mai sensibili la lumină decât cei cu ochi căprui, de exemplu.

De ce se întâmplă acest lucru? Melanina are rolul de a ne proteja pielea și ochii de razele ultraviolete, iar în cazul ochilor albaștri, melanina are un nivel foarte scăzut, așadar, mai multă lumină poate pătrunde prin iris și poate afecta ochii.

Lucruri mai puțin știute despre persoanele cu ochi albaștri
Lucruri mai puțin știute despre persoanele cu ochi albaștri

Persoanele cu ochi albaștri tolerează mai bine durerea

Se pare că oamenii care au ochii deschiși la culoare pot tolera mai bine durerea în comparație cu cei care au ochii de culoare închisă. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh, femeile cu ochii albaștri sau verzi au simțit un nivel mai redus al durerii și au tolerat mai bine durerea în timpul travaliului. De asemenea, oamenii de știință sunt de părere că genele responsabile pentru producția de melanină au influență și asupra toleranței la durere.