Home » Life & Style » Timp liber » Acatistul Bunei Vestiri. Ce e bine să spui în această zi de sărbătoare. Îndeplinește cele mai mari dorințe

Acatistul Bunei Vestiri. Ce e bine să spui în această zi de sărbătoare. Îndeplinește cele mai mari dorințe

Violeta Badea / 25.03.2021, 13:22
Acatistul Bunei Vestiri. Ce e bine să spui în această zi de sărbătoare. Îndeplinește cele mai mari dorințe

Acatistul Bunei Vestiri. Ce e bine să spui în această zi de sărbătoare. Îndeplinește cele mai mari dorințe. Data de 25 de marte este o zi de sărbătoare pentru credincioși. Biserica Ortodoxă prăznuiește Odovania Praznicului Bunei Vestiri, iar oamenii se roagă pentru a li se începlini cele mai arzătoare dorințe. 

Acatistul Bunei Vestiri. Ce e bine să spui în această zi de sărbătoare

Buna Vestire este una dintre cele mai importante sărbători pentru creștini și se celebrează pe data de 25 martie. Această zi sfântă amintește de momentul în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Fecioarei Maria ca va naște pe Fiul lui Dumnezeu. De asemenea, Buna Vestire  este și prima sărbătoare atestată în documente dintre toate sărbătorile în cinstea Maicii Domnului.

Cu acest prilej deosebit, credincioșii rostesc Acatistul Bunei Vestiri a Maicii Domnului. Oamenii pot citi acest acastist în lăcașul sfânt, dar și acasă. De asemenea, îl pot citi în orice moment: fie în Sfânta zi a Bunei Vestiri, fie în orice zi din cursul anului.

Este un moment încărcat de emoție și de speranță pentru femeile care doresc să rămână însăcinate, cele care doresc sa nască copii sănătoși, să aibă pace și momente de liniște în familie, sa evite divorțul sau conflictele. Acest trebuie rostit pe o perioadă de 40 de zile cu binecuvântarea părintelui duhovnic. Pe parcursul acestor zile se recomandă să se țină post în zilele de miercuri și de vineri, dar și în ziua de luni pentru familie.

Acatistul Bunei Vestiri
Acatistul Bunei Vestiri

Îndeplinește cele mai mari dorințe

Se spune că Acatistul Bunei Vestiri are capacitatea de a îndeplini orice dorință, atunci când este citit cu multă credință în suflet. De asemenea, credincioșii trebuie să se așeze în genunchi sau pot rămâne în picioare și trebuie să facă câte o închinăciune sau câte o metanie după fiecare Condac și Icos.

Acatistul este format din 13 condace și icoase,iar preoții spun că este bine să se respecte ordinea. Astfel, să citească întai rugăciunile începatoare, al 13-lea Condac să îl citeasca de trei ori, apoi să se întoarcă asupra Icosului și Condacului 1, înainte de a citi rugăciunea specială de la sfârșit. Acesta este considerat una dintre cele mai puternice rugăciuni de împlinire a dorințelor femeilor.

Acatistul Bunei Vestiri

„O, Preasfântă Născătoare de Dum­ne­zeu, Fecioară stăpână, ceea ce ești mai înaltă și mai presus decât îngerii și arhanghelii și mai cinstită decât toa­tă făptura; mirarea cea mare a în­ge­ri­lor, propovăduirea prorocilor, po­doa­ba cea aleasă a arhanghelilor, întă­rirea cea tare a mucenicilor, lauda cea preamărită a apostolilor, povățuitoa­rea cea tare a călugărilor, înfrânarea cea tare a postitorilor, curăția și slava fecioa­re­lor, veselia cea lină a mai­ci­lor, în­țe­lep­ciunea și învățătura prun­ci­lor, câr­muitoarea săracilor și a vădu­velor; îmbrăcăminte celor goi, sănă­tate celor bolnavi, izbăvire celor ro­biți; liniște celor de pe mare, liman bun celor înviforați, povățuitoare ne­os­te­nită ce­lor rătăciți, mergere ușoară celor călă­tori, odihnă bună celor oste­niți, aco­pe­rământ și scăpare celor asu­priți; nădejde celor fără de nădejde, ajută­toare celor lipsiți; celor săraci bo­găție neîmpuținată, celor întristați de-a pururea mângâiere, celor pe care nu-i iubește nimeni iubire cu smerenie; ce­lor păcătoși mântuire către Dum­­ne­zeu; tuturor creștinilor ocrotire tare, a­ju­tătoare nebiruită și folo­si­toare….”, continuare o puteți citi pe doxologia.ro.