Home » Life & Style » Timp liber » Alimente permise după sport. Ce poți să consumi după exercițiile fizice

Alimente permise după sport. Ce poți să consumi după exercițiile fizice

Violeta Badea / 16.03.2021, 16:10
Alimente permise după sport. Ce poți să consumi după exercițiile fizice

Alimente permise după sport. Ce poți să consumi după exercițiile fizice. Multe persoane care fac sport refuză să mănânce după antrenament. Acest lucru este greșit, deoarece recuperarea va avea de suferit. Masa de după antrenament este foarte importantă, dar trebuie să ținem cont și de ceea ce mâncăm. În acest articol veți afla care sunt alimentele permise după sport.

Alimente permise după sport

Faci exerciții fizice și eviți să mănânci după antrenament? Evită să mai faci acest lucru! Nutriționiștii spun că masa de după antrenament este la fel de importantă pentru îmbunătățirea rezultatelor. Astfel, dacă ne înfometăm nu mai dăm același randament.

Explicația este destul de simplă. În timpul antrenamentelor depunem efort, transpirăm și golim rezervele corpului de nutrienți, în special aminoacizi și glicogen. Astfel, trebuie neapărat să-i oferi organismului aceste substanțe de care are mare nevoie.

 „Eu recomand tuturor clienţilor mei o sursă foarte rapidă de proteină plus o doză considerabilă de carbohidraţi simpli cu index glicemic mare. De exemplu, medicii recomandă după antrenament ciocolată cu lapte, care conţine exact ce am spus şi eu. Dar putem şi mai bine de atât, un exemplu bun fiind 30gr concentrat proteic din zer + 70-80gr maltodextrină/dextroză (sau chiar 2 banane medii). Nu vă speriaţi de cantitatea mare de zaharuri, corpul va transforma aceste zaharuri simple direct în glicogen, cu scopul de a-şi reface rezervele, adică nu se depune nimic sub formă de grăsime” a precizat Gabriel Floricel, antrenor personal, citat de csid.ro.

Iată ce este important să facem după antrenament. În primul rând, să mâncăm după circa o oră de la terminarea exercițiilor fizice. În al doilea rând, să avem grijă ce mâncăm. Multe persoane nu oferă organismului toate substanțele de care are nevoie.

Avem nevoie de o masă cât mai diversificată, care să cuprindă proteine, grăsimi sănătoase și alimente bogate în nutrienți. De asemenea, este foarte important să consumi cât mai multe lichide. Hidratarea are un rol foarte important pentru sănătatea noastră.

Alimente permise dupa sport
Alimente permise dupa sport

Ce poți să consumi după exercițiile fizice

Așa cum spuneam și mai sus, după antrenament avem nevoie de o masă solidă pentru a ne reîncărca bateriile. Iată câteva alimente pe care este indicat să le consumi, după ce ai efectuat exercițiile fizice.

  • Pește

Masa ideală trebuie să conțină o sursă de proteină, iar carnea de pește este cea mai indicată. Peștele poate fi combinat cu o garnitură,care să ofere cantitate ceva mai mică de carbohidraţi, fibre, vitamine şi antioxidanţi. De exemplu, am putea adăuga: morcovi, broccoli, spanac, varză, fasole, verde sau roşii.

  • Ouă

Ouăle sunt indicate după antrenamentele intense, deoarece au un conținut ridicat de proteine și carbohidrați. Un ou conține aprocimativ 70 de calorii și circa 6,3 grame de proteine.

  • Chefir

Se spune că proteinele din produsele lactate au capacitatea de crește șansele de a scadeîn greutate, totul într-un timp foarte scurt. Chefirul este cea mai bună alegere, doarece are un conținut ideal. Astfel, o cană conține între 11-14 grame de proteine.

  • Banane

Aceste fructe exotice fac minuni pentru persoanele care practică diverse sporturi. Acestea au un conținut ridicat de carbohidrați și contribuie la refacerea nivelului de glicogen. De asemenea, oferă energie corpului.

  • Humus

Humusul este o variantă bună și pentru vegetarieni. Acest aliment conține atât carbohidrați, cât și proteine. De asemenea, este o sursă excelentă de fier și conține vitamina C.