Home » Life & Style » Timp liber » Care este cea mai bună mozzarella pentru pizza

Care este cea mai bună mozzarella pentru pizza

Nistor Alexandru / 15.10.2021, 14:55
Care este cea mai bună mozzarella pentru pizza

Fără doar și poate, pizza se află în topul alimentelor preferate de toată lumea. Ei bine, unul dintre cele mai importante ingrediente folosite la prepararea acesteia este mozzarella. Cu toate acestea, oare care o fi cea mai bună mozzarella pentru pizza? Puteți afla asta în rândurile următoare ale acestui articol.

Cea mai bună mozzarella pentru pizza

Mozzarella este o un fel brânză originară din Italia, fiind fabricată în mod tradițional din lapte de bivoliță. Cu toate acestea, majoritatea tipurilor de Mozzarella disponibile acum sunt fabricate din lapte de vacă. Produs alimentar italian de specialitate tradițională, Mozzarella nu este îmbătrânită ca majoritatea brânzeturilor. Aceasta se poate consuma proaspătă doar la câteva ore după ce a fost preparată.

Mozzarella este una dintre acele brânzeturi care pot fi utilizate la prepararea a fel și fel de mâncăruri, însă este de obicei folosită la pizza. Acestea fiind spuse, hai să vedem care este cea mai bună mozzarella pentru pizza.

Când putem spune că o mozzarella este cu adevărat bună

În ceea ce privește o mozzarella bună, ei bine aceasta nu trebuie să fie neapărat de un alb imaculat, pentru că asta depinde de laptele folosit la prepararea acesteia. De asemenea, alimentația animalului poate să influențeze nivelul de grăsimi din lapte, care poate fi de un alb mai închis sau mai deschis. Nu mulți știu că producătorii acestui tip de brânză pot face mozzarella mai slabă sau mai grasă, iar asta depinde, după cum spuneam, de nivelul de grăsimi din lapte.

Putem spune că o mozzarella este perfectă atunci când este moale și elastică. De asemenea, suprafața acesteia trebuie să foarte netedă, deoarece după ce este scoasă din apă caldă, mozzarella se întinde până la consistența dorită. Totodată, o mozzarella este bună atunci când o tăiem, iar din ea curge puțin zer. Dacă se scurg câteva picături de zer și este ușor apoasă, atunci cu siguranță mozzarella este proaspătă și perfectă pentru folosit la pizza. Aceasta se va topi și va lega frumos toate ingredientele, iar pizza va ieși perfect.

Care este cea mai bună mozzarella
Care este cea mai bună mozzarella

Cum a apărut brânza mozzarella

Mai întâi, trebuie să menționăm că mozzarella este numită în acest fel datorită procesului său specific de producție. În italiană, mozzare se referă la modul în care cașul este întins manual în benzi și apoi tăiat în bile. Cu toate că înainte se fabrica doar cu lapte de bivoliță, în zilele noastre mozzarella este produsă în principal cu lapte de vacă.

Termenul ”mozzarella” a apărut pentru prima dată în Italia în 1570 într-o carte de bucătărie a lui Bartolomeo Scappi, bucătar la curtea papală. Cu toate acestea, fabricarea brânzeturilor cu lapte de bivoliță a fost înregistrată pentru prima dată în secolul al XII-lea. Călugării de la mănăstirea San Lorenzo din Capua obișnuiau să ofere celor care veneau la mănăstire brânză numită mozza. Mai târziu, în secolul al XIV-lea, doar piețele din Napoli și Salerno erau vândute doar aceste tipuri de brânză care puteau rezista transportului. Mozzarella a devenit populară abia la sfârșitul secolului al XVIII-lea.