Home » Life & Style » Timp liber » Cele mai crude metode de tortură, din Roma Antică. De ce erau oamenii îndesați în trupul măgarilor. Detalii înfiorătoare

Cele mai crude metode de tortură, din Roma Antică. De ce erau oamenii îndesați în trupul măgarilor. Detalii înfiorătoare

Alexandru Cazacu / 13.07.2021, 11:46
Cele mai crude metode de tortură, din Roma Antică. De ce erau oamenii îndesați în trupul măgarilor. Detalii înfiorătoare

De-a lungul istoriei, foarte multe metode de tortură au înspăimântat prin cruzimea lor, iar multe dintre acestea își au rădăcinile în Roma antică. Potrivit autorilor din vechime, sadismul unor oameni a dus la nașterea unor forme de tortură incredibile.

Cele mai crude metode de tortură, din Roma Antică

Se pare că romanii torturau, în general, sclavii. Ba chiar mai mult de atât, unii legiuitori îi schingiuiau pe aceștia până la moarte, în locul stăpânilor lor. Cu toate acestea, nici măcar oamenii liberi, atât femei, cât și bărbați, nu puteau scăpa de abuzurile elitelor. Așadar, multe dintre metodele de tortură amintite de autorii de la vremea respectivă continuă să înspăimânte prin cruzimea lor. Iată câteva dintre cele mai oribile metode de tortură din Roma Antică.

Tortura cu animale

Aceasta este una dintre cele mai crude metode de tortură. Mai exact, un om dezbrăcat era băgat într-un sac împreună cu o pisică, care era sufocată sau lovită, astfel încât mușca sau zgâria acea persoană. De asemenea, condamnatul putea fi pus în sac cu mai multe animale (câini, șerpi, maimuțe, iar sacul era aruncat într-un râu sau de pe stânci.

O altă metodă de tortură cu animale era numită cazanul. Așadar, un cazan era plasat pe stomacul victimei, cu fața în jos, iar în interior era introdus un animal mic (pisică, câine, șoarece sau furnici). Deasupra recipientului era aprins un foc, iar din cauza căldurii, animalele erau nevoite să spintece trupul victimei, încercând să sape un tunel pentru a scăpa, potrivit ”Dicționarul Torturii”, de Nigette M. Spikes.

Îndesați în corpul unui măgar

O altă metodă de tortură oribilă este descrisă de Lucian și Apuleius. Aceasta presupunea introducerea unei persoane în corpul unui măgar.

”Să ucidem un măgar, să îi scoatem intestinele și să băgăm fata dezbrăcată în burta lui, doar cu capul ieșit afară, în timp ce restul corpului ei va rămâne închis în animal. Apoi vom pune cadavrul măgarului la soare, până când va putrezi”, scria Apuleius, în lucrarea ”Măgarul de aur”.

”Căldura generată în corpul animalului aflat în descompunere va duce la prăjirea fetei. De asemenea, ea va fi chinuită de foame și sete, însă va fi incapabilă să se sinucidă. Duhoarea animalului putrezit și mulțimea viermilor care se vor târî pe trupul ei gol o vor chinui, iar în final vulturii care se vor înfrupta din carcasa animalelor vor smulge bucăți din trupul fetei aflate pe moarte”, completa Lucian.

Cele mai odioase metode de tortură din Roma Antică
Cele mai odioase metode de tortură din Roma Antică

Mutilarea prin degerare

În timpul unei ierni geroase, la Sebaste (Armenia), nu mai puțin de 40 de soldați s-au convertit la creștinism. În consecință, aceștia au fost scufundați într-un lac până ce trupurile le-au înghețat, iar brațele și picioarele lor puteau fi spulberate dintr-o lovitură, spunea istoricul Daniel Mannix, în Istoria Torturii.

Femei violate de gladiatori

De asemenea, o altă metodă de tortură a fost descrisă de Sfântul Grigore. Se pare că oamenii din Heliopolis au dezbrăcat o tânără, i-au tăiat burta și au umplut-o cu orz, lăsând porcii sălbatici să mănânce din ea.

Se pare că mai multe tinere au murit în acest mod. Cu toate acestea, pentru că legea romană de la acea vreme interzicea execuția fecioarelor, tinerele erau violate mai întâi de gladiatori. Mai mult de atât, o tânără numită Cyrilla, a fost tăiată, iar în burta acesteia au fost îndesați cărbuni aprinși, potrivit adevărul.ro.