Home » Life & Style » Timp liber » Cine este Dragoș Petrescu de la Imperiul Leilor. Povestea neștiută a antreprenorului de succes. Cum a intrat în lumea afacerilor

Cine este Dragoș Petrescu de la Imperiul Leilor. Povestea neștiută a antreprenorului de succes. Cum a intrat în lumea afacerilor

Alexandru Cazacu / 04.06.2022, 13:38

În vârstă de 51 de ani, Dragoș Petrescu este unul dintre cei mai de succes antreprenori din România. Fondator al lanțului de restaurante „City Grill”, Dragoș a fost invitat la emisiunea „La cină cu Ionela Năstase”, de la Digi 24, unde a vorbit despre cum a intrat în domeniul afacerilor. Haideți să vedem cine este Dragoș Petrescu de la „Imperiul Leilor”. Iată povestea neștiută a antreprenorului.

Cine este Dragoș Petrescu de la Imperiul Leilor

Invitat în cadrul emisiunii „La cină cu Ionela Năstase”, Dragoș Petrescu a făcut dezvăluiri uimitoare despre cum a ajuns unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România. El este, după cum spuneam, fondatorul „City Grill”, un lanț de restaurante care numără în prezent 22 de locații, cu 1.300 de angajați și cu o cifră de afaceri de aproximativ 40 de milioane de euro.

Dragoș Petrescu a intrat în domeniul afacerilor în anii 1990. După cum susține chiar el, când era copil îi plăcea foarte mult să joace Monopoly, așa că un joc ținea chiar și câteva zile.

„Era un joc tras la xerox de către părinți. La un moment dat nu se mai înțelegea dacă hârtia de un dolar e ceea ce scria, și nu se mai vedea, pe bancnotă. Ținea câteva zile un joc de Monopoly”, a povestit Dragoș Petrescu, la Digi24.

Cum a făcut Dragoș Petrescu primii bani

Antreprenorul susține că armata nu i-a plăcut deloc și că stagiul militar l-a făcut la tancuri, la Lipova. Se pare că Dragoș și-a dorit încă de la o vârstă fragedă să fie independent, fiind învățat astfel de către bunicul său, arhitect de meserie. Nu mulți știu că, primii bani i-a făcut vânzând ziare, iar pentru investiția respectivă a împrumutat bani de la bunicii săi.

„Am vândut ziare. Aveam comision 10 la sută. Le luam de la Casa Presei Libere și le vindeam în Piața Universității. Ce putea face un tânăr înaintea primului an de facultate? Aveam două opțiuni: ori să mă duc să mă distrez cu prietenii, nu voiam fiindcă doream să devin independent, ori să găsesc orice fel de job.

Am cumpărat 2.000 de ziare, vreo 200 de dolari, capital de start-up la vremea respectivă. Banii i-am luat de la bunici, le-am dat înapoi. Am cheltuit profitul din vânzarea ziarelor în târg la Vitan, blugi Pyramide, ochelari de soare și alte prostii”, a povestit antreprenorul.

Povestea neștiută a lui Dragoș Petrescu de la Imperiul Leilor.
Povestea neștiută a lui Dragoș Petrescu de la Imperiul Leilor.

Cum a intrat în lumea afacerilor

Ulterior, Dragoș Petrescu și-a deschis câteva tarabe, iar apoi a ajuns „chioșcar”, potrivit relatărilor sale. După ce a fost refuzat de McDonalds pentru un restaurant în franciză, antreprenorul a deschis o benzinărie Shell în Fundeni. În ceea ce privește intrarea în industria restaurantelor, se pare că totul a început din întâmplare.

„Aveam 10 chioșcuri, iar al 11-lea era un mic magazin la parterul unei case private. Proprietarul, domnul Măciucescu, a văzut că nu prea putem să plătim chiria, eu și asociatul meu și ne-a întrebat dacă vrem să deschidem o șaormărie, o pizzerie… Am zis să facem un restaurant cum ne-ar plăcea nouă, ca la mama acasă. Așa a apărut „La Mama”, a povestit Dragoș Petrescu.

Se pare că, la vremea respectivă, nu existau restaurante te acest tip. Conform antreprenorului, aveau două reguli amuzante, dar foarte stricte. Una dintre acestea interzicea accesul în restaurante în pantaloni scurți și în trening. De asemenea, în restaurant se asculta doar muzica lui Julio Iglesias. Potrivit lui Dragoș, la un moment dat a venit ambasadorul Olandei în pantaloni scurți și nu a putut intra. Astfel, ulterior a fost nevoit să elimine această regulă.