Home » Life & Style » Timp liber » Cum arată și ce condiții sunt în închisorile din Rusia. Bătăi până la moarte

Cum arată și ce condiții sunt în închisorile din Rusia. Bătăi până la moarte

Alexandru Cazacu / 18.05.2022, 15:59
Cum arată și ce condiții sunt în închisorile din Rusia. Bătăi până la moarte

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, mulți cetățeni ruși au protestat împotriva războiului chiar în Piața Roșie din Moscova. Ei bine, protestele s-au lăsat cu arestări din partea autorităților ruse. Dar ce se întâmplă cu persoanele arestate, unde sunt duse după ce sunt luate pe sus de către oamenii legii? Hai să vedem cum arată închisorile din Rusia și cum sunt tratați prizonierii acolo.

Cum arată și ce condiții sunt în închisorile din Rusia

Conform statisticilor, Rusia are cei mai mulți încarcerați din toată Europa. De fapt, după cum arată datele de la Centrul pentru Studii Estice, Rusia este situată pe locul al 17-lea în topul țărilor cu cei mai mulți deținuți. În zilele noastre, există un număr de 321 infractori în închisori la 100.000 de cetățeni, arată studiile. În plus, un procent de 6,2% din cei 464.183 de oameni încarcerați în închisorile din Rusia sunt străini, iar 8,3% sunt femei.

Potrivit celor de la Radio Free Europe, la începutul anilor 2000, pușcăriile din Rusia devenise foarte aglomerate, așa că prizonierii trebuiau să facă cu schimbul pentru a sta jos sau întinși. Ei bine, lucrurile s-ar mai fi îndreptat puțin de atunci, însă doar în ceea ce privește aglomerația.

Lipsă acută a igienei în închisorile rusești

După cum am menționat și în primele rânduri, în ultima vreme au avut loc multe arestări în Rusia, din motive politice. Astfel, jurnaliștii Euro News au publicat mai multe imagini cu celulele prizonierilor. În acestea se poate observa lipsa toaletelor, a saltelelor și chiar a paturilor. Ba chiar mai mult de atât, pentru a-și face nevoile zilnice, pușcăriașii aveau la dispoziție doar o gaură în podea.

Să nu mai vorbim de faptul că bolile sunt destul de răspândite în închisorile din Rusia, scriu cei de la The New York Times. Conform datelor existente, peste 100.000 de pușcăriași au tuberculoză, iar în doar doi ani de zile, un număr de aproximativ 20.000 de bolnavi și-au pierdut viața din cauza acestei boli.

Există, de asemenea, și un număr mare de pușcăriași care suferă de diferite afecțiuni psihice. Așadar, chiar dacă reușești să scapi dintr-o astfel de închisoare, cel mai probabil, nu vei ieși sănătos, având în vedere că mulți dintre încarcerați ies de după gratii cu o boală cronică.

Cum arată și ce condiții sunt în închisorile rusești
Cum arată și ce condiții sunt în închisorile rusești

Bătaie până la moarte

În urmă cu câțiva ani de zile, presa din Rusia a făcut publică povestea lui Yevgeny Makarov. Fiind închis în închisoarea Yaroslav, el a fost torturat și bătut crunt, iar camerele de vedere din închisoare au surprins imaginile terifiante.

Cu toate acestea, el nu a fost bătut de ceilalți deținuți, ci chiar de către cei care trebuiau să aibă grijă să nu se întâmple acest lucru. La vremea respectivă, 17 gardieni l-au lovit pe Yevgeny cu bastoanele în zona capului și la picioare. În pauzele dintre bătăi, aceștia îi turnau apă în cap, pentru ca durerea să fie simțită mai intens.

Din nefericire, teribilul eveniment nu a fost singurul de acest gen din închisorile rusești. În toamna lui 2018, patru gardieni l-au bătut pe Sultan Israilov, până când acesta și-a dat duhul. La fel a pățit și Roman Sarychev, care a decedat la doar trei ore de la încarcerare, după ce a fost bătut de gardieni, potrivit celor de la BBC.