Home » Life & Style » Timp liber » Împăratul canibal care i-a oferit lui Ceaușescu diamante pentru o româncă. Ce s-a ales de ea

Împăratul canibal care i-a oferit lui Ceaușescu diamante pentru o româncă. Ce s-a ales de ea

Violeta Badea / 18.03.2021, 15:37

Împăratul canibal care i-a oferit lui Ceaușescu diamante pentru o româncă. Ce s-a ales de ea. Nu mai e niciun secret pentru nimeni că Nicolae Ceaușescu a vândut minorități naționale, dar atunci când i se cerea, făcea același lucru și cu cetățenii români. Așa a ajuns o femeie să fie vândută unui canibal din Republica Centrafricană. În acest articol veți afla care este povestea ei.

Împăratul canibal care i-a oferit lui Ceaușescu diamante pentru o româncă

Jean-Bedel Bokassa si Nicolae Ceausescu
Nicolae Ceausescu si Jean-Bedel Bokassa

Jean-Bedel Bokassa a luptat în Al Doilea Război Mondial și în Războiul Sino-Indian. Acesta a ajuns să conducă Republica Centrafricană, după o lovitură de stat produsă chiar în noaptea de revelion, între anii 1965-1966. Bokassa și-a impus imediat regulile și a abolit Constituția, transformând totul într-o adevărată dictatură.

Acesta a fost un conducător dur, fără pic de milă, iar cine nu se supunea era omorât pe loc. Ceremonia de încoronare a acestuia a fost una extrem de extravagantă. Se spune că el ar fi cheltuit nu mai puțin de 20 de milioane de dolari, deşi oamenii de rând abia câştigau 100 de dolari și supraviețuiau cu greu.

Jean-Bedel Bokassa
Jean-Bedel Bokassa

Bokassa a instituit teroarea și frică în rândul oamenilor. Cei ce nu aveau un loc de muncă sfârșeau prin a fi omorâţi în cel mai oribil mod, iar cerşetorii erau aruncați fără milă la crocodili. Deciziile sale au fost revoltătoare și au existat zvonuri că obișnuia să-și mănânce duşmanii.

Jean-Bedel Bokassa a cheltuit aproape toți banii populației și s-a văzut nevoit să construiască relații cu state pentru realizarea anumitor afaceri economice. Așa a ajuns și în România, în anul 1970. Bărbatul s-a îndrăgositi de românca Gabriela Drâmbă și i-ar fi propus lui Ceauşescu să o trimită în Republica Centrafricană pe femeie, promiţând că în schimb îi va da 10% din producţia de diamante a ţării. Astfel, securitatea a obligat-o pe Gabriela să plece pe continentul african, devenind soţia lui Bokassa.

Ce s-a ales de ea

Gabriela Dramba
Gabriela Dramba

Căsnicia româncei cu președintele Republicii Centrafricane a durat trei ani. Bărbatul se afla la a 18-a căsnicie și în total a avut 39 de copii, printre care unul și cu Gabriela Drâmbă. După căsătorie, proaspăta doamnă Bokassa locuia într-un adevărat palat de poveste, înconjurat de grădini luxoase și lacuri populate de crocodili. Însă, prețul pe care avea să-l plătească pentru aceste bogății a fost destul de mare.

Femeia a fost terorizată în mod constant de excesele de gelozie ale dictatorului, de abuzurile sale sexuale și de jigniri. Femeia a încercat să se sinucidă, dar nu a reușit. Acest gest i-a dat de gândit lui Bokassa și i-a permis Gabrielei să se stabilească definitiv în Franța.

Unii spun că femeia a fost trimisă de Nicolae Ceaușescu ca spion, alții spun că a fost oferită cadou. Cert este că femeia a declarat că nu a fost lovită niciodată de soțul său și a negat că acesta ar fi fost canibal.

„Aveam maimuțe, multe animale exotice la palat. Erau ținute în țarcuri. Soțul meu s-a purtat foarte frumos. N-a ridicat niciodată mâna la mine, nu m-a jignit. Îmi doream să mor. Atunci i-am spus că vreau să mă întorc în țară la familia mea. De teama unui scandal diplomatic, el a acceptat cu greu să divorțăm. Urma să fie încoronat împărat și nu avea nevoie de scandal.”, a precizat Gabriela, citată de playtech.ro.

În prezent, femeia locuiește în România, într-o vilă din apropierea Bucureștiului, administrând câteva business-uri imobiliare. Fiica ei, Anne de Berengo, locuiește la Paris și administrează niște clădiri de patrimoniu. Bokassa fost alungat de la conducerea ţării în anul 1979, dar a revenit peste câţiva ani cu gândul de a recupera șefia. A fost prins și condamnat la moarte, dar pedeapsa sa a fost comutată  la 20 de ani de închisoare. Dictatorul a murit în anul 1996, imediat după ce a fost eliberat.