Home » Știri » Ce face și cum arată acum Valentin Ceaușescu. Ce pensie încasează la, 72 de ani, fiul lui Ceaușescu

Ce face și cum arată acum Valentin Ceaușescu. Ce pensie încasează la, 72 de ani, fiul lui Ceaușescu

Alexandru Cazacu / 02.03.2021, 12:40
Ce face și cum arată acum Valentin Ceaușescu. Ce pensie încasează la, 72 de ani, fiul lui Ceaușescu

Fiul fostului dictator comunist Nicolae Ceaușescu a ieșit la pensie. Ce pensie încasează la 72 de ani Valentin Ceaușescu după 43 de ani de muncă, puteți afla citind continuarea articolului.

Ce face și cum arată acum Valentin Ceaușescu

Fiind fiul cel mare a fostului dictator, Valentin Ceaușescu a dus o viață bună în tinerețe. Mai mult de atât, lumea îi spunea ”Prințul” la vremea respectivă. Nu ducea lipsă de nimic și orice își dorea se împlinea pentru copilul preferat a lui Nicolae Ceaușescu. Dictatorul era foarte mândru că fiul său se implica mereu în treburile politice, iar Elena îl idolatriza deoarece era un bărbat educat, cu studii superioare terminate la o facultate din afara țării.

La fel ca și mama sa Elena, Valentin Ceaușescu a fost inginer chimist. Ulterior, fiul cel mare al soților Ceaușescu a ajuns să fie cercetător senior gradul 2  la Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”. Aici, Valentin Ceaușescu a lucrat din anul 1970 până a ieșit la pensie. Potrivit impact.ro, fiul fostului dictator comunist, până să iasă la pensie, încasa un salariu lunar de 5.000 de lei. Acum, după ce s-a pensionat, Valentin încasează o pensie de 3.200 de lei.

Ce face acum Valentin Ceaușescu

În ultima perioadă, fiul cel mare a lui Nicolae Ceaușescu s-a retras din viața publică și este foarte scump la vedere. În tot acest timp au ieșit multe zvonuri precum că ar avea probleme grave de sănătate sau că ar fi foarte sărac.

Ba chiar mai mult de atât, o publicație online susținea că Valentin Ceaușescu ar fi decedat după ce a suferit un infarct, însă, știrea a fost infirmată după ce fiul soților Ceaușescu a avut o intervenție telefonică la un post de televiziune.

Ce face acum Valentin Ceaușescu
Ce face acum Valentin Ceaușescu

Mesajul lui Valentin Ceaușescu pentru Ion Iliescu

În timp ce Nicolae și Elena Ceaușescu au fost executați, cei trei copii ai acestora erau băgați după gratii. Aceasta era o victorie pentru forțele democrate, nou instaurate în România, conduse de Ion Iliescu. La fel ca și ceilalți doi copii ai dictatorului, Valentin Ceaușescu era arestat și acuzat de subminarea economiei naționale. Acesta a fost ținut în detenție la Domnești până în luna august a anului 1990.

Perioada a fost închis fiul cel mare al soților Ceaușescu nu a fost una lipsită de evenimente. În perioada detenției, Valentin Ceaușescu a fost a avut ca țintă a amenințărilor sale pe nimeni altul decât Ion Iliescu, noul președinte democrat al României.

“Nu o să reușești într-o viață să faci pentru această țară ceea ce a făcut tata în cinci ani. El va rămâne în istorie, tu vei fi cunoscut ca un criminal”, i-ar fi scris Valentin Ceaușescu, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, fiul cel mare al dictatorului a fost eliberat din închisoare după 1990, iar până în 2014, acesta s-a luptat cu statul român pentru a recupera ce a mai rămas din averea soților Ceaușescu. Așadar, la sfârșitul lui 2014, Valentin a reușit să facă acest lucru, recuperând de la statul român 42 de tablouri și mai multe bunuri.