Home » Life & Style » Cine au fost cei mai cunoscuți amanți ai Elenei Ceaușescu. De ce nu s-a despărțit de fapt Nicolae Ceaușescu de Tovarășă

Cine au fost cei mai cunoscuți amanți ai Elenei Ceaușescu. De ce nu s-a despărțit de fapt Nicolae Ceaușescu de Tovarășă

Manolică Anca / 12.02.2021, 15:25
Cine au fost cei mai cunoscuți amanți ai Elenei Ceaușescu. De ce nu s-a despărțit de fapt Nicolae Ceaușescu de Tovarășă

Cu toate că, din exterior, soții Ceaușescu păreau foarte legați unul de celălalt, în realitate se pare că nu era totul roz. Elena Ceaușescu a avut și alți iubiți, în perioada în care formau cuplul prezidenţial. Însă, toate acestea erau considerate subiecte tabu, fapt pentru care au ieșit la iveală abia după Revoluţie. Iată cine au fost cei mai cunoscuți amanți ai Elenei Ceaușescu.

Cine au fost cei mai cunoscuți amanți ai Elenei Ceaușescu. Fratele dictatorului, primul pe listă

Odată cu eliberarea de sub regimul comunist, oamenii au început să aibă acces la mai multă informație. Astfel că, au început să iasă la iveală detalii intime din viața soților Ceauşescu. Fosta primă doamnă a ţării ar fi avut o viaţă amoroasă foarte palpitantă, având în vedere toții amanții pe care se spune că i-a avut.

Cu doi dintre aceştia a trăit s-a iubit înainte de a se căsători cu dictatorul comunist al României, în timp ce alţii i-au fost amanţi în perioada în care deja era căsătorită. Astfel, primul pe lista de cuceriri se pare că a fost chiar fratele dictatorului, Marin Ceauşescu. Însă, aventura lor a luat sfârșit repede, pentru că acesta a plecat în armată. Mihaela Ceauşescu, fiica lui Marin, a vorbit  în cartea „Nu regret, nu mă jelesc, nu strig“ relaţia dintre Elena şi tatăl său:

„Tanti Lenuţa avea o slăbiciune deosebită pentru Marin, pe care-l cunoscuse înaintea lui Nicolae şi cu care chiar flirtase o scurtă perioadă… Aşa ziceau gurile rele din familie şi îi mai reproşa şi mama la necaz lui tata, dar aşa, mai mult în glumă, luându-l peste picior: De ce oare, Marine, n-ai luat-o tu, că salvai, dracu’ , ţara de la urgie?!”.

Marin Ceaușescu, fratele lui Nicolae Ceaușescu
Marin Ceaușescu, fratele lui Nicolae Ceaușescu

Povestea de iubire cu medicul Schechter

Pe la 1939, când Ceaușescu era la închisoare, Elena a „profitat” şi a avut o idilă cu un soldat neamţ. Însă, cea mai lungă şi „intensă” poveste de dragoste a trăit-o cu doctorul Abraham Schechter. El a fost timp de 17 ani medicul personal al soților Ceauşescu.

Inevitabil, doctorul a intrat şi în atenţia Securităţii, mai ales după ce Nicolae Ceauşescu a ajuns conducerea Partidului Comunist. În anul 1973, Abraham Schechter se stingea din viață, în condiţii suspecte. Conform variantei oficiale, acesta s-ar fi aruncat de la etajul cinci al Spitalului de Urgenţă Floreasca, însă există suspiciuni conform cărora medicul ar fi fost aruncat de către niște persoane care au rămas necunoscute. După sinucidere s-a „găsit” şi un bilet de adio, din care reieșea faptul că medicul s-a aruncat de pe spital din cauza problemelor pe care le avea cu soția, aceasta fiind foarte bolnavă.

Elena Ceaușescu a avut multe idile în timpul căsătoriei cu fostul dictator
Elena Ceaușescu a avut multe idile în timpul căsătoriei cu fostul dictator

Cei mai cunoscuți amanți ai Elenei Ceaușescu. Fizicianul Ioan Ursu şi generalul Atanasie Stăculescu

Printe cei mai cunoscuți amanți ai Elenei Ceaușescu se numără și Eftimie Iliescu, ilegalist comunist, unchiul lui Ion Iliescuș. Însă se pare că nici această idilă nu a durat prea mult. Conform unui aghiotant al lui Ceauşescu, Elena s-a mai iubit şi cu un fizician, Ioan Ursu, coodonatorul programului nuclear al României, membru PCR şi ministru în guvernele comuniste. Acesta era mâna dreaptă a Elenei Ceauşescu în domeniul cercetărilor ştiinţifice „savante”.

„La un moment dat în timpul vizitei lui De Gaulle, la Craiova, cred că prin 1968, a ajutat-o să se urce în elicopter şi nu numai că i-a pus mâna pe fund, dar parcă a şi pipăit-o puţin. Eu am încremenit, pentru că totul s-a întâmplat sub ochii mei şi l-am întrebat cum de îşi permite aşa ceva. El mi-a răspuns ceva vulgar, ca între bărbaţi, în sensul că nu numai cu mâna ar fi atins-o în zona respectivă”, a povestit fostul aghiotant, Nicolae Stan, într-un interviu.

O altă iubire interzisă ar fi trăit și cu generalul Victor Atanasie Stănculescu, unul dintre oamenii de încredere ai lui Ceauşescu şi preferatul Elenei. El a negat, însă, orice legătură amoroasă cu soţia dictatorului. Aghiotanţii cuplului prezidenţial au remarcat faptul că Stănculescu îi prezenta personal acesteia planurile de cercetare ştiinţifică „îndelung, cam prea des şi totdeauna între patru ochi”.

De ce nu s-a despărțit de fapt Nicolae Ceaușescu de Tovarășă

Ei bine, lucrurile nu au fost numai lapte și miere în căsătoria soților Ceaușescu, Elena înșelându-l pe dictator ori de câte ori a avut ocazia. Conform unor apropiați ai soției, Nicolae a fost pe punctul de a îi cere divorțul, însă niciodată nu s-a concretizat acest lucru. Iar asta din cauză că divorțul ar fi fost un semn de slăbiciune, semn pe care Nicolae nu trebuia niciodată să-l lase la vederea nimănui. Dorea mereu să fie văzut ca un bărbat drept, autoritar și neînfricat.