Ingredientul pe care să îl pui în cafea pentru o aromă savuroasă

de:
06 04. 2022, 12:07
Ingredientul pe care să îl pui în cafea pentru o aromă savuroasă

Există o mulțime de zaharuri și îndulcitori, precum și produse lactate cremoase menite să îmbunătățească gustul cafelei. Dar acestea sunt departe de a fi singurele modalități de a spori aroma preparatului nostru de dimineață. Indiferent dacă cafeaua neagră este băutura ta preferată sau dacă o preferi mai ușoară sau mai dulce, există anumite ingrediente care sporesc și mai mult aroma acesteia. Descoperă în rândurile de mai jos unul dintre ele.

Ingredientul care se adaugă în cafea pentru o aromă savuroasă

Este o rutină zilnică: te trezești, îți faci o cafea și ieși din casă, gata de o nouă zi și de noi provocări. Dar acest obicei matinal ar putea să devină și mai gustos datorită unor adaosuri ușoare. Dacă te-ai plictisit de gustul obișnuit al cafelei, noi îți vom da câteva sfaturi despre ce să adaugi în ea pentru a-i spori savoarea.

Cremă, lapte (integral sau degresat), zahăr sau chiar unt, probabil că ai adăugat și tu cel puțin unul dintre acestea în cafea pentru a-i îmbunătăți gustul la un moment dat. Dacă ești în căutarea a ceva diferit, totuși, ar trebui să încerci o nouă variantă cu praf de scorțișoară.

Aceasta nu doar că elimină amărăciunea dintr-o ceașcă de cafea, dar îi va intensifica și aroma. În acest fel vei sta departe de zahăr și alte adauosuri pline de calorii și te vei putea bucura în continuare de licoarea ta preferată de dimineața! Scorțișoara din cafea îți va trezi simțurile dimineața!

Scorțișoara, ingredientul secret care dă un plus de savoare cafelei tale

La fel ca în cazul oricărui alt ingredient, dacă nu ești sigur de cum vei reacționa la gustul ei, începe cu puțin. Adaugă un praf de scorțișoară și vezi dacă îți place. Reține că se dizolvă mai bine în cafeaua fierbinte decât în ​​cea rece, dar este bine oricum. Poți folosi scorțișoară și sub formă de baton, numai că pudra tinde să funcționeze cel mai bine, pentru că se dizolva mult mai rapid.

Rețeta pentru o cafea la ibric perfectă

Ingrediente

  • 800 ml de apă
  • cinci linguri mari cu vârf de cafea (de preferat, proaspăt măcinată)
  • o linguriţă mică de zahăr brun
  • o linguriţă mică de cacao

Mod de preparare

Pentru început, se pune apa la fiert, adăugând totodată și o linguriță de zahăr. După ce începe să clocotească apa, se ia ibricul de pe foc și se pune, pe rând, câte o lingură de cafea, apoi o linguriță de cacao. Este important să se amestece ușor după fiecare lingură care este adăugată, până când se omogenizează bine în apă. Pudra de cacao îi conferă o aromă specială, de ciocolată, extrem de delicioasă.

După care se pune din nou ibricul la foc mic spre mediu și se continuă să se amestece. Este important ca ibricul să nu se lase nesupravegheat, iar atunci când s-a format spumă deasupra, cafeaua este gata și trebuie luată de pe aragaz. Imediat după, se continuă să se amestece până când se înmoaie spuma și se omogenizează cu restul lichidului. Nu mulți știu faptul că o cafea cu spumă deasupra conține, de fapt, mult zaț la suprafață.

Pentru a se întrepătrunde aromele este bine să se mai lase cafeaua în ibric aproximativ cinci minute, înainte de a o turna în ceașcă. În funcție de preferințe, se poate adăuga lapte, scorțișoară, nucșoară sau alte ingrediente pentru un plus de savoare.