Home » Life & Style » Timp liber » Locul din România aflat pe lista celor mai frumoase destinații de vacanță din Europa, în 2022. Ce scrie presa străină despre el

Locul din România aflat pe lista celor mai frumoase destinații de vacanță din Europa, în 2022. Ce scrie presa străină despre el

Alexandru Cazacu / 15.07.2022, 10:33
Locul din România aflat pe lista celor mai frumoase destinații de vacanță din Europa, în 2022. Ce scrie presa străină despre el

Cu toate că prețurile ridicate afectează ambițiile turiștilor, mulți dintre aceștia își fac planuri pentru o vacanță grandioasă în Europa. Nu cu mult timp în urmă, CNN a întocmit o listă cu cele mai frumoase destinații de vacanță din Europa. Ei bine, în prima parte a listei respective este inclus și un loc din țara noastră. Care este locul din România aflat pe lista celor mai frumoase destinații de vacanță europene, puteți afla în continuare.

Locul din România aflat pe lista celor mai frumoase destinații de vacanță din Europa

Conform celor de la CNN, destinațiile din listă sunt perfecte pentru turiștii moderni, care își doresc o călătorie incredibilă. Acestea fiind spuse haideți să vedem care sunt unele dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Europa, dar și care este acel loc din România despre care vă spuneam.

Picos de Europa – Spania

Găzduind primul parc național din Spania, Picos de Europa este unul dintre lanțurile muntoase cu cele mai frumoase priveliști. Vârfurile de calcar zimțate și cheile adânci sunt străbătute de trasee pentru drumeții bine marcate, cu peșteri adânci care ademenesc turiștii mai îndrăzneți.

Insulele Lofoten – Norvegia

Munții stâncoși ai insulelor Loften găzduiesc o gamă largă de animale și păsări, în timp ce plajele sunt considerate unele dintre cele mai bune din emisfera nordică pentru surfing. În concluzie, aceasta este o destinație de vacanță perfectă pentru iubitorii de natură, care doresc aventuri departe de aglomerația orașelor.

Cele mai frumoase destinații de vacanță din Europa – Munții Apuseni (România)

Conform celor de la CNN, Munții Apusenii pot oferi o vacanța de vară ideală, cu temperaturi mai răcoroase și poteci neaglomerate prin păduri antice și stânci de calcar. Urșii bruni și lupii se plimbă pe aceste dealuri, însă este nevoie de răbdare și un ochi format pentru a-i observa. În schimb, persoanele care îndrăgesc alpinismul pot încerca o serie de escalade unice.

Munții Apuseni, locul din România aflat pe lista celor mai frumoase destinații de vacanță din Europa
Munții Apuseni, locul din România aflat pe lista celor mai frumoase destinații de vacanță din Europa

Efes – Turcia

Situat în apropiere de Selcuk, orașul antic Efes este cel mai complet oraș descoperit de pe bătrânul continent, datorită săpăturilor și restaurărilor minuțioase. Se merită să angajați un ghid dacă ajungeți aici, deoarece există multe locuri pe care le puteți rata.

Cele mai frumoase destinații de vacanță din Europa – Avignon (Franța)

Deși are mai puțin de 100.000 de locuitori, orașul Avignon este plin de atracții istorice și culturale.
Festivalul său anual de arte, care se desfășoară în fiecare iulie, este unul dintre cele mai mari evenimente culturale din Europa.

Lisabona – Portugalia

Gastronomia capitalei portugheze a cunoscut o expansiune în ultimii ani, făcând-o o alegere perfectă pentru turiștii care pleacă la drum cu scopul de a mânca și de a bea.

Peninsula Dingle – Irlanda

Peninsula Dingle, în comitatul Kerry, pe coasta de sud-vest a Irlandei, este un paradis pentru cei cărora le plac călătoriile active și aventuroase. Surferii pot merge la Inch Beach, plajă cu valuri care se potrivesc atât începătorilor, cât și celor mai experimentați. În plus, străzile pline de culoare din micul port Dingle au o mulțime de baruri unde vă puteți relaxa.

Plovdiv – Bulgaria

Al doilea oraș ca mărime din Bulgaria, Plovdiv a împărțit atribuțiile de Capitală Culturală Europeană cu Matera, în 2019. Și cu un motiv întemeiat: orașul este una dintre cele mai vechi așezări din Europa. Teatrul roman din secolul al II-lea, bine conservat, este unul dintre cele mai bune situri arheologice din estul Europei. Există, de asemenea, un muzeu arheologic care merită vizitat.

Cele mai frumoase destinații de vacanță din Europa – Pompeii (Italia)

Pompei atrage aproximativ 2,5 milioane de turiști pe an. Atunci când ești în sudul Italiei nu rata ocazia să vizitezi acest loc minunat și plin de istorie. Orașul antic perfect conservat, îngropat sub cenușă când Muntele Vezuviu a erupt, este diferit de orice altceva în Europa.

Atena – Grecia

Ruinele antice ale Atenei sunt vizitate anual de foarte mulți turiști din toate colțurile lumii. Cu toate acestea, capitala Greciei are mult mai multe de oferit. Cartierul din Exarcheia este locul perfect pentru a servi o cafea la colțul străzii sau pentru a asculta jazz într-un bar liniștit.

Alte destinații de vacanță din Europa

Acestea sunt doar 10 din cele 17 cele mai frumoase destinații de vacanță din Europa prezentate de CNN. În continuarea listei se află și alte destinații inedite, cum ar fi: Salzburg (Austria), Henne Strand (Danemarca), Bruges (Belgia), Düsseldorf (Germania), Wrocław (Polonia), Groningen (Olanda) și Cairngorms (Scoția).