Home » Life & Style » Timp liber » Mâncăruri și rețete tradiționale din Germania. Ce mănâncă, de fapt, nemții

Mâncăruri și rețete tradiționale din Germania. Ce mănâncă, de fapt, nemții

Alexandru Cazacu / 08.10.2021, 12:25
Mâncăruri și rețete tradiționale din Germania. Ce mănâncă, de fapt, nemții

Dacă ai de gând să mergi într-o vacanță în Germania, ar trebui să știi măcar câteva dintre obiceiurile din această țară. De asemenea, în cazul în care trebuie să știi câte ceva și despre bucătăria nemțească. Așadar, noi ți-am pregătit o listă cu mâncăruri și rețete tradiționale din Germania. Hai să vedem ce mănâncă nemții.

Mâncăruri și rețete tradiționale din Germania

Mâncarea germană este bogată, consistentă și diversă. Mâncărurile tradiționale sunt preparate cu ingrediente proaspete și de calitate care, de cele mai multe ori sunt produse pe plan local. Bucătăria Germaniei a fost modelată nu numai de tradițiile locale, ci și de mulți imigranți care s-au stabilit în această țară de-a lungul secolelor. Iată câteva feluri de mâncare tradiționale din Germania.

Schnitzel

Șnițelul îl putem găsi și în bucătăria românească, însă s-ar părea că acest preparat este originar din Germania. Acesta se face dintr-o felie de carne de vită, însă poate fi făcut și din carne de pui sau de porc. Bucata de carne se bate cu bine, se trece prin făină, ou și pesmet, după care se prăjește într-o tigaie cu ulei încins. De obicei, nemții servesc șnițelele alături de cartofi prăjiți sau legume.

Käsespätzle (tăiței cu brânză)

Acest preparat provine inițial din Baden-Württemberg. De fapt, vorbim despre tăiței simpli făcuți din ouă, făină și sare, care se servesc alături de brânză. Acest fel de mâncare este foarte de popular în sudul Germaniei, în special în Swabia, Bavaria și regiunea Allgäu.

Tăiețeii  fierbinți și brânză rasă sunt stratificate alternativ și sunt decorate în cele din urmă cu ceapă prăjită. După adăugarea fiecărui strat, preparatul se dă la cuptor pentru pentru a asigura topirea brânzei.

Currywurst

Practic sinonim cu bucătăria germană din 1945, acești cârnați au fost făcuți pentru prima oară în 1940 și atribuiți lui Herta Heuwer, o femeie din Berlin care la vremea respectivă a reușit să obțină ketchup și pudră de curry de la soldații britanici, le-a amestecat și a servit rezultatul peste cârnați la grătar, creând instantaneu o mâncare de stradă tradițională germană.

Astăzi se utilizează cârnați fierți și prăjiți, iar cârnații gătiți în acest fel reprezintă unul dintre cele mai populare preparate de stradă pe bază de cârnați din Germania, mai ales în Berlin, Köln și Rin-Ruhr, unde este de obicei servit cu chipsuri și ketchup, maioneză și cu un rulou de pâine.

Ce mănâncă nemții. Mâncăruri și rețete tradiționale din Germania
Mâncăruri tradiționale din Germania – Currywurst & Preztel

Pretzel

Cel mai probabil, nu mulți sunt cei care nu au auzit de celebrul covrig bavarez. Acesta se face dintr-un aluat dulce, presărat cu sare mare. Pretzel-ul poate fi servit atât la micul dejun, cât și în restul zilei, ca atare sau alături de un wurst (cârnat).

Berliner

După numele acestui desert, ne putem da seama cu ușurință că este un preparat tradițional din Germania. Acestea sunt de fapt un fel de gogoși prăjite în ulei și umplute cu gem sau diferite creme (asemănătoare cu cele de la noi). Ele sunt făcute din făină, lapte și ouă, amestecate amestecate cu drojdie, pentru ca aluatul să crească. În ceea ce privește umplutura, acesta se introduce în gogoașă după prăjire, cu ajutorul unei seringi speciale.