Home » Life & Style » Timp liber » Obiecte pe care să nu le ții în casă. Ce semnificație ascund și de ce se spune că poartă ghinon

Obiecte pe care să nu le ții în casă. Ce semnificație ascund și de ce se spune că poartă ghinon

Violeta Badea / 08.04.2021, 11:56
Obiecte pe care să nu le ții în casă. Ce semnificație ascund și de ce se spune că poartă ghinon

Obiecte pe care să nu le ții în casă. Ce semnificație ascund și de ce se spune că poartă ghinon. Așa cum există talismane purtătoare de noroc, așa există și obiecte care nu aduc nimic bun în viață. Da, ai auzi bine! Dacă ai impresia că te urmărește ghinionul și nu știi din ce cauză, aruncă imediat aceste lucruri pe care le ții în casă.

Obiecte pe care să nu le ții în casă

Multă lume nu crede în superstiții, dar nu înseamnă că acestea nu există. Probabil ți s-a întmplat să te simți urmărit de ghinion, iar problemele să se țină lanț și nu ai avut o explicație pentru asta. Ei bine, anumite obiecte pe care le ai în casă sunt purtătoare de energii negative.

Specialiștii avertizează că este de preferat să eviți cumpărarea de obiecte la întâmplare, în speciali din magazinele de antichități, deoarece nu le cunoași istoria și nici nu știi persoanele care le-au deținut înainte. Conform Feng-Shui, obiectele poarta amprenta karmica a persoanelor care le-au avut în trecut și a întâmplărilor care s-au petrecut în viața lor.

De exemplu, un pandantiv purtat de o persoană care a fost măcinată de probleme sau de boli, poartă cu el energia negativă a persoanei respective, iar toate problemele ei vor ajunge în viața ta. Mai jos îți prezentăm câteva obiecte pe care nu este indicat să le ai în casă.

Ceasurile stricate aduc ghinion
Ceasurile stricate aduc ghinion
  • Tablori sau fotografii sumbre

Specialiștii spun că nu este bine să avem în casă tablouri şi fotografii sumbre, care indică incedii şi dezastre naturale. Aceste obiecte sunt ca un magnet pentru energia negativă și sunt aducătoare de necazuri pentru familia din casa respectivă. Chiar dacă unele sunt frumoase sau scumpe, imaginile cu suferință sau violență aduc același tip de experiență în viața ta. De asemenea, culorile e bine să fie cât mai vesele și optimiste.

  • Animale împăiate

Se spune că nu este bine să deținem animale împăiate, fără viață și energie. Acestea au o aură negativă și sunt aducătoare de boli, sărăcie și vești rele. Se spune despre ele că îți vor purta ghinion toată viața și cineva din familia ta va rămâne fără viață, așa cum sunt și ele.

  • Ceasuri stricate

Dacă ai prin casă un ceas care a rămas fără baterie sau s-a stricat și nu-ți mai indică ora, scapă de el sau repară-l cât mai repede. Un ceas care nu funcționează este semn rău, iar ghionionul te va urmări peste tot.

  • Mătură veche

Dacă matura s-a învechit și nu o mai poți folosi, e recomandat să o arunci și să-ți iei alta noua. Nu doar pentru că este un obiect nefolositor, ci pentru faptul că aduce nenorociri și ghinion.

  • Sticla spartă

Specialiștii spun că nu este bine să avem un geam spart la casă, deoarece rămâne un spațiu prin care poate intra ghinionul. De asemenea, vesela sau oglinzile sparte sau crăpate în casă sunt aducătoare de ghinion și necazuri.

  • Resturi de hârtii în portofel

Nu este bine să avem cec-uri sau tichete de transport expirate în portofel, deoarece vom avea parte de pierderi financiare și de sărăcie.