Home » Life & Style » Timp liber » Petale de magnolie puse la murat. Recomandare de la celebrul bucătar Jamie Oliver

Petale de magnolie puse la murat. Recomandare de la celebrul bucătar Jamie Oliver

Violeta Badea / 15.04.2021, 09:45
Petale de magnolie puse la murat. Recomandare de la celebrul bucătar Jamie Oliver

Petale de magnolie puse la murat. Recomandare de la celebrul bucătar Jamie Oliver. Murarea este cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Cu siguranță știi cât de gustoși sunt gogoșarii, varza, conopida sau castraveții, dar ai încercat vreodată să mânânci petale de magnolie? Da, ai auzit bine! O nouă descoperire a lui Jamile Oliver face furori pe internet.

Petale de magnolie puse la murat

Celebrul chef a facut o noua descoperire
Celebrul chef a facut o noua descoperire

Celebrul chef, Jamie Oliver, este extrem de activ pe rețelele de socializare și nu ratează vreo ocazie ca să își surprindă fanii cu tot felul de fimulețe sau fotografii.  Într-un videoclip postat recent de acesta pe pagina sa de Instagram, fanii bucătarului au putut afla o nouă descoperire de-a celebrului bucătar.

Jamie Oliver a mers lângă o magnolie și a dezvăluit faptul că această floare nu este minunată doar pentru a o privi, ci și pentru a o mânca. Mai exact, petalele se pot pune la murat într-o soluţie din oţet, apă, sare şi zahăr şi gustul lor este asemănător cu cel al ghimbirului, dar unele pot fi şi amărui, în special cele albe.

De asemenea, celebrul chef a mai spus că sunt foarte asemănătoare cu mâncărurile din orez sau cu mezelurile maturate. Jamile Oliver le recomandă fanilor săi să culeagă muguri şi flori tinere, dacă vor să le pună la murat. Admiratorii săi s-au declarat nerăbdători să încerce petalele de magnolie murate.

Cine este Jamie Oliver

Celebrul chef, Jamie Oliver este născut pe data de 27 mai 1975, în Essex, Marea Britanie, și este cunoscut sub numele de Bucătarul dezbrăcat. Jamie este foarte cunoscut în Regatul Unit și a scris mai multe cărți de bucate. În plus, acesta a produs și prezentat seriile de emisiuni de televiziune „The Naked Chef” (în traducere „Bucătarul dezbrăcat”).

Încă din copilărie, Jamie Oliver a fost familiarizat cu tehnicile și ustensilele folosite în bucătărie, deoarece tatăl lui a deținut un restaurant în Cambridge, Marea Britanie. La vârsta de 16 ani, Jamie Oliver și-a terminat studiile la Westminster Catering College. De asemenea, Jamie Oliver este editorul revistei „British GQ”.

A început să lucreze la River Cafe în Londra, unde a și rămas timp de trei ani. Carismaticul chef a apărut pentru prima oară pe micile ecrane într-un documentar despre River Cafe. Apoi, a fost remarcat de o mare companie de televiziune și invitat să prezinte prima serie din emisiunea „Naked Chef”.

Conservarea legumelor prin murare

Te-ai întrebat vreodată care este secretul în ceea ce privește murarea legumelor? Ei bine, deși vorbim despre un proces destul de complex, oricine îl poate face acasă! Murarea se produce în urma unui proces de fermentație lactică, acrire care se desfășoară în absența oxigenului, sub acțiunea bacteriilor lactice, proces în care se formează acid lactic, antioxidanți, păstrându-se mineralele, vitaminele și alte substanțe folositoare din legumele pe care le murăm.

Murăturile sunt de mai multe tipuri. Astfel, avem murături probiotice naturale (conțin lactobacili) asemănătoare celor din iaurt și murături probiotice care protejează microflora (bacterii) digestivă. Legumele murate sunt extrem de sănătoase pentru organismul nostru, mai ales că le consumăm în sezonul rece, atunci când nu găsim fructe și legume la tot pasul.

Probioticele sunt un tratament natural pentru pneumonii, iar antioxidanții sunt necesari în formarea celulelor sangvine. Vitaminele C, K, A, E sunt antioxidanți puternici. Acestea previn îmbătrânirea prematură și cancerul.