Home » Life & Style » Timp liber » Renii lui Moș Crăciun. Cum se numesc ajutoarele Moșului și ce poveste ascund

Renii lui Moș Crăciun. Cum se numesc ajutoarele Moșului și ce poveste ascund

Voicu Costin / 24.12.2021, 19:00
Renii lui Moș Crăciun. Cum se numesc ajutoarele Moșului și ce poveste ascund

Ajunul Crăciunului este așteptat de copiii din toată lumea, unde se sărbătorește Crăciunul. În noaptea de 24 spre 25 decembrie, Moș Crăciun trebuie să aducă cadouri tuturor copiilor din lume. Aproximativ 1 miliard de copii se trezesc cu daruri sub pom în ziua de Crăciun. Dacă te gândeai cum poate Moșul să livreze atâtea cadouri într-o singură noapte, află că acesta are o sanie trasă de reni și zboară din casă în casă. Cum se numesc ajutoarele Moșului și ce ce poveste ascund aflăm în rândurile de mai jos!

Povestea ajutoarelor lui Moș Crăciun

Moș Crăciun este un bătrânel simpatic care își dorește să mulțumească toți copii, de aceea încearcă să aducă fiecăruia un cadou în noaptea de Ajun a Crăciunului. Indiferent de numărul copiilor, Moșul reușește să aducă un zâmbet pe chipul lor prin darurile oferite. Pentru că trebuie să ajungă la copiii din toată lumea, bătrânelul cu haina roșie trebuie să se grăbească, iar trenul sau vaporul nu ar fi o soluție prea bună.

Cu siguranță un avion l-ar ajută mai mult, dar fiind un adept al stilului classic, Moșul s-a gândit că o sanie trasă de 9 reni l-ar ajuta mai mult la livrarea tuturor cadourilor. Dacă va gândiți cum poate bătrânelul să meargă cu sania de pe un continent pe altul unde este apă, ei bine aflați că acești reni sunt magici și pot zbura cu viteza gândului!

Povestea renilor lui Moş Crăciun are și un început. Poemul „Noaptea de dinaintea Crăciunului”, scris de Clement Clarke Moore, în 1822, a fost cadoul de Crăciun pentru copiii săi.  El este cel care a creat imaginea lui Moş Crăciun care zboară în Ajun de Crăciun cu sania trasă de cei opt reni.

Al nouălea ren al lui Moş Crăciun, Rudolf, a fost înhămat la sanie, într-o carte scrisă de Robert May. Se spune că Moş Crăciun şi spiriduşii săi au descoperit formula secretă a prafului magic pentru reni, care îi ajută să zboare.

Cine sunt renii lui Moș Crăciun

Rudolf, cel cu nasul roşu

Dacă urmăriți cerul în noaptea de Ajun de Crăciun și vedeți o luminiță roșie care pâlpâie, se poate să nu fie un avion, ci nasul roșu al lui Rudolf. El este conducătorul saniei, în care Moșul are încredere deplină. Este de altfel și singurul ren cu nas roșu care luminează și îl poate ajuta pe Moșul să vadă mai bine în zonele întunecate.

Comet, renul viteaz 

Numele renului celebru nu este ales întâmplător. Într-o noapte pe când livra cadouri cu Moș Crăciun, acesta a reușit să evite un accident care putea costa viața unor oameni. O cometă ce se apropia de Pământ a fost lovită de renul curajos și i-a schimbat orbita. Astfel a devenit eroul oamenilor, dar și al Moșului.

Cupid, romanticul incurabil

Numele este asociat cu personajul Cupidon, cel care avea grijă ca oamenii să își găsească perechea și alături de care să se bucure toată viața. Deși este ocupat în noaptea de Ajun cu distribuirea cadourilor, Cupid reușește în restul timpului să să se ocupe şi de poveştile romantice ale renilor. Îi place să îi facă pe renii din întreaga lume să-şi găsească perechea.

Vixen, cea mai graţioasă

Dacă va gândeați că Moșul a ales doar reni masculi pentru a-l ajuta, vă înșelați. Acesta i-a oferit încredere și lui Vixen, cea mai graţioasă dintre renii lui Moș Crăciun. Într-o zi, a fost salvată de renul cel mai romantic, Cupid. Tot în acel moment s-a îndrăgostit de el și au rămas împreună. Frumuseţea și stilul elegant de a zbura o deosebește de ceilalți reni.

Dancer şi Prancer, cei mai talentaţi

Dancer şi Prancer sunt gemeni. Amândoi sunt foarte talentaţi, ba chiar ai putea să spui că se ocupă de entertainment-ul casei lui Moș Crăciun. Pe lângă jobul pe care trebuie să îl îndeplinească în noaptea de Ajun, ei și dansează, cântă şi spun bancuri.

Blitzen, renul electric

În timpul zborului, Blitzen a fost lovit de fulger de mai multe ori. Fiind un ren magic și curajos, acesta a rezistat și tot de aici și-a căpătat și numele. Puterea pe care a obținut-o în urma loviturilor de fulger, îl face un super-erou, iar atunci când condițiile meteo sunt rele, acesta îl ajută pe Moșul să găsească drumul cel bun.

Dasher, renul vedetă

Odată celebru, acum ajutor al Moșului. Deși a avut o carieră de succes în show-bizz-ul monden, Dasher s-a gândit că ar fi și mai cunoscut dacă l-ar ajuta pe Moș Crăciun. Astfel, el este și cel mai îngrijit ren din gașca Moșului.

Donder, renul conştiincios

Absolventă a academiei de trăgători de sanie, Donder este liderul întregii echipe de reni. Este şi cea mai disciplinată dintre ei.