Home » Life & Style » Timp liber » Rețetă de paste cu ton. De ce alte ingrediente mai ai nevoie pentru a obține un preparat gustos

Rețetă de paste cu ton. De ce alte ingrediente mai ai nevoie pentru a obține un preparat gustos

Violeta Badea / 10.04.2021, 11:46
Rețetă de paste cu ton. De ce alte ingrediente mai ai nevoie pentru a obține un preparat gustos

Rețetă de paste cu ton. De ce alte ingrediente mai ai nevoie pentru a obține un preparat gustos. Iubești pastele și tonul? Dacă răspunsul este „da”, atunci trebuie neapărat să încerci această rețetă simplă, gustoasă și ușoară. Cu doar câteva ingrediente poți obține un preparat delicios și perfect pentru întreaga familie.

Rețetă de paste cu ton

Această rețetă de ton pe care v-o recomandăm astăzi este alegerea perfectă pentru sezonul de vară și pentru a vă încânta musafirii. Simplu de preparat, gustoasă, ușoară, dar sățioasă. Aceasta este descrierea perfectă pentru minunata rețetă de paste cu ton de care ne vom ocupa imediat.

Preparatul include ingrediente simple pe care, cu siguranță, le aveți deja prin bucătărie. De asemenea, pastele cu ton sunt sănătoase, deoarece oferă un număr important de proteine, minerale și conține un număr foarte mic de calorii. Un lucru pe care trebuie să-l menționăm este că sosul se prepară din roșii, iar acestea pot fi proaspete sau congelate.

De asemenea, puteți folosi penne sau spaghete. Nu are importanță. Pentru această rețetă, noi am folosit penne. În continuare vă vom prezenta restul de ingrediente și modul de preparare. Vă garantăm că nu veți petrece foarte mult timp în bucătărie și vă veți descurca de minune să gătiți această rețetă delicioasă.

Reteta de paste cu ton
Reteta de paste cu ton

Ingrediente

  • 500 de ml de suc de roșii
  • 300 de grame de paste
  • 150 de grame de cașcaval
  • trei căței de usturoi tăiați mărunt
  • trei linguri de ulei
  • două cepe tocate mărunt
  • două conserve de ton în ulei de măsline
  • un ardei gras tocat mărunt
  • o legatură de pătrunjel
  • o linguriță de ierburi aromatice
  • sare

Mod de preparare

Așa cum v-am promis, rețeta de paste cu ton este foarte simplă și ușor de preparat. Într-o tigaie mai mare se pune uleiul, ceapa și ardeiul gras. Toate acestea se amestecă foarte bine și se lasă să se călească pentru aproximativ cinci minute. După ce legumele s-au înmuiat adăugăm puțină sare, ierburi aromatice (magheran, busuic, rosemary și oregano) și usturoiul. Se amestecă bine și se călește usturoiul pentru un minut.

După ce a trecut acest interval, atunci se poate adăuga sucul de roșii și se amestecă bine. Sosul trebuie să fiarbă pentru aproximativ 15 minute. Între timp, ne vom ocupa de fierberea pastelor. Într-o oală cu apă adăugăm circa o lingură de sare și o lăsăm să fiarbă. După ce a început să fiarbă adăugăm pastele și le lăsăm pe foc cu două minute mai puțin decât instrucțiunile de pe ambalaj. După ce sunt gata, pastele se scurg de toată apa și se lasă să stea, deoarece trebuie să terminăm sosul.

După ce s-a fiert bine sosul se adaugă tonul, dar nu înainte de a-l scurge de tot uleiul de măsline. Se adaugă ambele conserve, pătrunjelul, oprim focul și amestecăm bine. Apoi, se adaugă pastele, se amestecă bine cu sosul și punem puțină sare, după gust.

Punem pastele într-o tavă pentru cuptor, iar deasupra vom presăra cașcaval. Tava se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius, timp de aproximativ 15-20 de minute. Totul este gata și arată minunat! Spor la treabă și poftă bună!