Home » Life & Style » Timp liber » Românca ale cărei opere de artă au apărut în Times Square: „A fost o onoare să fiu prima”. Cum a început totul pentru tânăra artistă

Românca ale cărei opere de artă au apărut în Times Square: „A fost o onoare să fiu prima”. Cum a început totul pentru tânăra artistă

Alexandru Cazacu / 28.06.2022, 14:54
Românca ale cărei opere de artă au apărut în Times Square: „A fost o onoare să fiu prima”. Cum a început totul pentru tânăra artistă

În ultima perioadă, artiștii digitali din țara noastră sunt din ce în ce mai des întâlniți la expozițiile de artă internaționale. Zilele trecute, operele de artă ale unei românce au fost expuse pe clădirile din Times Square, New York. Cum a început totul pentru artistă, veți afla în continuarea acestui articol. „A fost o onoare să fiu prima”, spune ea.

Tammy Lovin, românca ale cărei opere de artă au apărut în Times Square

Tammy Lovin este prima artistă de origine română care a avut lucrările expuse în Times Square, New York. Românca a participat la o expoziție din Statele Unite ale Americii, iar foarte multe dintre lucrările expuse în cadrul evenimentului au apărut și pe monitoarele din Times Square.

Ei bine, Tammy a fost singura româncă care și-a regăsit lucrările pe acele ecrane. Haideți să vedem cum a început totul pentru tânăra artistă.

„A fost inedit și a fost o onoare să fiu prima româncă artistă ale cărei lucrări au apărut în Times Square. Toată chestia asta a făcut parte dintr-un eveniment mare, care este din zona de crypto. Participă foarte mulți specialiști din domeniul acesta, dar și artiști recunoscuți internațional.

Activez în domeniul acesta de aproximativ trei ani, timp în care sunt atât artist digital, care are colecții de NFT-uri, sunt arhitect de Metaverse și, în general, mă definesc ca fiind un creator de experiență digitală”, a spus artista la „iLikeIT”, potrivit stirileprotv.ro.

Tammy Lovin a reprezentat România la cea mai mare conferință crypto din lume

Anul trecut, la Miami a avut loc cea mai mare conferință crypto din lume, România fiind reprezentată de Tammy Lovin. Era pentru prima oară în istoria evenimentului când #NFT a fost unul dintre subiectele discutate și reprezentate sub forma unei expoziții de artă digitală.

„Este prima dată în istoria evenimentului când NFT-urile sunt unul dintre subiectele intens discutate și reprezentate sub forma unei expoziții de artă digitală de tip blockchain based, accesibilă pentru participanții din cadrul evenimentului sub formă de instalație artistică iar pentru cei online în format de Metaverse.

Cred că acest lucru a contribuit la acceptarea și adoptarea fenomenului NFT drept o bază a unui viitor sistem de proveniență și autenticitate, copyright licensing pricing, titluri de proprietate și toate aplicațiile derivate”, spunea atunci Tammy Lovin, potrivit businessmagazin.ro.

Românca ale cărei opere de artă au apărut în Times Square
Românca ale cărei opere de artă au apărut în Times Square. Cum a început totul pentru tânăra artistă

Lucrarea artistei, expusă la Miami

Designer multidisciplinar și creator de NTF-uri, Tammy a fost unul dintre cei 40 de artiști aleși să își expună lucrările în cadrul evenimentului de la Miami. Tema propusă de organizatori pentru conceptul galeriei a fost „Out of the Dark, Into the light”.

Lucrarea cu care a fost selectată românca s-a intitulat „Step into the light” și interpreta vizual empowerment-ul feminin.

„Este povestea unei femei care decide să iasă din anonimat și care își face vocea auzită împărtășind ideile și conceptele sale în comunitatea artistică: lasă în urma zona de confort și universul solitar de persoană introvertită invizibilă, renunțând la teama de a fi neînțeleasă”, spunea Tammy despre lucrarea sa, potrivit Agerpres.

Tânără artistă are la activ mai multe proiecte de NFT, toate dintre acestea având la baza concepte complexe, de cele mai multe ori, axate pe tehnologia nou apărută.