Home » Life & Style » Timp liber » Românul pe care Charlie Chaplin a vrut să-l cunoască. Ce s-a petrecut la întâlnirea memorabilă dintre cei doi

Românul pe care Charlie Chaplin a vrut să-l cunoască. Ce s-a petrecut la întâlnirea memorabilă dintre cei doi

Alexandru Cazacu / 03.07.2021, 12:21
Românul pe care Charlie Chaplin a vrut să-l cunoască. Ce s-a petrecut la întâlnirea memorabilă dintre cei doi

Cu siguranță, toată lumea îl știe pe Charlie Chaplin, unul dintre cele mai importante personaje din cinematografia mondială. Cu toate acestea, nu sunt mulți cei care știu că celebrul actor s-a întâlnit, la un moment dat, cu un român celebru. Haideți să vedem cine a fost acesta și ce s-a petrecut la întâlnirea celor doi.

Românul pe care Charlie Chaplin a vrut să-l cunoască

Mai exact, este vorba despre întâlnirea lui Chaplin cu unul dintre cei mai mari actori români, Constantin Tănase, care ar fi avut loc la Paris. Se pare că într-o seară, după anul 1937, actorul român împreună cu soția sa, Mia Apostolescu, se aflau la ”El Garon”, un restaurant din Paris unde se dansa tango. Ei bine, în acea seară, la același restaurant se aflau și faimosul Charlie Chaplin, însoțit de cea de-a treia soție a sa, Paulette Goddard.

Ei bine, se spune că în momentul când Chaplin și soția sa au ieșit la dans, cum era și de așteptat, toată lumea a început să-l aplaude, inclusiv actorul român. Charlie Chaplin ar simțit imediat că Tănase este un tip special și l-ar fi întrebat pe unul dintre chelneri ”Cine este?”. Deoarece ospătarul nu-l cunoștea a răspuns: ”Cred că un american bogat și excentric”. Ulterior, chelnerul a mers la masa lui Constantin Tănase spunându-i actorului: ”I-am spus că sunteți american… așa credeam”.

Cum s-au întâlnit Constantin Tănase și Charlie Chaplin

Evident, Tănase a reacționat zicându-i chelnerului să meargă și să corecteze greșeala: ”American? Te rog să te duci acum la el și să-i spui că te-ai înșelat și că sunt român, ai înțeles? Roumain… artist du Bucharest”. Bineînțeles, săracul ospătar și-a cerut scuze și a mers la Chaplin să clarifice situația. Câteva momente mai târziu, în timp ce se aflau pe ringul de dans cu soțiile lor, actorii s-au apropiat și au dat mâna:

– ”Tănase!”, spuse românul.

– ”Charles Spencer Chaplin, încântat”, i-a răspuns celebrul actor.

După toate acestea, cele două cupluri au dansat tango, sub privirile curioase și admirația celor prezenți în restaurant, care i-au încurajat cu aplauze furtunoase. Ei bine, aceasta a fost singura întâlnire dintre Charlie Chaplin și Constantin Tănase. Întâlnirea este rememorată în cartea ”Tănase“, semnată de către autorii Ioan Massoff și Radu Tănase, potrivit shtiu.ro.

Românul pe care Charlie Chaplin a vrut să-l cunoască. Ce s-a petrecut la întâlnirea dintre cei doi
Românul pe care Charlie Chaplin a vrut să-l cunoască. Ce s-a petrecut la întâlnirea dintre ei

Constantin Tănase și-a deschis propriul teatru în România

Se pare că la acea vreme, Constantin Tănase era o legendă vie în teatrul de revistă. Fiind sărac în copilărie, Tănase a reușit în anii dinainte și în timpul Primului Război Mondial să își facă un nume în comedia românească. Evident, acest lucru i-a adus bani și posibilitatea de a-și deschide propriul teatru. Acesta a fost inaugurat la 2 iulie 1919 și s-a numit Teatrul Cărăbuș.

Așadar, pe la mijlocul anilor 1920, Constantin Tănase devenise atât de bogat încât își permitea aproape orice capriciu. Cu toate acestea, nu e vorba despre haine extravagante, proprietăți sau alte bunuri trecătoare, ci lucruri legate de pasiunea lui sa din totdeauna, teatrul, potrivit click.ro.