Home » Life & Style » Timp liber » Top cinci regi și regine și sfârșitul lor bizar. Regele care a murit ucis de pragul unei uși

Top cinci regi și regine și sfârșitul lor bizar. Regele care a murit ucis de pragul unei uși

Alexandru Cazacu / 30.06.2021, 10:47
Top cinci regi și regine și sfârșitul lor bizar. Regele care a murit ucis de pragul unei uși

Cel mai probabil, mulți dintre noi ne dorim să trăim ca niște regi, să avem tot ce ne dorim și să beneficiem de nenumărate privilegii. Cu toate acestea, se pare că statutului regal nu ne poate garanta o viață sigură și liniștită. Așadar, de-a lungul istoriei au existat o serie de regi și regine care au murit în condiții mai puțin obișnuite.

Regi și regine care au avut un sfârșit bizar

După cum spuneam, a fi rege nu înseamnă neapărat că vei trăi o viață lungă și liniștită. Acest lucru îl arată și următoarele cazuri a unor monarhi, care deși au avut parte de cele mai bune îngrijiri medicale și de o mulțime de privilegii la care alții doar visează, au sfârșit într-un mod bizar. Iată o serie de personalități regale care murit într-un condiții stupide.

Regele Carol al VIII-lea al Franței

Pe lista noastră cu regi și regine care și-au găsit sfârșitul într-un mod neobișnuit, se află și Regele Carol al VIII-lea al Franței, care a murit din cauza unui prag. Cum a fost posibil așa ceva? Ei bine, totul s-a întâmplat în timpul unui meci de tenis desfășurat la Amboise, la care monarhul era doar spectator.

În timp ce intra în arenă, regele cu pricina nu a calculat bine înălțimea unei uși foarte joase și trecând prin ea, Carol s-a lovit cu capul de pragul de sus. Lovitura a fost una puternică, însă monarhul nu a murit pe loc, revenind-uși în primă fază. Cu toate acestea, după meciul de tenis el a intrat în comă, iar câteva ore mai târziu a murit.

Regele Alexandru al Greciei

De asemenea, moartea regelui Alexandru a fost una neobișnuită. Mai exact, domnia sa a fost una foarte scurtă (trei ani), deoarece el a murit la doar 27 de ani, după ce a fost mușcat de maimuțe. Da, ai citit bine!

Se pare că Alexandru al Greciei avea la palat macaci ca animale de companie. Ei bine, în timp ce regele își plimba câinele, animalele exotice s-au luat la harță cu acesta. Alexandru a intervenit între animale, fiind mușcat de una dintre maimuțe. Deși rana i-a fost curățată, monarhul a făcut septicemie, iar după trei săptămâni de suferință, în toamna anului 1920, regele a murit.

Regi și regine care au avut un sfârșit bizar. Regele Alexandru al Greciei
Regi și regine care au avut un sfârșit bizar. Regele Alexandru al Greciei

Regi și regine și sfârșitul lor bizar. Elisabeta a Austriei, victimă de rezervă

În clasamentul nostru se află și împărăteasa Elisabeta a Austriei (cunoscută drept Sisi). Spre deosebire de regele grec, aceasta a domnit o perioadă mult mai lungă. Soția împăratului Franz Josef I, aceasta a fost împărăteasa Austriei și regina Ungariei vreme de 44 de ani. Cu toate acestea, Sisi și-a găsit sfârșitul în toamna lui 1898, fiind asasinată de italianul Luigi Lucheni.

Se pare că ținta criminalului nu era împărăteasa, aceasta doar s-a aflat la locul și în momentul nepotrivit. Potrivit asasinului, se pare că acesta nu avea nimic personal cu Sisi, el doar ura din principiu monarhia și oamenii bogați. Ținta italianului era de fapt prințul Filip, duce de Orleans, dar cum acest lucru nu s-a putut face, el a căutat o altă țintă, acesta fiind Elisabeta. Așadar, Lucheni a așteptat-o la ieșirea dintr-un hotel și a înjunghiat-o mortal.

Papa Adrian IV, înecat cu vin și o muscă

O altă moarte stupidă este cea a Papei Adrian al IV-lea, care s-a înecat cu un pahar de vin. În 1159, suveranul pontif suferea de o formă de amigdalită având puroi în gât și în gură. Ei bine, pentru a se trata și-a turnat vin într-un pahar pentru a-l bea, însă în vin a căzut și o muscă. Atunci când Papa a înghițit vinul cu musca s-a înecat, murind în doar câteva minute.

Henry al II-lea, strivit de un pitic

Lider al cruciaților, Henry al II-lea își privea se afla la balconul palatului privindu-și oștirile. Într-o clipă de neatenție acesta a căzut de la balcon, după ce s-a sprijinit de o balustradă șubredă. Se pare că piticul său de la curte, care se afla alături prințului a căzut, aterizând peste acesta. Potrivit unor mărturii ale vremii, monarhul ar fi supraviețuit dacă piticul nu ar fi aterizat pe el.