Home » Life & Style » Timp liber » Tot ce trebuie să știi despre Italia. 11 lucruri pentru care este faimoasă

Tot ce trebuie să știi despre Italia. 11 lucruri pentru care este faimoasă

Alexandru Cazacu / 12.07.2021, 11:14
Tot ce trebuie să știi despre Italia. 11 lucruri pentru care este faimoasă

Vara e în toi, iar mulți români și-au făcut deja planurile pentru vacanțele în străinătate, pentru sezonul estival 2021. Printre țările cele mai vizitate de turiștii români se numără și Italia. Așadar, dacă te-ai hotărât să mergi în vacanță în această țară, în continuarea articolului îți vom spune tot ce trebuie să știi despre Italia. Iată o serie de lucruri pentru care este faimoasă.

Tot ce trebuie să știi despre Italia. Lucruri pentru care este faimoasă această țară

După cum vă spuneam, Italia este una dintre destinațiile de vacanță preferate de mulți oameni din întreaga lume. Dacă ai hotărât să îți petreci această vară în străinătate, iar printre opțiunile tale se află și această țară, trebuie să știi câteva lucruri foarte interesante despre Italia. Așadar, noi ți-am pregătit câteva informații interesante despre țara în formă de cizmă, unele dintre ele mai puțin știute.

  • Potrivit ultimelor date, Italia este situată pe locul al cincilea în topul celor mai vizitate țări din lume. Pe parcursul anului 2019, nu mai puțin de 40 de milioane de turiști din toate colțurile lumii au vizitat această țară, cele mai vizitate locuri fiind Roma, Florența, Milano și Pisa, Assisi, Verona, Sorrento, regiunea Puglia și Lacul Como.
  • Cu siguranță toată lumea cunoaște culorile de pe drapelul Italiei (verde, alb și roșu), însă nu mulți sunt cei care știu ce reprezintă acestea. Ei bine, verdele reprezintă câmpiile și dealurile țării, albul munților Alpi acoperiți de zăpadă, iar roșu este vărsat în războaiele de independență ale Italiei.
  • De asemenea, Munții Alpi formează mare parte a graniței de nord a Italiei. În trecut, aceștia au apărat țara de invaziile altor popoare și sunt divizați în Alpii de Vest și Alpii de Est.
  • Limba italiană vorbită în zilele noastre își are originea din regiunea Toscana. Cu toate că limba oficială este italiana, în unele regiuni se mai vorbește și franceză sau germană.
  • De asemenea, nu mulți sunt cei care știu că, aproximativ 20% din populația Italiei are peste 65 de ani.
  • Printre invențiile italienilor se află termometrul, pizza, reactorul nuclear, pianul, ochelarii și cornetul de înghețată.
  • De asemenea, printre contribuțiile italienilor la știință se numără și bateria, nitroglicerina, barometrul și telegrafia fără fir.
Tot ce trebuie să știi despre Italia. Lucruri pentru care este faimoasă
Tot ce trebuie să știi despre Italia. Lucruri pentru care este faimoasă

Alte lucruri pe care trebuie să le știi despre Italia

  • Totodată, pe teritoriul Italiei există două mini state. Mai exact este vorba despre Vatican și San Marino. Cu cu o suprafață de doar 44 de hectare, Vaticanul este cel mai mic stat din lume, în timp ce San Marino are o suprafață de 61,2 hectare.
  • De asemenea, nu multă lume știe că Universitatea din Bologna este cea mai veche din Europa. Această instituție a fost fondată în 1088, iar de atunci nu a încetat niciodată să funcționeze.
  • Pe multe clădiri din Italia se poate observa inscripția SPQR. Aceasta este un acronim pentru expresia din limba latină ”Senatus Populusque Romanus” și face referire la guvernul Republicii Romane, fiind folosit ca semnătură oficială guvernamentală.
  • Interesant este și faptul că în Italia sunt produse peste 3.500 de tipuri de vin, fiind lider mondial la exportul de acestei băuturi. Tot în Italia se produc peste 400 de tipuri de brânză.

În 2021, Naționala Italiei a devenit noua campioană europeană la fotbal

Pe 11 iulie, 2021, naționala Italiei a scris istorie, devenind noua campioană europeană la fotbal. Aceasta a învins echipa Angliei, în finala Euro 2020. Pentru Italia este cel de al doilea trofeu european câștigat.

Italia, noua campioană la fotbal a Europei a trecut în finală de reprezentativa Angliei, după prelungiri și lovituri de departajare, cu scorul general de 4-3, după 1-1 la finalul primelor 90 de minute.

Cu toate că a intrat la vestiare în avantaj, echipa Angliei a fost dominată statistic, unde Italia a punctat la posesie, cu 62%, dar și la faze de poartă, cu 7 ocazii, față de una singură, a Angliei.