Home » Life & Style » Timp liber » Triburi de canibali. 6 locuri de pe planetă unde s-ar practica ritualuri care stârnesc groaza

Triburi de canibali. 6 locuri de pe planetă unde s-ar practica ritualuri care stârnesc groaza

Nistor Alexandru / 15.10.2021, 16:13
Triburi de canibali. 6 locuri de pe planetă unde s-ar practica ritualuri care stârnesc groaza

Deși poate părea incredibil, canibalismul încă ar mai există, în ciuda faptului că este considerat respingător de marea majoritate a societăților. În continuare, noi îți vom prezenta câteva triburi de canibali și locurile din lume unde s-ar practica unele ritualuri terifiante.

Triburi de canibali și locuri din lume unde se practică ritualuri de groază

Fără doar și poate, toată lumea a auzit povești despre triburile de canibali care consumau carne de om. Deși în majoritatea țărilor canibalismul este pedepsit, se pare că încă există zone în care consumul de carne umană este înrădăcinat în tradiție și o parte a culturii. Se pare că unii oameni încă ar mai apela la canibalism în diferite ritualuri. Iată o listă cu unele triburi de canibali, potrivit thesun.co.uk.

Canibali în peșterile Naihehe – Sigakota, Insulele Fiji

Insulele Fiji erau renumite pentru lunga lor istorie a canibalismului. Ba chiar mai mult de atât, la un moment dat erau numite „Insulele Cannibalor”, deoarece consumul de carne umană era un fenomen des întâlnit. Cu toate că aceste practici au dispărut în mare parte, în ultimii ani, în zona peșterilor Naihehe ar mai fi un ultim grup de oameni care practică ocazional canibalismul.

Papua Noua Guinee

Tribul Korowai din Noua Guinee de Vest are aproximativ 4.000 de membri, care consumă carne umană la anumite ocazii, adică atunci când se săvârșește un act de răzbunare. Acești Korowai cred că un vraci le ucide membrii tribului, așadar consumă trupul neînsuflețit al decedatului pentru a-l răzbuna.

Canibalii de pe Gange (India)

Aghori este o sectă formată din călugărilor asceți, care încă efectuează ritualuri canibaliste pentru a obține iluminare spirituală. Deși au rămas foarte puțini, aceștia beau lichide din vase făcute din cranii umane și își acoperă corpul în rămășițe umane arse. Cu toate acestea, călugării din această sectă nu omoară pe nimeni pentru a fi folosit în ceremonii, ci folosesc doar trupurile oamenilor care au murit deja.

Triburi de canibali și locurile din lume unde se practică ritualuri de groază
Triburi de canibali și locurile din lume unde se practică ritualuri de groază

Canibalii din Republica Democrată Congo

La o reuniune a Organizației Națiunilor Unite din 2003, Sinafasi Makelo, reprezentant al pigmeilor Mbuti, susținea că rebelii congolezi din provincia Ituri mâncau carne de om, iar victimele erau chiar pigmeii Mbuti.

Canibalism în Cambodgia

Se pare că în perioada rebeliunii Khmerilor Roșii, soldații cambodgieni au fost acuzați că au tăiat trupurile soldaților Khmer Roșii uciși în luptă și le-au mâncat inimile și ficatul. Ba chiar mai mult de atât, se pare că uneori duceau carnea acasă pentru a fi gătită, iar câteodată o consumau chiar pe câmpul de luptă.

Huku Heva (Polinezia Franceză)

Un eveniment tulburător a avut loc în 2011 pe insula Huku Heva. Se pare că un turist german, pe numele său Stefan Ramin, a dispărut în timp ce se afla la o vânătoare tradițională de capre pe această insulă din Polinezia Franceză. Rămășițele acestuia au fost găsite ulterior lângă un foc de tabără și se crede că el  ar fi fost și ars de un trib suspectat de canibalism. Cu toate acestea, nu se știe cu exactitate dacă a fost sau nu vorba despre canibali.