Home » Life & Style » Top 10 cei mai bogați oameni din lume, în 2022. Mark Zuckerberg iese din clasament

Top 10 cei mai bogați oameni din lume, în 2022. Mark Zuckerberg iese din clasament

Cojocaru Cristian / 04.02.2022, 12:32
Top 10 cei mai bogați oameni din lume, în 2022. Mark Zuckerberg iese din clasament

Lista celor mai bogate persoane din lume poate varia de la an la an și chiar de la o lună la cealaltă, în funcție de cea mai recentă valoare netă și de performanța financiară. Cu toate acestea, averile lor numără sute de miliarde de dolari. Află care sunt 10 cei mai bogați oameni din lume în anul 2022.

Cine ocupă topul celor mai bogați oameni din lume în 2022

Forbes este o companie media globală, care se concentrează pe afaceri, investiții, tehnologie, antreprenoriat, leadership și stil de viață. Ea determină care sunt cei mai bogați oameni din lume. Iată cea mai recentă listă a celor mai bogate 10 persoane din lume bazată pe Lista Forbes în timp real din data de 4 februarie 2022.

1. Elon Musk – 232,2 miliarde de dolari

Elon Musk lucrează pentru a revoluționa transportul atât pe Pământ, prin producătorul de mașini electrice Tesla, cât și în spațiu, prin producătorul de rachete SpaceX. Compania de mașini electrice a lui Elon Musk, Tesla, este evaluată acum la aproape 800 de miliarde de dolari, iar în prezent, averea sa netă este de 232,2 miliarde de dolari. Compania de rachete a lui Musk, SpaceX, este evaluată acum la aproape 100 de miliarde de dolari. Tesla a devenit cel mai valoros producător de automobile din lume, cu o capitalizare de piață de 800 de miliarde de dolari în octombrie 2021.

2. Bernard Arnault & Family – 192,7 miliarde de dolari

Președintele și CEO-ul Franței, Bernard Arnault, este a doua cea mai bogată persoană de pe pământ în prezent. Averea sa netă este de 192,7 miliarde de dolari, rezultată din afacerea sa într-un imperiu de peste 70 de mărci, inclusiv Louis Vuitton și Sephora. Omul de afaceri francez și cel mai bogat om din Europa, Bernard Arnault, a câștigat averea de peste 100 de miliarde de dolari anul trecut, în decembrie.

3. Jeff Bezos – 164,8 miliarde de dolari

Fondatorul și CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, are o avere netă de 164,8 miliarde de dolari și este a treia cea mai bogată persoană de pe pământ în prezent. Poziția sa rămâne aceeași chiar și după ce a divorțat de soția sa MacKenzie în 2019 și i-a transferat ei un sfert din participația sa din Amazon. Bezos a fondat uriașul Amazon în 1994 din garajul său din Seattle. Gigantul comerțului electronic a cules beneficiile acestei pandemii de coronavirus, mai mulți oameni cumpărând online.

4. Bill Gates – 131,8 miliarde de dolari

Cofondatorul Bill & Melinda Gates Foundation, Bill Gates are o avere netă de 131,8 miliarde de dolari. După ce a fondat gigantul de software Microsoft împreună cu Paul Allen, Bill Gates a vândut în cele din urmă o mare parte din participațiile sale din companie, reținând doar 1% din acțiuni și investind restul în acțiuni și alte active. Bill Gates a intrat în clubul de 100 de miliarde de dolari anul trecut în aprilie, când prețul acțiunilor Microsoft a crescut după câștiguri. Fundația Bill & Melinda Gates este cea mai mare fundație caritabilă privată din lume.

5. Larry Page – 122,4 miliarde de dolari

Larry Page, co-fondatorul Google, are o avere netă de 122,4 miliarde de dolari și se află pe locul cinci printre cei mai bogați oameni din lume. De asemenea, a investit în Planetary Resources, renumita companie de explorare spațială și finanțează, de asemenea, „Flying Car”, companiile startup Kitty Hawk și Opener.

6. Sergey Brin – 116,3 miliarde de dolari

Cofondatorul și membrul consiliului de administrație al Alphabet, Sergey Brin are o avere netă de 116,3 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul șase printre cei mai bogați oameni din lume. El a co-fondat Google împreună cu Larry Page în 1998, care a devenit public în 2004 și a devenit Alphabet în 2015.

bogați oameni din lume
Warren Buffet a ajuns pe locul șapte al topului celor mai bogati oameni de pe Pamant

7. Warren Buffet – 113,8 miliarde de dolari

Cunoscut popular ca Oracolul din Omaha, Warren Buffet este considerat unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile. El conduce Berkshire Hathaway, care deține peste 60 de companii, inclusiv celebrele Geico asigurări, Duracell, Dairy Queen Restaurant. Averea sa netă este de 113,8 miliarde de dolari. Fiul unui congresman american și-a cumpărat primul stoc la vârsta de 11 ani.

8. Larry Ellison – 111,5 miliarde de dolari

Larry Ellison are o avere netă de 111,5 miliarde de dolari, pe care a câștigat-o de la Oracle, firma de software pe care a fondat-o în 1977. A demisionat din funcția de CEO al companiei în 2014 și de atunci funcționează ca președinte al consiliului de administrație și consilier principal în tehnologie al companiei. Ellison este, de asemenea, în consiliul de administrație al Tesla din decembrie 2018, după ce a achiziționat 3 milioane de acțiuni la începutul acelui an. El deține aproape toată insula Lanai din Hawaii.

9. Steve Ballmer – 96,1 miliarde de dolari

În calitate de fost CEO al Microsoft, Steve Ballmer a condus firma din 2000 până în 2014. Conducerea sa capabilă într-o perioadă foarte grea a condus Microsoft către sustenabilitate și progres. Averea sa netă este de 96,1 miliarde de dolari, iar în 2018 a investit 59 de milioane de dolari în Social Solutions, o companie care produce software pentru agenții guvernamentale și organizații non-profit.

10. Gautam Adani – 90,6 miliarde de dolari

Gautam Adani, cu o avere de 90,6 miliarde de dolari, era în urma lui Mukesh Ambani cu 2,2 miliarde de dolari, a cărui valoare netă era de 91 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaire Index. Cu toate acestea, el l-a depășit pe Ambani din cauza creșterii acțiunilor firmelor sale cotate la bursă și a scăderii acțiunilor Reliance Industries, lucru care îl plasează pe Adani pe locul 10 al topului și pe Mukesh Ambani pe locul 11 cu o avere netă de 89,2 miliarde de dolari. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook a ajuns pe locul al 12-lea cu o avere netă de 84,4 miliarde de dolari după ce a pierdut 29,7 miliarde de dolari recent,  potrivit Forbes.