Home » Life & Style » Top 12 filme cu cele mai mari încasări, în 2021. Surpriza de pe primul loc

Top 12 filme cu cele mai mari încasări, în 2021. Surpriza de pe primul loc

Cojocaru Cristian / 26.11.2021, 18:20
Top 12 filme cu cele mai mari încasări, în 2021. Surpriza de pe primul loc

Anul trecut a fost unul dificil pentru cinematografe, având în vedere contextul pandemic. Se pare că, piața filmelor și-a revenit, astfel că unele filme au avut încasări uriașe în anul 2021. Află care este filmul de pe primul loc din punct de vedere al veniturilor.

Ce filme au avut cele mai mari încasări în 2021

Trei filme cu supereroi,  inclusiv Venom: Let There Be Carnage și Black Widow au ajuns pe listă, alături de blockbusterul de acțiune Godzilla vs. Kong. Lansările de la Hollywood precum F9, No Time to Die și Dune au beneficiat de piețele internaționale, în timp ce China, cea mai mare piață de film din lume, a revenit rapid. Iată cele 12 filme cu cele mai mari încasări din 2021 la box office-ul mondial.

12. A Quiet Place Part II (Paramount)

Filmul a înregistrat un box office global de 297,7 milioane de dolari, în timp ce cel din SUA reprezintă 160,1 milioane de dolari. Acesta este o continuare a filmului ”A Quiet Place” din anul 2018 care a devenit un succes surpriză la box-office cu 340 de milioane de dolari în întreaga lume, centrat pe un grup de supraviețuitori angajați în anihila extratereștii care vânează pe Pământ.

11. Free Guy (Disney)

Free Guy se poate lăuda cu un box office global de 331,3 milioane de dolari, în timp ce cel din SUA numără 121,5 milioane de dolari. Filmul îl arată pe Ryan Reynolds care joacă rolul unui casier de bancă care descoperă că este un personaj dintr-un joc video. Filmul a fost produs de Twentieth Century Studios, fostul studio de film Fox achiziționat de Disney.

10. Dune (Warner Bros.)

Cu un venit global de 333,4 milioane de dolari și cel din SUA de 86,4 milioane de dolari, filmul reprezintă adaptarea regizorului Denis Villeneuve din Arrival and Blade Runner 2049 după romanul SF clasic cu același nume de Frank Herbert, despre un tânăr pe nume Paul (interpretat de Timothée Chalamet) care este prins într-un război pe planeta deșertică Arrakis între familia lui și o altă Casă.

9. Black Widow (Disney)

Filmul Black Widow numără încasări globale de 379,6 milioane de dolari, dintre care 183,6 milioane numai în America. Black Widow se reunește cu sora ei pierdută de mult, interpretată de Florence Pugh, când elemente din trecutul ei revin să o bântuie. Filmul a fost prima lansare în cinematografe a Marvel Cinematic Universe în doi ani.

8. Venom: Let There Be Carnage (Sony)

Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului a înregistrat încasări globale de 425,6 milioane de dolari, dintre care 198 doar în America. Tom Hardy își reia rolul de Eddie Brock, care devine anti-eroul Venom după ce un simbiot extraterestru se prinde de el. Această continuare pune Venom-ul lui Hardy cu Carnage-ul lui Woody Harrelson, un criminal în serie care intră în contact cu simbiotul.

7. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Pelicula a înregistrat încasări globale de 430,1 milioane de dolari, dintre care numai în America, 221,4 milioane. Filmul îl arată pe Shang-Chi (Simu Liu) care este smuls din viața lui normală când tatăl său, liderul organizației Zece Inele, se întoarce. Este primul film MCU care are un rol principal asiatic și o distribuție în principal asiatică.

6. Godzilla vs. Kong (Warner Bros.)

Filmul a reușit să aducă venituri totale de 467,9 milioane de dolari, dintre care 100,5 numai în SUA. Acesta este punctul culminant al Warner Bros, unde ”MonsterVers, Godzilla și King Kong se întâlnesc față în față când Kong este îndepărtat de pe Insula Skull.

5. No Time to Die (MGM/Universal)

No Time to Die a avut încasări globale de 669 de milioane de dolari, dintre care 144,9 milioane doar în America. Astfel, în ultima apariție a starului Daniel Craig ca James Bond, el a ieșit de la retragere pentru a da de urma unui răufăcător care a reușit să obțină acces la o armă care ar putea ucide milioane de oameni.

4. Detective Chinatown 3 (Wanda Pictures)

Box office-ul global numără 686,3 milioane de dolari, dintre care 685 numai în China. Acest film este despre doi detectivi din Chinatown care merg la Tokyo pentru a ajuta la rezolvarea unui caz de crimă.

3. F9: The Fast Saga (Universal)

Filmul a câștigat la nivel global suma de 721,1 milioane de dolari, dintre care 173 de milioane numai în America. Pelicula îl ilustrează pe  fratele înstrăinat al lui Dom Toretto (Vin Diesel), Jakob (John Cena), care revine în viața lui, ceea ce duce la o altă misiune de deplasare mondială pentru Toretto și echipajul său.

2. Hi, Mom

Încasările globale înregistrate sunt de 822 de milioane de dolari, dintre care 821 numai în China. Filmul o arată pe o femeie care, după ce mama ei moare, se întoarce în timp și întâlnește versiunea mai tânără a mamei sale.

1. The Battle at Lake Changjin (Bona Film Group)

Pe primul loc se află filmul ”The Battle at Lake Changjin” care a reușit să încaseze 874,1 milioane de dolari, veniturile fiind doar din China. Acesta este un film chinezesc despre bătălia de la Bazinul Chosin din Războiul Coreean. Filmul a devenit rapid cu cele mai mari încasări din lume în acest an, bazat doar pe box office-ul din China, după ce a fost lansat în octombrie în timpul sărbătorii de Ziua Națională a Chinei. În curând își va face drum spre alte piețe precum SUA, Marea Britanie, Irlanda și Australia.