Home » Life & Style » Top 7 cele mai frumoase regine din istorie. Suverana din România care se află pe listă

Top 7 cele mai frumoase regine din istorie. Suverana din România care se află pe listă

Cojocaru Cristian / 10.11.2021, 10:34

Femeile au reușit de-a lungul timpului să se impună atât prin putere cât și prin frumusețe. Aceste lucruri le-au adus beneficii, astfel că au condus imperii sau regate, ori și-au susținut soții în jocul lor politic. Află care sunt cele mai frumoase regine din istorie.

Care sunt cele mai frumoase regine din istoria civilizației

Istoria a dezvăluit multe femei puternice care au reușit să se remarce datorită frumuseții lor, dar și a inteligenței. Află care au fost cele mai frumoase regine din isorie.

Nefertiti, regina Egiptului

Nefertiti este cunoscută drept una dintre cele mai frumoase regine ale Egiptului. Chiar și numele său o încadrează în acest top, seminifcând ”frumoasa care vine”. Aceasta a fost soția lui Amenhotep al IV-lea cunoscut și sub numele de Akhenaten. Perioada de domnie a lui Nefertiti a fost între 1379 – 1361 î.Hr.

Scrierile acelor vremuri ar arăta faptul că această regină a fost și soacra dar și mama faraonului Tutankhamon. Atât Nefertiti cât și Akhenaten au rămas în paginile istoriei datorită regiligei pe care cei doi au înființat-o în perioada domniei. Cei doi au promova cultul zeului soarelui, Aten. Atât timp cât s-a aflat sub domnia lui Nefertiti și Akhenaten, Egiptul a avut parte de cea mai înfloritoare perioadă din istorie.

Cleopatra, regina Egiptului

Când spui Cleopatra cu siguranță primul lucru care îți vine în minte este cuvântul ”frumusețte”. Aceasta a fost regină a Egiptului în anul 51 î.Hr. și este cunoscută în întreaga lume datorită puterii sale dar și a frumuseții. Și în ziua de astăzi sunt femei care încearcă să îi copieze acesteia felul în care arăta.

În încercarea de a readuce prosperitatea în Egipt, Cleopatra a apela la Iulius Cezar și Marc Antoniu. Datorită frumuseții sale a reușit să îi cucerească pe amândoi, astfel că lui Iulius Cezar i-a dăruit un copil, iar lui Marc Antoniu trei. Deși nu este clar modul în care aceasta a murit, se spune că nu a vrut să se lase pradă romanilor și a ales să se sinucidă. Zvonurile spun că avea mușcături de vipere, în timp ce altele arată că ar fi fost ucisă de fiul adoptiv al lui Iulius Cezar, Octavian.

cele mai frumoase regine
Regina Maria a Romaniei este considerata una dintre cele mai frumoase regine din istorie

Regina Anna a Marii Britanii

Anna a fost una dintre cele mai frumoase conducătoare ale Angliei, Scoției și Irlandei, fiind aleasă regină în data de 8 martie 1702. Cu toate că deținea cea mai mare putere în stat, domnia acesteia nu a fost una liniștită. În anul 1683 s-a căsătorit cu prințul George al Danemarcei cu care a avut două fiice, iar pentru că nu a reușit să îi facă acestuia un băiat, regina Anna a fost ultimul monarh al Casei Stuart.

Elisabeta de Bourbon

Prințesa Elisabeta a Franței a fost prima soție a lui Filip al IV-lea al Spaniei. Nu doar că era inteligentă dar dădea dovadă și de o frumusețe aparte, iar trăsăturile ei au făcut-o foarte apreciată în ochii spaniolilor. După ce a avut loc căsătoria dintre cei doi, Elisabeta a fost numită Isabel, primind titlul de Prințesă de Asturia. În momentul căsătoriei, Elisabeta de Bourbon avea doar 13 ani.

Eleanor de Provence

Eleanor de Provence a fost soția regelui Henric al III-lea, în perioada 1236 – 1272, cel din urmă fiind anul în care aceasta a murit. Cu toate că își iubea poporul, britanicii nu o simpatizau deloc prin prisma faptului că Eleanor a avut grijă ca rudele sale să ocupe poziții importante în stat. Frumuseța sa probabil că i-a dat acesteia o înclinație tot către frumos, având în vedere că era pasionată de modă și poezie.

Regina Maria a României

Românii, la rândul lor se pot lăuda cu o femeie frumoasă în topul celor mai frumoase regine din istorie, fiind vorba despre Regina Maria. Aceasta a devenită regină atunci când Ferdinand I a fost încoronat rege al României.

Ecaterina a II-a a Rusiei

Cea mia iubită regină a Rusiei, Ecaterina a II-a completează topul celor mai frumoase regine. Aceasta a domnit între septembrie 1762 și 1796, anul în care a murit. Rusia a cunoscut o adevărată perioadă prosperă în timpul domniei acesteia.