Home » Life & Style » Top 7 cele mai mari lanțuri hoteliere din lume. Câte unități au deschise și unde se află

Top 7 cele mai mari lanțuri hoteliere din lume. Câte unități au deschise și unde se află

Manolică Anca / 28.04.2022, 14:00

Numeroase hoteluri de diferite tipuri și calități își oferă serviciile în întreaga lume. Multe dintre ele sunt independente, în timp ce unele formează grupuri sau lanțuri hoteliere în mai multe părți ale lumii. Au început de la zero, dar au ajuns astăzi să fie unele dintre cele mai prestigioase. Iată primele 7 cele mai mari lanțuri hoteliere din lume.

Care sunt cele mai mari lanțuri hoteliere din lume

Nicio altă linie de afaceri nu profită atât de mult de popularitatea tot mai mare a călătoriilor la nivel mondial ca industria hotelieră. Hotelurile (și stațiunile) sunt locul unde încep și se termină de obicei vacanțele.

În timp ce majoritatea hotelurilor din lume au de obicei o singură locație, există și hoteluri care fac parte dintr-un brand de lanțuri hoteliere cu locații francizate în întreaga lume. Iată-le pe primele șapte, după numărul de proprietăți.

1. Wyndham Hotel & Resorts – 8.941 proprietăți

Wyndham Hotel & Resorts. Ramada în China
Wyndham Hotel & Resorts. Ramada în China

Născut în 1981 în Dallas, Wyndham este un jucător ceva mai nou pe piață, cu sediul central în New Jersey. Cu toate acestea, se mândrește cu cele mai multe proprietăți, răspândite în 95 de țări, cele 22 de mărci hoteliere celebre ale sale includ Ramada, Super 8, Days Inn și Baymont.

Promovându-se ca „făcând călătoriile posibile pentru toți”, lanțul este ușor de găsit în orașele mari, în orașele mici și în stațiunile de pe litoral. Veniturile relativ mai mici ale lanțului, care alege să satisfacă o gamă largă de clienți cu o experiență de calitate, sunt reprezentate în majoritate de proprietățile Wyndham Worldwide.

Marele său program de recompense de loialitate este cunoscut pentru că oferă oaspeților fideli carduri cadou, nopți gratuite și chiar bilete de avion.

2. Cele mai mari lanțuri hoteliere din lume. Marriott International – 7.662 de proprietăți

JW Marriott în Macau
JW Marriott în Macau

Marriott a fost fondată în 1927 ca un modest stand de bere A&W din Washington, DC, de către J. Willard Marriott și soția sa, Alice. Extinzându-se în curând într-un lanț de restaurante Hot Shoppes, au pus bazele moștenirii Marriott în domeniul ospitalității.

În 1957, familia a cumpărat primul său hotel în Arlington, Virginia, însărcinându-l pe fiul lor, J.W.„Bill”, să creeze o strategie pentru viitorul lor ca și companie hotelieră. Diversificându-se sub o singură firmă la sfârșitul anilor ’80, cele 30 de mărci ale sale includ astăzi hotelurile JW Marriott, hotelurile The Ritz-Carlton, hotelurile și stațiunile St. Regis și Bulgari Hotels and Resorts.

Pe lângă faptul că oferă ospitalitate și sejururi de lux pentru clasele de mijloc și superioare, marca promovează, de asemenea, diversitatea, dezvoltarea comunitară, sustenabilitatea și eradicarea sărăciei.

3. Choice Hotels International – 7.111 proprietăți

Hotel Cambria
Hotel Cambria

Înființat în 1939, cu sediul central în Maryland, Choice Hotels este un lanț umbrelă cu 12 mărci. Cu motto-ul „Afacerea noastră sunteți dumneavoastră”, mărcile sale populare includ EconoLodge, Comfort Hotels, Quality Inn și Cambria Hotels, orientate spre satisfacerea călătorilor de afaceri, a turiștilor și a celor care călătoresc cu un buget redus.

American Choice Hotels a înregistrat o creștere de 1,2% de când a fost depășită de Huazhu, cea mai mare companie hotelieră din China, fondată în 2005 și cu sediul în Shanghai. Choice Hotels International se mândrește cu aproximativ 600.000 de camere în cele 7.100 de proprietăți ale sale, răspândite în peste 40 de țări. Lanțul a anunțat recent că următorul său prag presupune extinderea cu încă 1.000 de proprietăți cu peste 85.000 de camere.

4. Cele mai mari lanțuri hoteliere din lume. Hilton – 6.619 proprietăți

Cele mai mari lanțuri hoteliere din lume. Hilton Yaounde
Cele mai mari lanțuri hoteliere din lume. Hilton Yaounde

Conrad Hilton a cumpărat prima sa proprietate în 1919, numită Mobley Hotel din Cisco, Texas. Șase ani mai târziu, Dallas Hilton a deschis primul hotel sub numele emblematic care avea să devină primul lanț hotelier internațional din lume în 1949, cu hotelul Caribe Hilton din Puerto Rico.

În prezent, cu sediul central în McLean, Virginia, Hilton operează 14 mărci, inclusiv DoubleTree, Embassy Suites, Hampton și Waldorf Astoria Hotels & Resorts, cuprinzând peste 6.000 de proprietăți cu 838.000 de camere în 118 țări și teritorii. Cunoscută ca fiind unul dintre cele mai bune locuri de muncă din SUA, a ajuns în fruntea listei din 2012 a „celor mai fericite companii din America”.

5. IHG Hotels & Resorts – 5.959 de proprietăți

Hotel Intercontinental în Moscova
Hotel Intercontinental în Moscova

Grupul Intercontinental Hotels Group a fost înființat de fondatorul Pan American Airways, Juan Trippe, care a dorit să le ofere oamenilor cazare de lux la finalul fiecărui zbor. Deschizând primul său hotel în 1946, în Belem, pentru ca în cele din urmă să se extindă în diverse mărci, lanțul își poartă cu mândrie motto-ul de a oferi „Adevărata ospitalitate pentru bine” până în prezent.

Cunoscut pentru hotelurile fiabile de nivel mediu, IHG dispune de aproape 6.000 de proprietăți cu peste 700.000 de camere sub 18 mărci, răspândite în aproximativ 100 de țări. Aproximativ trei sferturi dintre locațiile sale se află în America, în timp ce Holiday Inn / Express cuprinde, de asemenea, trei sferturi din toate proprietățile sale.

6. Best Western Hotels & Resorts – 4.037 de proprietăți

Best Western Premier Vietnam
Best Western Premier Vietnam

Fondată în 1946 și cu sediul central în Phoenix, Best Western este prezentă în peste 100 de țări sub diferite mărci. Având în franciză peste 4.700 de locații, jumătate din proprietățile sale sunt concentrate în America de Nord. Mărcile sale includ Best Western, Best Western Plus și Best Western Premier, oferind turiștilor și călătorilor de afaceri o abordare liniară la nivelul așteptărilor și a cantității de facilități care să le satisfacă nevoile.

7. Cele mai mari lanțuri hoteliere din lume. Radisson Hotel Group – 1.615 proprietăți

Radisson Blu Jaipur
Radisson Blu Jaipur

Cu sediul în Belgia, Carlson Rezidor Hotel Group, redenumit Radisson Hotel Group, are nouă mărci distincte, printre care Radisson, Radisson Blue, Radisson Red și Park Inn by Radisson. Cu peste 1.500 de proprietăți în peste 120 de țări de pe cinci continente, lanțul este cunoscut pentru dezvoltarea continuă de noi hoteluri prin generarea de sinergii.

Cu motto-ul „Every Moment Matters” (Fiecare moment contează), lanțul se străduiește să atingă perfecțiunea în toate aspectele, de la facilități la servicii orientate către clasa medie superioară, pentru a fi o primă alegere constantă în mintea oaspeților.