Home » Life & Style » Totul despre Valeriu Gheorghiță. Imagini de colecție cu medicul român și soția lui

Totul despre Valeriu Gheorghiță. Imagini de colecție cu medicul român și soția lui

Violeta Badea / 21.03.2021, 11:03
Totul despre Valeriu Gheorghiță. Imagini de colecție cu medicul român și soția lui

Totul despre Valeriu Gheorghiță. Imagini de colecție cu medicul român și soția lui. Medicul Valeriu Gheorghiță are o carieră de succes, dar și o familie frumoasă. Pe acesta îl vedem foarte des la televizor, dar soția sa este o prezență discretă. În acest articol veți afla totul despre Valeriu Gheorghiță.

Totul despre Valeriu Gheorghiță

Cine este Valeriu Gheorghita
Cine este Valeriu Gheorghita

Valeriu Gheorghiță, în vârstă de 38 de ani, este medic primar de boli infecțioase la Spitalul Universitar Militar Central „Carol Davila” și a devenit cunoscut după ce Klaus Iohannis l-a desemnat coordonator al campaniei de vaccinare anti-Covid.

Acesta a ajuns noua vedetă a lumii medicale, dar despre soția sa nu se cunosc foarte multe amănunte, deoarece femeia preferă să stea departe de camerele de filmat. Cei doi s-au cunoscut în timpul facultății, deocamdată nu au copii și se înțeleg de minune.

Așa cum știm, Valeriu Gheorghiță are un program foarte încărcat în această perioadă din cauza pandemiei de coronavirus, iar soția sa dă dovadă de foarte multă înțelegere. Programul acestuia începe dimineața devreme și se termină seara târziu, astfel că femeia îl sprijină și îi înțelege profesia foarte grea pe care și-a ales-o.

„Fiecare avem în profesia noastră momente mai solicitante și momente poate mai puțin solicitante. Acum e un moment în care trebuie să investim și să ne implicăm foarte mult. Sigur că ne transmitem gândurile bune: să avem grijă de noi, să ne întoarcem sănătoși și cumva ne-am resemnat că asta e situația și că e de datoria noastră să încercăm să gestionăm cât putem de bine lucrurile.”, spunea medicul despre înțelegerea de care dă dovadă soția sa, citat de life.ro.

Valeriu Gheorghita si sotia sa
Valeriu Gheorghita si sotia sa

Cine este Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță are 38 de ani, a absolvit în anul 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în anul 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu-Cercel.

Medicul a făcut rezidențiatul la Spitalul ”Matei Balş”, iar din anul 2012 lucrează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr Carol Davila”, mai întâi ca medic specialist Boli Infecţioase şi apoi ca medic primar. Începând cu anul 2016 este asistent universitar.

Valeriu Gheorghiță provine dintr-o familie modestă din comuna Izvoru, județul Argeș. Părinții săi locuiesc și astăzi acolo, iar medicul le este aproape atunci când au nevoie. Valeriu Gheorghiță mai are doi frați, dar nu se cunosc detalii legate de viața acestora.

Sotia lui Valeriu Gheorghita
Sotia lui Valeriu Gheorghita

Tatăl medicului a lucrat  la Ocolul Silvic, iar mama sa este o femeie simplă, cu frica lui Dumnezeu. Astfel, Valeriu Gheorghiță a ajuns mândria familiei prin forțele proprii, neavând foarte multe posibilități. Înainte de a ajunge la facultate în Capitală, medicul a făcut liceul în Pitești, la Colegiul „I.C. Brătianu”, profil Matematică-fizică.

Valeriu Gheorghiță este coautor al unei cărţi de specialitate, numită „Hepatita acută şi cronică cu virusul hepatitic B. Coinfecţia VHB-VHD”. În plus, medicul s-a ocupat de redactarea a mai multor capitole în nu mai puțin de 12 lucrări ştiinţifice. De asemenea, e autor a zeci de articole ştiinţifice, publicate în reviste de specialitate şi prezentate la diverse manifestări medicale interne şi internaţionale.