Home » Știri » Adeverinţa de vaccinare anti-COVID. De unde poate fi descărcată în format electronic

Adeverinţa de vaccinare anti-COVID. De unde poate fi descărcată în format electronic

Alexandru Cazacu / 10.03.2021, 09:54
Adeverinţa de vaccinare anti-COVID. De unde poate fi descărcată în format electronic

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a făcut anunțul. Adeverința prin care o persoană face dovada vaccinării anti-COVID va fi disponibilă online începând de săptămâna viitoare. De unde și când poate fi descărcată adeverința de vaccinare puteți afla citind continuarea articolului.

De unde poate fi descărcată adeverința de vaccinare în format electronic

Potrivit medicului militar Valeriu Gheorghiță, adeverința de vaccinare va putea fi descărcată începând de marți, din Registrul electronic național al vaccinărilor și va fi disponibilă pentru cei care au primit până acum cele două doze de vaccin anti-COVID. În felul acesta, persoanele care s-au imunizat împotriva noului coronavirus vor putea să descarce adeverința online, prin completarea unor date de siguranță.

Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să-și descarce adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul electronic național al vaccinărilor. Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să își descarce această adeverință”, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, la o conferință de presă.

Cum se poate obține adeverința în format electronic

Așadar persoanele care au făcut cele două doze pot obține adeverința de vaccinare accesând site-ul adulti.renv.ro, unde utilizatorul trebuie să apese butonul ”OBŢINEŢI ADEVERINŢA ELECTRONICĂ DE VACCINARE”.

După ce ați făcut acest lucru, se va deschide o notă de informare cu privire la prelucrarea datelor personale, cu care cel care vrea să descarce documentul trebuie să fie de acord, pentru a putea fi trimis mai departe la pagina de autentificare cu CNP și numărul de telefon. Ulterior, fiecare persoană va primi un cod de siguranță prin SMS, iar apoi va fi disponibilă și adeverința de vaccinare împotriva COVID-19.

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre adeverința de vaccinare
Dr. Valeriu Gheorghiță, despre adeverința de vaccinare

Valeriu Gheorghiță l-a informat pe premierul Cîțu în legătură cu campania de vaccinare

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat marți că l-a informat pe premierul Florin Cîțu, la solicitarea acestuia, în legătură cu activitatea de vaccinare și la modul prin care prin care aceste date sunt puse în mediul online.

”Am făcut o informare premierului legată de datele privitoare la activitatea de vaccinare, respectiv modalitatea prin care aceste date sunt puse în mediul online și ce informații sunt prezentate. Solicitarea a fost a premierului. Problema, din calitatea mea de președinte al comitetului de vaccinare, toate aceste informații necesită a fi validate înainte de a fi puse în mediul online pentru că pot fi erori care se corectează cu o întârziere de 24 de ore și pot să genereze o serie de interpretări eronate pe baza unor date care nu sunt validate”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Ce reprezintă adeverința de vaccinare

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID a vorbit despre documentul pe care îl primește fiecare persoană care este imunizată împotriva noului virus. Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, pe adeverința de vaccinare este inclus printre altele, lotul vaccinului și data expirării lotului. De asemenea, medicul militar susține că documentul nu are termen de valabilitate.

”Pe adeverința de vaccinare se notează, practic, lotul vaccinului, tipul vaccinului și data expirării acelui lot de vaccin. Această adeverință nu are un termen de valabilitate. În momentul de faţă, această adeverință atestă că o persoană, la un moment dat, pe parcursul vieții, a fost vaccinată împotriva COVID-19 cu un anumit tip de vaccin și precizează data, tipul, lotul vaccinului. Nu arată cât ține imunitatea, este doar un document care atestă că acea persoană a fost vaccinată”, a afirmat Valeriu Gheorghiță la Antena 3.