Home » Life & Style » Unde poți face grătar, de 1 Mai, în București. 9 propuneri și recomandări

Unde poți face grătar, de 1 Mai, în București. 9 propuneri și recomandări

Voicu Costin / 01.05.2022, 10:04
Unde poți face grătar, de 1 Mai, în București. 9 propuneri și recomandări

Legea picnicului din 2012 spune că grătarele se pot face doar în locuri special amenajate, iar cei care nu o respectă pot primi amenzi între 100 și 5.000 de lei, în funcție de gravitatea faptei. Dacă vreți să faceți grătar de 1 mai și să nu plătiți amendă, puteți merge în mai multe zone din București. Unde poți face grătar, de 1 Mai, în București?

Locuri special amenajate în București pentru a face grătar de 1 mai sau în alte zile

În Sectorul 2 se pot face grătare în următoarele parcuri:

  • Plumbuita – la intersecţia Str.Doamna Ghica cu şos. Colentina
  • Pantelimon –  în zona străzii Ciocârliei
  • Lunca Florilor –  în zona străzii Str.Vasile Stolnicu
  • Morarilor – la intersecţia şos. Pantelimon cu Str. Bodeşti
  • Parcul Dobroeşti – în zona străzii Azotului.

Grătare se pot face doar în locurile în care există apă curentă, canalizare, toalete ecologice, dar și pubele pentru aruncarea gunoaielor. Dacă vreți să faceți grătar în zonele special amenajate din Sectorul 2, nu trebuie să plătiți nicio taxă, ci trebuie să aveţi doar un grătar.

În Sectorul 4 se pot face grătare în următorul parc:

Parcul lumea Copiilor – se află o zonă cu 70 de grătare și foișoare de lemn construite de autorități, iar curățenia este asigurată de reprezentanții Administrației Domeniului Public. Asta nu înseamna că trebuie să lăsăm mizerie în urma noastră! Cu toții suntem datori să strângem gunoaiele pe care le facem!

În Sectorul 6 se pot face grătare în următorul parcuri:

  1. Parcul Crângași – pe malul Lacului Morii au fost instalate șapte grătare
  2. În cartierul ANL Brâncuși – sunt șase locuri pentru grătar, unde puteți face un grătar liniştiţi.

Dar asta nu este tot. Primăria Municipiului București a amenajat în curtea Palatului Mogoșoaia, un spațiu pentru grătare. Aici, oamenii au la dispoziție grătare și saci menajeri pentru colectarea deșeurilor. Amenzile se mai dau şi pentru cei care nu lasă locul curat după picnic, dar și celor care nu depun selectiv deșeurile rămase în urma lor.

Atenţie! Este interzisă folosirea produselor de igienă personală la o distanță mai mică de 30 de metri față de cursurile de apă, iar spălarea tacâmurilor sau a altor obiecte folosite la masă nu se poate face în locul de picnic.

Cum va fi vremea de 1 mai 2022

Valorile termice vor fi ceva mai coborâte decât cele specifice perioadei în care ne aflăm pentru următoarele două săptămâni (25 aprilie – 8 mai), în aproape toate zonele din ţară, cu maxime de 24 de grade Celsius şi minime de zero grade. Totodată, probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va fi mai ridicată în prima parte a intervalului, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) în prognoza emisă pentru perioada 25 aprilie – 8 mai 2022.

În zona litoralului, media maximelor va crește de la 17 grade în prima zi a intervalului, spre valori de 22 de grade în 26 aprilie, după care temperatura aerului va înregistra o scădere treptată până la valori de 14 grade în 29 aprilie. De la această dată, și până pe 2 mai nu vor fi variații de la o zi la alta, media regională a maximelor situându-se în jurul valorii de 14 grade.

Ulterior, tendința temperaturii aerului va fi de creștere ușoară de la o zi la alta până spre valori medii maxime de 17 grade, în ultima parte a intervalului. În intervalul 25 – 28 aprilie, media regională a minimelor urmând a fi de 10-11 grade.

Vremea la munte de 1 mai 2022

Vremea se va încălzi, urmând a se înregistra în medie 8 grade în intervalul 1-4 mai. După această dată și până la sfârșitul intervalului, media regională a maximelor va fi de 9-10 grade.

Media minimelor va înregistra o scădere de la 4 grade în data de 25 aprilie, până la valori aproape de 0 grade în data de 2 mai, urmând ca mai apoi să se înregistreze o nouă creștere ușoară până la sfârșitul intervalului spre valori în jurul a 2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată pe toată durata intervalului.