Home » Meteo » Cum va fi vremea de 1 Mai 2022, la mare și munte. Temperaturile anunțate de ANM

Cum va fi vremea de 1 Mai 2022, la mare și munte. Temperaturile anunțate de ANM

Manolică Anca / 26.04.2022, 11:07
Cum va fi vremea de 1 Mai 2022, la mare și munte. Temperaturile anunțate de ANM

Cu toate că anul acesta 1 mai cade duminică, unii români nu vor să rupă tradiția de a merge la munte sau la mare în această perioadă. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au realizat prognoza pentru următoarele zile, așadar vom ști dacă vremea va ține cu noi de 1 mai. Vezi prognoza meteo la mare și munte.

Cum va fi vremea de 1 mai 2022

Valorile termice vor fi ceva mai coborâte decât cele specifice perioadei în care ne aflăm pentru următoarele două săptămâni (25 aprilie – 8 mai), în aproape toate zonele din ţară, cu maxime de 24 de grade Celsius şi minime de zero grade. Totodată, probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va fi mai ridicată în prima parte a intervalului, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) în prognoza emisă pentru perioada 25 aprilie – 8 mai 2022.

Vremea în Dobrogea

În zona litoralului, media maximelor va crește de la 17 grade în prima zi a intervalului, spre valori de 22 de grade în 26 aprilie, după care temperatura aerului va înregistra o scădere treptată până la valori de 14 grade în 29 aprilie. De la această dată, și până pe 2 mai nu vor fi variații de la o zi la alta, media regională a maximelor situându-se în jurul valorii de 14 grade.

Ulterior, tendința temperaturii aerului va fi de creștere ușoară de la o zi la alta până spre valori medii maxime de 17 grade, în ultima parte a intervalului. În intervalul 25 – 28 aprilie, media regională a minimelor urmând a fi de 10-11 grade.

După data de 28 aprilie temperaturile minime vor scădea din nou până spre valori medii în jurul a 7 grade în 30 aprilie, 01 și 02 mai, după care tendința temperaturii minime a aerului va fi de creștere treptată până spre valori în jurul a 10 grade în intervalul 06- 08 mai. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în 28 aprilie, respectiv în intervalul 03 -08 mai.

Vremea la munte de 1 mai 2022

În intervalul 25- 27 aprilie, media valorilor pe timp de zi la munte va fi de 9-10 de grade, urmând mai apoi ca temperatura aerului să scadă până spre 6 grade în zilele de 28 și 29 aprilie. După acest interval, vremea se va încălzi, urmând a se înregistra în medie 8 grade în intervalul 1-4 mai. După această dată și până la sfârșitul intervalului, media regională a maximelor va fi de 9-10 grade.

Media minimelor va înregistra o scădere de la 4 grade în data de 25 aprilie, până la valori aproape de 0 grade în data de 2 mai, urmând ca mai apoi să se înregistreze o nouă creștere ușoară până la sfârșitul intervalului spre valori în jurul a 2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată pe toată durata intervalului.

Hotelurile de pe litoral își așteaptă turiștii

Odată cu ridicarea restricțiilor, foarte mulți români au ales să petreacă Paștele pe litoralul românesc în acest an. Aceleași planuri le au și de 1 mai, rezervările fiind deja făcute. Capital.ro informează că hotelierii de la noi s-au mobilizat cu o mulțime de oferte pentru turiști.

Se pare că în weekend-ul cu 1 mai sunt așteptați zeci de mii de turiști, majoritatea hotelurilor care și-au deschis deja ușile fiind ocupate într-un procent de 100%. Pachetele au fost anunțate de ceva timp, la prețuri destul de bune, astfel că mulți s-au arătat încântați să petreacă Ziua Muncii pe litoral.