Home » Life & Style » Vedete din România care au picat BAC-ul. Ce au ajuns să facă în prezent. Nu le merge deloc rău

Vedete din România care au picat BAC-ul. Ce au ajuns să facă în prezent. Nu le merge deloc rău

Redactia Știri / 05.07.2021, 18:37

Vedete din România care au picat BAC-ul. Examenul maturității le-a dat mari emoții și lor. În plus, unele materii le-au dat de furcă și i-a determinat pe unii dintre ei să revină din nou în bănci pentru a susține examenul. Unele vedete s-au lăsat însă păgubașe. Altele, mai ambițioase, nu s-au lăsat până ce nu au obținut diploma de Bacalaureat. Iată ce note au obținut unele dintre cele mai cunoscute vedete din România!

Vedete din România care au picat BAC-ul. Ce au ajuns să facă în prezent

Vedete din România care au picat Bac-ul. Unele dintre celebritățile din România au fost puse în dificultate de probele examenului de Bacalaureat.

Fie nu s-au pregătit temeinic, fie au copiat, fie emoțiile au fost prea mari, cert este că nu au reuși să obțină notă de trecere. Cu toate astea, pe plan profesional, au reușit să își formeze o carieră în lumina reflectoarelor și să câștige bani frumoși.

Adelina Pestrițu, Dan Capatos și Iuliana Luciu sunt printre cei care nu au primit o veste prea bună în momentul afișării rezultatelor de la Bacalaureat. Iată cum s-au descurcat și ce povestesc despre această experiență!

1. Adelina Pestrițu

Adelina Pestrițu se regăsește prin vedetele a căror performanță la Bacalaureat nu este una de lăudat. Vedeta, care a absolvit Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung, secţia filologie, în 2006, nu a reușit să treacă cu brio acest exemen.

Proba care a pus-o în dificulate pe celebra vedetă a fost cea de la Limba și Literatura Română, scris, unde a obținut nota 3.60.

Adelina Pestrițu
Adelina Pestrițu

Emoțiile au fost mari, iar Adelina mărturisește că a confundat subiectele. Drept urmare, ea a dezbătut în scris un alt roman decât cel cerut.

„Am luat nota 10 la proba orală, dar la scris am luat 3,6. Nu se pune problema că nu am învăţat. S-a întâmplat însă că am confundat subiectele, şi, în loc să scriu despre Ion, am scris despre ‘Moromeţii’. Am umplut patru pagini despre un subiect greşit”, explică Adelina Pestrițu.

Cu toate astea, Adelina Pestrițu a reușit să își clădească o carieră de succes în social media, unde câștigă sume considerabile prin postările pe care obișnuiește să le facă. În anul 2019, a fost desemnată cel mai bun influencer din România, la gala premiilor E! People Choice Awards.

2. Iuliana Luciu

Examenul nu s-a dovedit floare la ureche nici pentru Iuliana Luciu. Aceasta a susținut probele de la Bacalaureat, în 2006, după ce a absolvit cursurile Grupului Şcolar Industrial Sf. Pantelimon din Bucureşti.

Sora Nicoletei Luciu a întâmpinat însă probleme la proba scrisă de la Limba și Literatura Română, unde s-a ales cu nota 3.30.

Ambițioasă, Iuliana nu s-a lăsat însă până ce nu a reușit să treacă examenul maturității. Ea a susținut din nou acest examen, reușind a doua oară să obțină media finală 7,45.

Iuliana s-a evidențiat în fața publicului, în urma aparițiilor sale ca asistentă tv la Acces Direct, emisiunea de la Antena 1.

3. Costel Busuioc

Costel Busuioc, alias Pavarotti de România, a trecut și el prin emoțiile examenului maturității. Din păcate, el nu a reușit să obțină notă de trecere, punctajul fiind unul extrem de slab.

Acesta a luat 1,20 la limba şi literatura română, 4,30 la istorie şi 5,10 la geografie. În această situație, el a picat Bacalaureatul cu brio.

Dacă din acest punct de vedere nu a reușit să impresioneze, el și-a luat însă revanșa pe partea artistică, unde talentul său muzical l-a făcut repede remarcat. A făcut istorie la concursul de talente din Spania, la „Hijos del Babel”.

Viața lui s-a schimbat însă complet. A revenit în țară, face parte din comunitatea penticostalilor și nu mai acceptă să onoreze decât concerte caritabile, refuzând invitațiile la emisiunile tv.

4. Marian Vanghelie

Fostul edil al sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, nu a reușit să facă figură frumoasă prima dată, când a susținut examenul de Bacalaureat. Se întâmpla în anul 2000, la vârsta de 32 de ani.

Acest lucru l-a ambiționat însă și l-a determinat să își încerce din nou șansele. A revenit astfel în bănci un an mai târziu, mult mai pregătit. A doua oară s-a dovedit a fi cu noroc pentru Vanghelie, acesta reușind să-și ia diploma de Bac.

5. Dan Capatos

Prezentatorul Xtra Night Show, de la Antena Stars, mărturisește că și lui i-a dat de furcă examenul maturității. Dan Capatos a povestit în emisiunea sa că proba de la limba română l-a pus în dificultate.

”Am picat BAC-ul! Am fost prima generatie care a dat BAC-ul oral la romana. Noi am spart gheata! Sefa de comisie era o babornita. O doamna distinsă. În comisie era și diriginta mea. Zic: ”Gata, n-am nicio problemă!”.

M-a întrebat baba aia ce a zis Tudor Vianu despre Tudor Arghezi. Eu: ”Nu știu”. S-a mirat aia: ”Cuuuum, nu știi ce a zis Tudor Vianu despre Tudor Arghezi?!”.

Eu, fiind diriginta de față și fiind prietenă cu noi, spun: ”Doamnă, eu nu ascult în gură la toți proștii!”, a povestit Dan Capatos in emisiunea lui de la Antena 1.

Astfel, el a primit nota 3, fiind nevoit să repete examenul de Bacalaureat în toamnă. În ciuda acestui aspect, Dan Capatos a reușit să își clădească o carieră în televiziune, fiind unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori din România.