Home » Știri » De ce trebuie să-i plătească Marian Vanghelie lui Victor Ponta 80.000 de euro. Motivul a fost făcut public

De ce trebuie să-i plătească Marian Vanghelie lui Victor Ponta 80.000 de euro. Motivul a fost făcut public

Alexandru Cazacu / 03.07.2021, 10:01
De ce trebuie să-i plătească Marian Vanghelie lui Victor Ponta 80.000 de euro. Motivul a fost făcut public

Nu cu mult timp în urmă, magistrații de la Tribunalul București au hotărât ca fostul primar al Sectorului 5 să-i plătească lui Victor Ponta despăgubiri în valoare de 80.000 de euro. De ce trebuie să-i plătească Marian Vanghelie această sumă fostului premier, veți afla în rândurile următoare.

De ce trebuie să-i plătească Marian Vanghelie lui Victor Ponta 80.000 de euro

Fostul premier al României, Victor Ponta a anunțat pe pagina sa de socializare că a câștigat procesul cu Marian Vanghelie. Mai exact, este vorba despre un proces civil, în care Ponta l-a dat în judecată pe fostul edil din Sectorul 5 al Capitalei, după ce acesta din urmă a declarat la o emisiune TV că, pe vremea când lucra la Guvern, Victor Ponta ar fi luat bani de la unii afaceriști.

De asemenea, Victor Ponta a atașat și o imagine în care se arată decizia judecătorilor Tribunalului București. Aceasta arată că suma de bani trebuit plătită ca daune pentru prejudiciul moral pe care afirmațiile lui Vanghelie l-au produs. Marian Vanghelie este obligat și să anunțe într-un ziar național care a fost decizia tribunalului. Fostul edil poate contesta această decizie, având drept de apel 30 de zile.

”Admite cererea. Obligă pârâtul să achite reclamantului suma de 80.000 euro cu titlu de despăgubiri civile pentru prejudiciul moral produs. Obligă pârâtul să publice pe cheltuiala sa într-un ziar de larg tiraj național hotărârea pronunțată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti-Secţia a V-a civilă”, se arată în decizia tribunalului, potrivit Agerpres.

De ce trebuie să-i plătească Marian Vanghelie lui Ponta 80.000 de euro
De ce trebuie să-i plătească Marian Vanghelie lui Ponta 80.000 de euro

Victor Ponta: ”Mă bucur că în România încă se face dreptate”

În cadrul unui mesaj postat pe pagina s-a de Facebook, Victor Ponta susține că este bucuros că în România încă se mai face dreptate și că va dona toți banii obținuți de pe urma acestui proces unor asociații și fundații care se ocupă de copiii abandonați.

”Mă bucur că în România încă se poate face dreptate – și că sunt judecători care, aplicând legea, nu se tem să îi pună la punct pe cei care cred că tupeul, banii și agresivitatea rezolvă totul în țara noastră! Anunț oficial că voi executa această sentință prin toate mijloacele legale și că voi dona toți banii astfel obținuți, 80.000 de euro, de la Marian Vanghelie, către asociațiile și fundațiile care se ocupă de copiii abandonați! Va fi prima dată când banii lui Vanghelie vor ajunge la cineva care chiar are nevoie și merită”, spune fostul premier.

Ce spunea Marian Vanghelie despre Victor Ponta

La două săptămâni după declarația fostului edil al Sectorului 5, Victor Ponta l-a dat în judecată pentru declarații defăimătoare. În procesul deschis pe 6 iunie, 2019, Ponta cerea instanței să îl oblige pe Marian Vanghelie la despăgubiri pentru prejudiciul moral pe care i l-a adus prin declarațiile sale.

”Victor Ponta, fostă calitatea lui prim-ministru, le lua banii oamenilor de afaceri. Sunt stăpân pe ceea ce spun. Victor Viorel Ponta a luat o sumă foarte mare de la un om de afaceri. Dacă dânsul vrea sau nu să declare, este problema dânsului”,  spunea la vremea respectivă Marian Vanghelie, la o emisiune TV.