Home » Politică » Cine a construit și cât costă celebra masă la care au stat Macron și Putin. A ajuns virală

Cine a construit și cât costă celebra masă la care au stat Macron și Putin. A ajuns virală

Cojocaru Cristian / 16.02.2022, 17:54
Cine a construit și cât costă celebra masă la care au stat Macron și Putin. A ajuns virală

Masa la care au stat Macron și Putin a devenit totodată o sursă de ușurare într-o situație geopolitică ce anunța perioade sumbre, dar și subiectul mai multor glume și meme-uri pe internet. Află cine a construit celebra masă la care au luat loc Putin și Macron și cât costă aceasta.

Cel care a construit celebra masă la care a stat Putin a afirmat cât ar costa

Internetul a avut o zi plină de deliciu atunci când Vladimir Putin și Emmanuel Macron s-au așezat la capetele opuse ale unei mese lungi, albe, astfel că internauții au glumit pe seama obiectului, spunând că o vor folosi pentur a juca tenis de masă sau sugerau că este suficient de mare pentru a găzdui ep Hristos și ucenicii săi la Cina cea de Taină.

Acum, cel care a construit masa albă de 20 de metri lungime a fost identificat și speră că acea masă să aducă „noroc” și să se ajungă la un consens pentru a se evita războiul în regiune.

„Am recunoscut-o imediat ce am văzut-o. M-a făcut mândru. Este întotdeauna emoționant când văd că munca mea face parte din ceva important. Sper că va aduce noroc împotriva războiului”, a spus Renato Pologna, cel care a construit masa în urmă cu 25 de ani pentru predecesorul lui Putin, Boris Elțîn.

Totodată, acesta a firmat că a fost foarte amuzate de meme-urile care au apărut pe internet.

„Au fost foarte amuzanți. În mod clar, masa a făcut o mare impresie. Am văzut că cineva a făcut-o să arate ca un balansoar, ceea ce a fost distractiv. Altcineva i-a pus stâlpi suprapusi de parcă ar fi fost o scenă de lap-dance. A fost chiar transformată într-o pârtie de curling. Ar fi corect să spunem că este o masă care inspiră creativitate”, a povestit acesta amuzat.

construit celebra masă Putin
Pe internet au aparut mai multe glume cu privire la piesa de mobilier

Constructorul este foarte cunoscut pentru piesele de mobilier realizate

Pologna a spus că a făcut masa în timp ce lucra la un proiect pentru unul dintre palatele Kremlinului în 1995-1997. Securitatea a fost foarte strictă, și-a amintit el.

„Aveam permise pentru a intra și a ieși din palat. Bucățile de lemn trebuiau să treacă prin scanere, nu erau permise fotografiile”

Blatul mesei a fost realizat dintr-o singură bucată de lemn, după cum a declarat însăți tâmplarul pentru ziarul Corriere della Sera. Dacă masa ar fi construită din nou, aceasta ar costa aproximativ 100.000 de euro, după cum a spus Pologna, șeful unei companii de mobilă numită Oak ce își are sediul lângă Lacul Como din nordul Italiei.

El a spus că a făcut mobilier pentru o gamă largă de clienți de profil, de la șeici arabi până la sultani malaezieni. Nu este singura piesă de mobilier izbitoare care a fost schimbată între Italia și Rusia. Președintele Putin i-a făcut cadou prietenului său Silvio Berlusconi un pat dublu mare.

Relația dintre cei doi oameni de stat a continuat și, în 2107, Silvio Berlusconi i-a oferit președintelui Putin un cadou special pentru cea de-a 65-a aniversare: o husă de pilotă creată la comandă, care îi înfățișează pe cei doi dându-și mâna.