Home » Meteo » Prognoza meteo 17 ianuarie – 14 februarie 2022. Ce se întâmplă cu vremea. Temperaturile anunțate de ANM în România

Prognoza meteo 17 ianuarie – 14 februarie 2022. Ce se întâmplă cu vremea. Temperaturile anunțate de ANM în România

Cojocaru Cristian / 17.01.2022, 14:17
Prognoza meteo 17 ianuarie – 14 februarie 2022. Ce se întâmplă cu vremea. Temperaturile anunțate de ANM în România

Meteorologii au făcut publică prognoza meteo pentru perioada 17 ianuarie – 14 februarie 2022. Conform datelor furnizate de către ANM, evoluția vremii va fi apropiată de normalul acestei perioade a anului. Află mai multe detalii despre temperaturile cu care ne vom confrunta precum și despre nivelul de precipitații anunțat la nivelul țării.

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru perioada 17 ianuarie – 14 februarie 2022

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au făcut publice datele despre cum va evolua vremea pentru următoarea lună pe teritoriul României. Potrivit informațiilor dezvăluite de cătr aceștia, vremea va fi apropiat de normalul acestei perioade, astfel că nivelul de precipitații se va menține în media intervalului, în timp ce valorile termice vor fi specifice acestei perioade a anului.

Cu toate acestea, primele două săptămâni ale lunii februarie vor fi mai reci decât media acestei perioade a anului. Precipitațiile vor fi deficitare în mai multe regiuni ale țării dintre care amintim zonele vestice și cele nord-vestice. În restul teritoriului, regimul pluviometric se va situa la normalul acestei perioade. Iată cum arată prognoza meteo pentru perioada 17 ianuarie – 14 februarie 2022.

Vremea pentru săptămâna 17 ianuarie – 24 ianuarie 2022

În prima săptămână a intervalului menționat, românii se vor bucura de temperaturi mai ridicate în comparație cu nromalul acestei perioade, cu precădere în regiunile sudice și estice. Temperaturi mai scăzute vor fi întâlnite în zonele montane, în timp ce în restul teritoriului, acestea se vor încadra în normalul perioadei anului. Regimul pluviometric va fi unul deficitar în special în regiunile extracarpatice precum și în extremitatea de veste a teritoriului. În general, acesta va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea pentru săptămâna 24 ianuarie – 31 ianuarie 2022

Cea de-a doua săptămână se va prezenta cu temperaturi medii care se vor situa în general în jurul celor specifice acestei perioade. Sunt șanse ca local, acestea să cunoască o ușoară creștere, în regiunile extracarpatice, iar în zonele montane posibilitatea ca acestea să fie mai scăzute. În ceea ce privește cantitatea de precipitații, aceasta se va încadra în cele normale ale acestui înterval în majoritatea teritoriului.

prognoza meteo
Meteorologii au anuntat temperaturi mai scazute la inceputul lunii februarie

Vremea pentru săptămâna 31 ianuarie – 7 februarie 2022

Ultima lună de iarnă va debuta cu o temperatură medie a aerului cu valori ușor mai scăzute în comparație cu normalul acestei perioade, în cea mai mare parte a teritoriului, cu precădere în zonele de munte. Cantitatea de precipitații va fi apropiată de valorile nromale ale acestui interval în majoritatea regiunilor țării.

Vremea pentru săptămâna 7 februarie – 14 februarie 2022

Cea de-a doua săptămână a lunii februarie va veni cu o medie a valorilor termice similară cu cea specifică acestei săptămâni. Local, sunt șanse ca acestea să fie ușor mai scăzute. În ceea ce privește cantitatea de precipitații, aceasta este estimată a avea un aspect deficitar în regiunile vestice și nord-vestice, în timp ce în restul teritoriului, cantitatea de apă va fi apropiată de specificul acestei perioade a anului.

”Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”, anunță ANM.

Așadar, în cazul în care ți-ai propus să beneficiezi de un weekend la munte, vremea va ține cu tine în următoarea perioadă, fiind un prilej foarte bun de a te detașa de cotidian și a te bucura de zăpadă și aer curat.