Home » Meteo » Prognoza meteo 18 octombrie – 15 noiembrie 2021. Vreme deosebit de caldă. Ce temperaturi neobișnuite se vor înregistra în România

Prognoza meteo 18 octombrie – 15 noiembrie 2021. Vreme deosebit de caldă. Ce temperaturi neobișnuite se vor înregistra în România

Nistor Alexandru / 15.10.2021, 13:51
Prognoza meteo 18 octombrie – 15 noiembrie 2021. Vreme deosebit de caldă. Ce temperaturi neobișnuite se vor înregistra în România

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne spun cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Se pare că temperaturile vor fi puțin mai ridicate decât cele normale, în următoarea perioadă. Iată prognoza meteo pentru perioada 18 octombrie – 15 noiembrie 2021.

Prognoza meteo 18 octombrie – 15 noiembrie 2021. Cum va fi vremea în România

Potrivit meteorologilor ANM, în aproape tot teritoriul, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în următoarele patru săptămâni. De asemenea, specialiștii estimează că ploile vor lipsi în intervalul de prognoză, însă își vor face apariția după jumătatea lunii noiembrie. Acestea fiind spuse, hai să vedem cum va fi vremea în perioada 18 octombrie – 15 noiembrie 2021.

Vremea în săptămâna 18 – 25 octombrie

Conform estimărilor ANM, în prima săptămână a intervalului de prognoză, temperaturile vor fi puțin mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a lunii octombrie, în majoritatea regiunilor. Cu toate acestea, în nord-estul teritoriului valorile termice vor avea o abatere termică pozitivă mai accentuată.

În ceea ce privește precipitațiile, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie estimează un regim pluviometric deficitar pe tot teritoriul țării, în special în zonele de munte.

Prognoză meteo pentru săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie 2021

Pentru ultima săptămână a lunii octombrie, se estimează medii ale valorilor termice în general apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, însă ușor mai ridicate în regiunile de nord-est ale teritoriului.

Din punct de vedere al ploilor, cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile sud-vestice, iar în restul țării regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru ultima săptămână a lunii octombrie.

Cum va fi vremea în săptămâna 1 – 8 noiembrie

În cea mai mare parte a țării, luna noiembrie începe cu temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă. Potrivit meteorologilor ANM, regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile estice, sud-vestice și în zonele de munte. În restul teritoriului se va situa în jurul celui normal pentru începutul lunii noiembrie.

Prognoza meteo săptămâna 8 – 15 noiembrie

În ultima săptămână a intervalului de prognoză, valorile termice vor fi, de asemenea, puțin mai mari decât cele specifice pentru această această perioadă din an, în toate regiunile României.

Din punct de vedere al cantităților de precipitații pentru acest interval, acestea se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării.

Prognoza meteo 18 octombrie - 15 noiembrie 2021. Vreme caldă în România
Meteo 18 octombrie – 15 noiembrie 2021. Se anunță vreme caldă în România

Prognoza meteo pentru municipiul București în perioada 14 octombrie – 16 octombrie 2021

Totodată, meteorologii ne aduc și prognoza specială pentru municipiul București, în perioada 14 octombrie, ora 13:00 – 16 octombrie, ora 14:00. Potrivit specialiștilor ANM, în intervalul menționat, vremea va fi închisă și mai rece pentru această perioadă a lunii octombrie, când maximele din Capitală se vor situa în jurul a 10 grade, iar minimele vor fi de 7…9 grade Celsius.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vântul va sufla slab și moderat, însă vor fi unele intensificări mai ales pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă. Mai exact, pe 15 și 16 octombrie, vântul va sufla cu viteze care vor atinge 45…55 km/h. În ceea ce privește precipitațiile, temporar ploile își vor face apariția și se vor acumula cantități de apă în general de 35…45 l/mp.