Home » Știri » Știri sociale » Ce se întâmplă cu apa caldă și căldura în București în această iarnă. Unde vor fi de fapt probleme. Mesajul primarului Capitalei

Ce se întâmplă cu apa caldă și căldura în București în această iarnă. Unde vor fi de fapt probleme. Mesajul primarului Capitalei

Manolică Anca / 28.09.2021, 11:45
Ce se întâmplă cu apa caldă și căldura în București în această iarnă. Unde vor fi de fapt probleme. Mesajul primarului Capitalei

Vești proaste și în acest an pentru locuitorii Capitalei. Primarul a vorbit despre ce se va întâmpla cu apa caldă și căldura în București în această iarnă. Vor fi probleme mari, din nou, pentru mulți bucureșteni. 

Probleme cu apa caldă și căldura în București și în această iarnă

Se pare că nici în acest an bucureștenii nu vor avea o iarnă ușoară. Rețeaua de termoficare continuă să aibă numeroase probleme, iar în multe blocuri din București căldura va lipsi. Vestea a fost dată chiar de primarul Nicușor Dan, care speră că iarna viitoare lucrurile se vor schimba în bine.

Edilul Capitalei a declarat că și în această iarnă mulți bucureșteni vor dârdâi de frig în case. El a subliniat că există o îmbunătățire față de iarna trecută, însă abia la anul locuitorii vor putea beneficia de apă caldă și căldură în condiții normale.

Nicușor Dan, previziuni optimiste pentru anul viitor

El speră ca în acest an Primăria să poată prelua ELCEN, producătorul de energie termică, și să poată atrage fonduri europene, la fel ca în cazul înlocuirii conductelor.

„Din păcate nu se poate face mai mult. Ce am putut eu să fac a fost să echlibrez financiar Termoenergetica, la sfârșitul anului trecut, să semnez contractul cu Comisia Europeană pentru înlocuirea a 210 km de rețea, să facem toate formalitățile pentru preluarea ELCEN (..) astfel încât să scoatem elcenul din insolvență, să accesăm fondurile europene așa cum le-am accesat pentru înlocuirea de conducte, să le accesăm și pe cele pentru producția de energie termică, adică să înlocuim acele CET-uri, din anii 60 cu tehnologie modernă.”, a declarat Nicușor Dan, la o emisiune de la B1 TV.

Cei care vor avea probleme serioase apa caldă și căldura în București și în această iarnă sunt locuitorii din zona de nord-est a Capitalei, mai exact cei din cartierele Colentina şi Fundeni. Directorul Termoenergetica spune că trebuie schimbați circa de o mie de kilometri de țeavă, iar anul acesta au fost înlocuiți numai 15 kilometri de conducte.

Probleme cu apa caldă și căldura în București și în această iarnă
Probleme cu apa caldă și căldura în București și în această iarnă

Când se dă drumul la căldură în București

Reprezentanții Termoenergetica le recomandă tuturor bucureștenilor să se asigure că lucrările la instalațiile interioare din imobile sunt finalizate la timp, pentru a fi evitate incidentele precum inundaţii în apartamente sau în subsolurile blocurilor, care pot apărea odată cu încărcarea instalaţiilor.

Încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică se va face treptat în toate sectoarele Municipiului București. Data data exactă pentru fiecare zonă se afișează la scara fiecărui bloc, iar cea în privința începerii furnizării agentului termic pentru încălzire va fi anunţată după îndeplinirea condițiilor legale, conform prevederilor H.G.nr.425/1994, modificată prin H.G. nr.337/ 2018.

„Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20:00-06:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10º C, între orele 20:00-06:00”, se arată în regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice.