Home » Meteo » Prognoza meteo 29 noiembrie – 27 decembrie 2021. Cum va fi vremea în România. Unde sunt anunțate ninsori

Prognoza meteo 29 noiembrie – 27 decembrie 2021. Cum va fi vremea în România. Unde sunt anunțate ninsori

Alexandru Cazacu / 27.11.2021, 16:34
Prognoza meteo 29 noiembrie – 27 decembrie 2021. Cum va fi vremea în România. Unde sunt anunțate ninsori

Specialiștii Administrației Naționale de meteorologie ne aduc estimările meteo pentru perioada 29 noiembrie – 27 decembrie 2021. Cum va fi vremea în luna decembrie și în ce zone din România sunt anunțate ninsori, puteți afla în continuarea acestui articol.

Cum va fi vremea în România în următoarele zile

Potrivit meteorologilor, în weekend valorile termice vor coborî semnificativ, în partea de sud a Europei, iar începând de săptămâna viitoare, un val de aer polar va ajunge și în partea de est a bătrânului continent, inclusiv în România.

Se pare că, dimineața zilei de 1 decembrie vine cu temperaturi scăzute, iar în noaptea de marți spre miercuri vor fi temperaturi negative în toate regiunile. Cele mai mici valori vor fi în depresiuni și în partea de sud a țării, unde vom avea -3…-4 grade Celsius. Cu toate acestea, spre amiază temperaturile vor crește, ajungând la 7 – 8 grade. Precipitațiile își vor face apariția în zonele intracarpatice și în zonele mai joase de relief, unde vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare.

Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, pe teritoriul țării noastre.

Prognoza meteo 29 noiembrie – 27 decembrie 2021

Săptămâna 29 noiembrie – 6 decembrie

Pentru finele lui noiembrie și început de decembrie, meteorologii estimează valori termice situate în general în jurul celor normale pentru această perioadă, ușor mai ridicate în zonele extracarpatice. Cu toate acestea, temperaturile vor fi ușor mai coborâte în regiunile vestice și la munte.

În ceea ce privește precipitațiile, în prima săptămână a intervalului de prognoză regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, în special în zonele montane. În restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo pentru perioada 29 noiembrie - 27 decembrie
Prognoza meteo pentru perioada 29 noiembrie – 27 decembrie

Meteo săptămâna 6 – 13 decembrie

Potrivit specialiștilor ANM, în cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză, temperatura medie a aerului va avea valori situate în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile țării. Din punct de vedere al precipitațiilor, specialiștii estimează cantități de precipitații apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea în săptămâna 13 – 20 decembrie

În intervalul 13 – 20 decembrie, valorile termice medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru
acest această perioadă, în toate regiunile țării, dar mai ales în cele nord-estice. Totodată, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile României.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20 – 27 decembrie

În ultima săptămână de prognoză, mediile valorilor termice vor fi puțin mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile țării. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cu toate acestea, posibilitatea unui deficit local va fi în nord-estul României.

Prognoza meteo pentru București, în intervalul 26 – 27 noiembrie

Potrivit prognozei speciale pentru București, în intervalul menționat, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această dată. Temperatura maximă va fi situată în jurul a 11…12 grade, iar minima va fi de aproximativ 4 grade Celsius. Vântul va sufla moderat, iar înnorări vor avea loc spre seară și la începutul nopții, când trecător vor apărea precipitații.