Home » Din București » Pe ce dată se vor aprinde luminile de Crăciun în București

Pe ce dată se vor aprinde luminile de Crăciun în București

Manolică Anca / 12.11.2021, 11:24
Pe ce dată se vor aprinde luminile de Crăciun în București

Și în acest an bucureștenii așteaptă cu nerăbdare ca toate decorațiunile și luminițele de Crăciun să înceapă să strălucească. De ani de zile ele creează o atmosferă de vis, propice pentru sărbătorile de iarnă. Iată pe ce dată se vor aprinde luminile de Crăciun în București, dar și care primar de sector a anunțat că nu a alocat fonduri pentru ele în acest an.

Pe ce dată se vor aprinde luminile de Crăciun în București

Bucureștiul se va „îmbrăca” și în acest an cu „haine” de sărbătoare. Anunțul a fost făcut chiar de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care a declarat că a alocat un buget pentru ca Bucureștiul să arate festiv. Însă, banii nu vor merge către achiziționarea unor noi instalații de iluminat, ci va merge către montarea celor mai vechi.

Astfel, anul acesta, Capitala va fi împodobită cu luminițele cumpărate în anul 2018 și care se află pe stoc la Compania Municipală Iluminat Public. Nu sunt bani pentru unele noi, astfel că ne vom bucura de ceea ce avem. 684 de perdele luminoase cu leduri, 249 de țurțuri luminoși, 800 de tuburi luminoase și alte câteva figurine vor fi montate de către Primăria Capitalei. În total, aproximativ 3.100 de instalații vor îmbrăca de sărbătoare capitala României.

„Noi avem niște luminite ale noastre, cumpărate anii trecuți, nu mai aducem altele, cum au venit anul trecut cu tirul, punem ce avem. Ne costă cam 1 milion să le montăm, sunt niște plase care se pun pe copaci. Punem numai în centru.

Am dat comanda către Compania Municipală Iluminat să înceapă montarea, au nevoie cam de două-trei săptămâni să termine fiindcă sunt mult mai puține față de anii trecuți.”, a explicat Nicușor Dan, potrivit hotnews.ro.

Pe ce dată se vor aprinde luminile de Crăciun în București? Ei bine, acestea se vor aprinde odată cu deschiderea Târgului de Crăciun din Piaţa Universităţii, pe data de 26 noiembrie 2021. Bucharest Christmas Market nu va mai avea loc la fel ca în anii precedenţi în Piaţa Constituţiei, ci a fost mutat în Piaţa Universităţii.

Lumini de Crăciun în București
Lumini de Crăciun în București

Sectorul 1 nu va avea luminițe de Crăciun în acest an

Dacă primarii de la sectoarele 2, 3 și 5 au anunțat că vor fi montate decorațiunile din anii trecuți, iar la 4 încă se lucrează la achiziția publică a contractului pentru închirierea luminițelor de sărbătoare, în sectorul 1 se pare că nu vor exista decoreațiuni. Primăria de sector condusă de Clotilde Armand nu a alocat bani pentru iluminatul festiv, astfel că aici vor exista lumini doar pe arterele principale, care vor fi împodobite de Primăria Capitalei.

Primăria Sectorului 6 a anunțat că se vor monta 600.000 de leduri – ghirlande luminoase, toate de culoare alb cald. De asemenea, vor fi realizate tuneluri de lumină în Parcurile Crângași și Marin Preda și se vor împodobi copacii din zona locurilor de joacă pentru copii și a parcurilor. Vor fi luminați și aproximativ 300 de copaci de pe centrul Bd. Iulia Maniu.

Pentru prima dată, sectorul 6 va avea și târguri de Crăciun. Acestea vor fi organizate pe Șos. Virtuții, Bd. Iulia Maniu- zona de promenadă din fața Pieței Gorjului și la intersecția Calea Crângași cu Bd. Constructorilor.

„Vream să le facem o bucurie celor mici, dar și părinților și bunicilor. Să le adcem zâmbetul pe buze, cu atât mai mult că trăim vremuri tensionate din cauza pandemiei. O plimbare la ceas de seară, terminată cu un vin viert și o bucată de turtă dulce ne încarcă cu energie pozitivă, pentru a putea merge mai departe”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.