Home » Meteo » Prognoza meteo 7 – 20 martie 2022. Meteorologii anunță un val de frig și ninsori. Când se încălzește în țară

Prognoza meteo 7 – 20 martie 2022. Meteorologii anunță un val de frig și ninsori. Când se încălzește în țară

Alexandru Cazacu / 07.03.2022, 15:16
Prognoza meteo 7 – 20 martie 2022. Meteorologii anunță un val de frig și ninsori. Când se încălzește în țară

Meteorologii ANM ne aduc prognoza meteo 7 – 20 martie 2022. Conform specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele zile vremea se va răci, iar în unele zone își fac apariția și ninsorile. Cu toate acestea, vremea se va încălzi ulterior. Haideți să vedem cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării.

Prognoza meteo 7 – 20 martie 2022. Când se încălzește în țară

Luni, meteorologii au emis prognoza meteo pentru intervalul 7 – 20 martie 2022. Pentru prima săptămână de prognoză, specialiștii ANM estimează o vreme deosebit de rece la nivelul întregi țări, însă ulterior se va încălzi treptat, iar temperaturile maxime vor atinge chiar și 14 grade Celsius în unele locuri. Află mai departe cum va fi vremea în următoarele două săptămâni.

Meteo 7 – 20 martie 2022 – Banat

Conform prognozei ANM, până la finele primei săptămâni, vremea se va răci, iar temperaturile vor fi mult mai scăzute decât cele specifice acestei perioade. Media maximelor termice va ajunge 3 grade Celsius, iar minimele se vor situa în jurul a -9…-10 grade. Apoi se anunță o creștere a temperaturilor, iar în ultimele zile ale intervalului de prognoză, valorile maxime vor ajunge în medie 12…14 grade. În primele și ultimele zile ale celor două săptămâni, probabilitatea de precipitații slabe va fi mai ridicată.

Vremea în Crișana

Până pe 11 martie, temperaturile vor fi în scădere, când vom avea o medie a maximelor de 2-3 grade, iar cea a minimelor va fi de -9…-8 grade Celsius. În zilele următoare vremea se va încălzi, iar media maximelor va ajunge în jurul a 12…14 grade. Precipitațiile slabe își vor face apariția în primele și ultimele zile are intervalului, însă doar pe arii restrânse.

Transilvania

După cum arată prognoza meteo 7 – 20 martie 2022, vremea va fi deosebit de rece în prima săptămână. Valorile termice maxime vor fi cuprinse, în medie, între -2 și 2 grade Celsius. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a -7 grade în prima dimineață și -14 grade în ultima, potrivit meteorologilor ANM.

Însă, începând cu cea de-a doua săptămână de prognoză, vremea se va încălzi, iar media maximelor va ajunge, în ultimele zile ale intervalului, la 10…12 grade. Precipitații, în general slabe cantitativ, se vor semnala temporar, însă probabilitatea va fi mai ridicată între 7 și 9 martie, dar și după data de 16 martie.

Maramureș

La fel ca și în regiunile menționate mai sus, în Maramureș, până la finalul primei săptămâni, vremea va mult mai rece decât cea specifică perioadei. Media temperaturilor maxime va ajunge chiar la 1 grad, iar cea a minimelor se va situa în jurul a -10…-11 grade Celsius. Apoi va urma o încălzire treptată a vremii, la nivelul întregii regiuni, când media maximelor va ajunge la 12 grade, iar media minimelor se va apropia de 0 grade. Temporar își vor face apariția precipitații slabe cantitativ, în perioada 7 – 9 martie, dar și după 16 martie.

Prognoza meteo 7 - 20 martie 2022. Se anunță un val de frig și ninsori
Prognoza meteo 7 – 20 martie 2022. Când se încălzește în România

Prognoza meteo 7 – 20 martie 2022. Cum va fi vremea în Moldova

Vremea va fi foarte rece și în Moldova până pe data de 11 martie, când media valorilor termice maxime va fi doar de -2…-1 grad. Până la data menționată, minimele vor fi în medie de -10…-8 grade. Cu toate acestea, după 15 martie vremea se va încălzi treptat, iar temperaturile maxime din ultimele zile de prognoză vor ajunge la 8…10 grade. Trecător vor fi posibile precipitații aproape pe tot parcursul intervalului, însă acestea vor fi slabe cantitativ.

Vremea în Dobrogea, în perioada 7 – 20 martie 2022

Până pe 11 martie, vremea va fi rece în Dobrogea, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de -1 grad Celsius, iar cea a minimelor nu va fi de -6 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că, în ultimele zile de prognoză media maximelor va ajunge la 8…10 grade, iar minimele vor fi de 1…2 grade. Precipitații slabe cantitativ vor fi posibile trecător aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză.

Muntenia

Meteorologii estimează că temperaturile vor fi în scădere în Muntenia când, de la o medie de 4 grade în prima zi, se va ajunge până la 0 grade în jurul zilei de 11 martie. Până spre sfârșitul primei săptămâni, minimele vor ajunge la o medie de -9 grade. Apoi urmează o încălzire a vremii, iar în ultimele zile de prognoză, media maximelor va ajunge la 11…12 grade, iar ce a minimelor la 0…1 grad Celsius. Din punct de vedere al precipitațiilor, acestea vor fi posibile trecător aproape în fiecare zi, însă probabilitatea este mai mare între 7 și 10 martie.

Oltenia

Până spre finalul primei săptămâni de prognoză, media maximelor termice se va situa în jurul a 2 grade, iar cea a minimelor va coborî chiar și până la -11 grade. În zilele ce vor urma, temperaturile vor crește, astfel că, în ultimele zile a celor două săptămâni de prognoză maximele vor ajunge în medie la 12…13 grade, iar minimele vor fi de 0…2 grade Celsius. Între 7 și 11 martie, dar și după 17 martie, probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată.

La munte

În prima săptămână, media temperaturilor maxime se va situa între -10 și -2 grade, iar minimele vor fi, în medie, cuprinse între -17 și – 10 grade Celsius. A doua săptămână de prognoză vine cu vești puțin mai bune, deoarece vremea se va încălzi, iar media maximelor va atinge 2…4 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -4…-3 grade. Temporar vor apărea precipitații aproape pe tot parcursul intervalului, însă probabilitatea va fi mai mare în primele și ultimele zile.