Home » Meteo » Prognoza meteo august 2022. Cum va fi vremea în România. Temperaturi peste normalul perioadei

Prognoza meteo august 2022. Cum va fi vremea în România. Temperaturi peste normalul perioadei

Manolică Anca / 26.07.2022, 11:21
Prognoza meteo august 2022. Cum va fi vremea în România. Temperaturi peste normalul perioadei

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc previziunile meteo pentru următoarele săptămâni. Vremea va continua să fie caniculară și în ultima lună de vară. Află mai departe care este prognoza meteo pentru luna august 2022 și care sunt zonele unde se vor înregistra temperaturi extrem de ridicate.

Prognoza meteo pentru luna august 2022

Meteorologii anunță că vremea va fi foarte caldă în luna lui gustar, cu temperaturi peste normalul perioadei și cantități de precipitații deficitare. Iată cum arată prognoza pentru următoarele săptămâni, conform informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM):

Prognoza pentru săptămâna 25 iulie 2022 – 1 august 2022

Potrivit ANM, temperatura medie a aerului va înregistra valori mai ridicate decât cele normale pentru data la care ne aflăm, la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele de sud-vest ale României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar cu precădere în jumătatea vestică a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 1 august 2022 – 8 august 2022

În prima săptămână din luna august, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar, în toate regiunile, dar mai ales în cele de sud-vest. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Prognoza pentru intervalul 8 august 2022 – 15 august 2022

În a doua săptămână, temperatura medie a aerului va înregistra valori peste de cele normal, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Prognoza pentru săptămâna 15 august 2022 – 22 august 2022

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe tot teritoriul țării. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Avertizări meteorologice pentru zilele de 26 și 27 iulie

ANM a emis Cod Galben de căldură și disconfort termic ridicat pentru ziua de 26 iulie, cu temperaturi maxime ce se vor situa între 33 și 37 de grade. De asemenea, a emis și un Cod Portocaliu de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat.

„Marți (26 iulie) în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură se va intensifica.

În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37…39 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.”, a transmis ANM, potrivit meteoromania.ro.

Cod Galben și Cod Portocaliu emise de ANM
Cod Galben și Cod Portocaliu emise de ANM

ANM a emis un Cod Galben și de intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…70 km/h), în intervalul 26 iulie, ora 18:00 – 27 iulie, ora 03:00. Zonele vizate sunt cele marcate cu galben pe hartă.

Cod Galben emis de ANM
Cod Galben emis de ANM

O a treia avertizare meteorologică din partea ANM cuprinde tot două coduri, unul Galben și unul Portocaliu. Codul Galben aduce un val de căldură și disconfort termic ridicat, în zilele de 27, 28 și 29 iulie, temperaturile maxime situându-se între 33 și 37 de grade.

Codul Portocaliu vizează un val de căldură persistent și disconfort termic accentuat, valabil pentru ziua de miercuri, 27 iulie.

„Miercuri (27 iulie), în Oltenia și Muntenia valul de căldură va persista. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.”, informează ANM.

Cod Galben și Cod Portocaliu
Cod Galben și Cod Portocaliu