Home » Sănătate » Cât costă testul PCR, în diferite destinații de vacanță. Suma care se cere pentru a face testarea în Turcia, Egipt, Dubai, dar și în alte locuri din lume

Cât costă testul PCR, în diferite destinații de vacanță. Suma care se cere pentru a face testarea în Turcia, Egipt, Dubai, dar și în alte locuri din lume

Cojocaru Cristian / 08.12.2021, 15:45
Cât costă testul PCR, în diferite destinații de vacanță. Suma care se cere pentru a face testarea în Turcia, Egipt, Dubai, dar și în alte locuri din lume

Noua variană a virusului Covid pare să le fi dat peste cap planurile de vacanță ale multor turiști. Acum, aceștia trebuie să își efectueze teste de tip antigen sau PCR pentru a putea călători, chiar dacă sunt vaccinați. Totodată, atunci când revin în țară sunt obligați să prezinte un test negativ PCR. Află cât costă testul PCR și care sunt țările care cer un astfel de test.

Află cât costă testul PCR înainte de a-ți continua planurile de vacanță

Dacă înainte pentru a călători era suficient prezentarea certificatului verde, noua variantă de coronavirus, Omicron a determinat să instaureze măsuri suplimentare de siguranță. Astfel, toți cei care decid să plece de sărbători peste hotare, vor trebui să prezinte un test PCR. Costurile acestora variază în funcție  de țara de destinație.

Spre exemplu, în Turcia, un astfel de test te va pune să scoți din buzunare aproximativ 15-20 de dolari pentru fiecare persoană, în timp ce în Egipt, un astfel de test te va costa 40 de dolari. Mergând mai  departe, în Emiratele Arabe Unite, ia în calcul o cheltuială de 50-60 de dolari cu care vei achita testul. Pentru cei care și-au planificat vacanța de iarnă în Maldive, aceștia vor plăti 100 de dolari pentru un test PCR.

Cu toate acestea, nici măcar aceste măsuri nu îi pot determina pe turiști să renunțe la vacanța mult-visată, pe malul mării la o temperatură mult mai crescută ca în România. În continuare, reprezentanții agențiilor de turism afirmă că românii preferă destinațiile de vacanță din afara Uniunii Europene, astfel că printre preferințele acestora se numără Egipt, Dubai sau Turcia.

Ceea ce trebuie să mai ia la cunoștință turiștii este faptul că la revenirea în țară dintr-un stat aflat în afara Uniunii Europene sau de-acolo unde riscul epidemiologic este crescut, în perioada 10 decembrie 2021 – 8 ianuarie 2022, aceștia vor fi obligați să se testeze. Totodată, turiștii sunt sfătuiți să consulte site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe sau să ia legătura cu agenția de turism care le-a făcut oferta.

costă testul PCR
Un astfel de test te va costa aproximativ 50 de lire sterline in Anglia

Călătoria în Marea Britanie

Pentru cei care aleg să călătorească pe teritoriul Angliei, aceștia trebuie să știe că înainte de călătorie, trebuie să efectueze un test. Unele persoane, inclusiv copiii cu vârsta de până la 11 ani, sunt scutite de la efectuarea testului. Testul trebuie efectuat cu cel mult 2 zile înainte de zborul spre Anglia.

De exemplu, dacă urmează să călătorești vineri, poți face testul miercuri, joi sau vineri. Rezultatul testului trebuie să îi ai asupra ta în momentul îmbarcării. Dacă itinerariul tău prevede escale, atunci poți susține testul în cele 2 zile dinaintea începerii primului zbor. În ceea ce privește testul, acesta trebuie să îndeplinească standardele de performanță de ≥97% specificitate, ≥80% sensibilitate la încărcături virale peste 100.000/ml.

Aceste teste pot fi de tip PCR sau antigen, însă trebuie să verifici dacă centrul de testare îndeplinește standardele cerute. Trebuie totodată să iei la cunoștință faptul că imediat după ce ajungi pe teritoriul Angliei, va trebui să te programezi pentru un alt test. Totodată, până la venirea rezultatului, vei fi obligat să rămâi în carantină. De obicei, rezultatul vine în 2 -3 zile de la efectuarea acestuia, iar costul este de aproximativ 50 de lire sterline.