Home » Sănătate » Ce este sweetie și pentru ce este bun. 7 beneficii pentru sănătate

Ce este sweetie și pentru ce este bun. 7 beneficii pentru sănătate

Violeta Badea / 16.03.2021, 14:03
Ce este sweetie și pentru ce este bun. 7 beneficii pentru sănătate

Ce este sweetie și pentru ce este bun. 7 beneficii pentru sănătate. Un nou fruct exotic a ajuns pe rafturile magazinelor din România și face senzație pe internet! Are un gust dulceag, o nuanță deosebită, un parfum încântător și numeroase beneficii pentru sănătate. Astfel, ai toate motivele ca să-l încerci. În acest articol veți afla totul despre sweetie.

Ce este sweetie și pentru ce este bun

În ultimul timp au apărut pe piață tot felul de fructe exotice care mai de care mai deosebite și mai aromate, dar parcă nu îndrăznim să le cumpărăm, pentru că nu ştim mare lucru despre ele. Printre acestea se numără și sweetie, un fel de pomelo mai micuț, dar de o culoare verde șicu un gust dulceag.

Cum a apărut acest fruct minunat? Ei bine, sweetie este o combinație între pomelo și grepfrut. Acesta a fost obținut în laborator și are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Unul dintre avantajele sale este că nu are o aciditate mare, așa cum au portocalele sau lămâile.

Deși este destul de nou pe piață, sweetie a fost creat în anii 70, în California. În anul 1984, crescătorii din Israel i-au dat denumirea de astăzi: sweetie. Acest fruct crește acum în Israel, India, Japonia, China, Italia, Spania, Hawaii, America și Portugalia. Planta este crescută în cele mai bune condiții, în spații special amenajate din interior, deci nu o veți vedea în sălbăticie.

Copacul are flori albe, extrem de parfumate, iar fructul crește până la o dimensiune de 10-12 cm în diametru. Coaja este de culoare verde, iar pulpa este albă. Sweetie este asemănător cu un pomelo, inclusiv feliile sunt separate prin anumite coji albe, groase. După ce veiîncerca acest fruct, te vei îndrăgosti pe loc de aroma sa deosebită.

Beneficii sweetie
Beneficii sweetie

7 beneficii pentru sănătate

Așa cum spuneam și mai sus, sweetie vine la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Este un fruct gustos și sănătos, iată câteva detalii ca să vă faceți o scurtă idee: conţine în jur de 60 de calorii, deci un pic mai mult decât o portocală, dar este bogat în vitamina C, betacaroten, flavoinoizi, polifenoli și antioxindați. În continuare vă prezentăm cinci beneficii ale acestui fruct.

1. Valori nutriționale

Sweetie este mai ușor de tolerat de persoanele care au anumite probleme de sănătate, deoarece substanțele nutritive pe care le conține au efecte benefice asupra organismului. Iată ce regăsim în 100 de grame de pulpă de sweetie.

  • 83,2 grame de apă
  • șapte grame de carbohidraţi
  • 1,5 grame de fibre
  • 0,2 grame de grăsimi
  • 0,6 grame de proteine
  • 1,3 grame de acizi organici
  • 45 miligrame de vitamina C
  • 40 miligrame de vitamina B9
  • 150 miligrame de potasiu
  • 25 miligrame de calciu
  • 18 miligrame de fosfor
  • 12 miligrame de sodiu
  • 11 miligrame de magneziu

2. Întărește sistemul imunitar

Conținutul de vitamina C și vitamina B9 ajută la întărirea sistemului imunitar. Aceste substanțe nutritive ajută organismul să lupte mai eficient cu virusurile, să prevină virozele respiratorii sau alte afecțiuni de acest gen. Este recomandat să-l consumăm în sezonul rece,atunci când ne simțim ușor slăbiți.

3. Ajută la digestie

Consumul regulat de sweetie ajută la digestie. Cercetătorii au descoperit că vitamina A și grupa B, carbohidrați, uleiuri esențiale, fibre, antioxidanți, enzime, acizi organici, calciu, magneziu, potasiu, fier, fluor, fosfor, zinc, siliciu au un rol esențial pentru organism. Astfel, aceste substanțe ajută tractul digestiv să funcționeze în parametri optimi.

4. Întărește sistemul osos

Acidul folic din sweetie ajută la întărirea sistemului osos. Acesta acționează ca un antiinflamator şi reduce nivelul de homocisteină, un aminoacid care poate favoriza apariţia osteoporozei. De asemenea, dantura nu va avea de suferit și vom avea o formă fizică de invidiat.

5. Asigură sănătatea pielii și a părului

Acidul folic este foarte important și pentru sănătatea pielii, deoarece hidratează, regenerează și încetinește îmbătrânirea. Studiile au arătat că are capacitatea de a menține părul sănătos. Este recomandat persoanelor care întâmpină probleme de cădere sau despicare a firelor de păr.

6. Reduce nivelul colesterolului

Fructul este recomandat şi persoanelor care prezintă un nivel crescut al colesterolului. Cercetările arată că sucul de sweetie are capacitatea de a preveni sau chiar de a dizolva depozitele de grăsimi de pe artere.

7. Menține sănătatea inimii

Sweetie are un conținut ridicat de potasiu, iar acest mineral are rolul de a menține inima sănătoasă. De asemenea, ajută la eliminarea sodiului în exces din organism, favorizând astfel buna funcţionare a glandelor suprarenale.

Posibile reacţii adverse

Ca orice alt aliment, fructul nu trebuie consumat în exces, ci cu prudență. Mai ales de persoanele care au anumite probleme de sănătate. Încercați să gustați și să așteptați. Sunt persoane mai sensibile, care prezintă reacții alergice la citrice sau care au anumite afecțiuni.