Home » Sănătate » Ce înseamnă dacă te trezești în mijlocul nopții. Un studiu scoate la iveală detalii incredibile

Ce înseamnă dacă te trezești în mijlocul nopții. Un studiu scoate la iveală detalii incredibile

Voicu Costin / 16.05.2022, 10:21
Ce înseamnă dacă te trezești în mijlocul nopții. Un studiu scoate la iveală detalii incredibile

Pentru a avea un somn odihnitor și profund, trebuie să respectăm câteva reguli. Medicii și psihologii au studiat cu atenție comportamentul oamenilor în timpul somnului și au descoperit câțiva factori care pot perturba liniștea. Un somn odihnitor ne va ajuta să avem o stare mai bună. Pentru a avea un somn liniștit, haideți să vedem ce sfaturi ne dau medicii!

Stresul este principala cauză a nesomnului

Un sondaj realizat în 2011 de Fundația Națională pentru Somn din SUA, a intervievat americanii cu vârste cuprinse între 13 și 64 de ani. Ei au descoperit că 60% dintre cei care au participat la studiu, se confruntă cu o problemă de somn în fiecare noapte sau aproape în fiecare noapte. Chiar și românii suferă de tulburări de somn. 50% dintre ei nu reuşesc să doarmă 6 ore pe noapte legate. Care este explicația pentru acest fapt?

O odihnă bună este esenţială pentru bunăstarea noastră fiziologică. Corpul nostru este construit ca în timpul nopții să aibă un ritm cardiac natural, menit să rămână lent în timp ce ne odihnim. Când suntem neliniștiți în timpul somnului, suprastimularile ne provoacă tulburări ale somnului. Dacă ţi se întâmplă să te trezești în mod regulat noaptea, încearcă să înțelegi semnele corpului tău. Vezi un medic pentru câteva sfaturi utile!

Stresul este principalul motiv pentru care oamenii nu reușesc să se odihnească așa cum ar trebui. Când te aşezi să te odihneşti, este posibil ca grijile și stresul din familie sau cel de la muncă să nu te lase să te odihnești. Până nu încerci să găsești o soluție pentru toate problemele, nu vei putea să te odihnești aşa cum ar trebui. Rugăciunea, meditația sau muzica relaxantă te pot ajuta să depășești mai repede acest blocaj și îţi permit să te relaxezi. În plus, respiră lent și adânc pentru a-ţi încetini ritmul cardiac.

Orele la care ați putea să vă treziți din somn indică anumite afecţiuni

Dacă te trezeşti între orele 23.00 și 1.00, s-ar putea să ai o dezamăgire emoțională. Între aceste ore, medicina tradițională chineză arată că vezica biliară este mai activă şi este şi cea care ne controlează emoțiile, pasiunea noastră pentru viață, acțiunea și asertivitatea. Când vezica biliară este echilibrată, ne simțim fericiți și mulțumiți. Dacă apar: apatia, probleme în luarea deciziilor sau timiditate, înseamnă că vezica biliară nu este sincronizată.

Dacă te trezești destul de des între 1.00 și 3.00, înseamnă că te confrunţi cu furia. Sentimentele de furie sunt în strânsă legătură cu ficatul. Sentimentele de acest gen se acumulează în ficat. Atunci când încerci să dormi toată noaptea, corpul îți amintește de această senzație sâcâitoare în fiecare noapte. Când te eliberezi de energiile negative, vei reuși să ai un somn liniștit.

Dacă te trezeșți destul de des între 3:00 și 5:00, înseamnă că te simți presat de ceva sau ai o depresie. În această perioadă a nopţii, plămânii sunt cei mai activi. Plămânii sunt responsabili pentru mișcarea energiei în întregul corp și pentru asigurarea imunităţii, potivit medicinii tradiționale chineze. De asemenea, stările de depresie și o încărcătură emoţională prea mare reușesc să vă copleșească, iar somnul vostru va avea de suferit. Încearcă să te relaxezi, să respiri profund și să meditezi, pentru a-ţi recăpăta liniştea interioară. Dacă consideri că nu poți depăși anumite probleme de acest gen de unul singur, poți vizita un specialist psiholog pentru a te ajuta să treci mai repede peste greutăți, cu ajutorul psihoterapiei.

Blocajele emoţionale te pot trezi între orele 5.00 și 7.00. Între aceste ore ore, intestinele sunt hiperactive. Dacă ai trecut prin experiențe de viaţă tulburătoare, este posibil să te interiorizezi pentru a nu fi rănit din nou. De asemenea, dacă eşti o persoană introvertă, sau nu te poţi împăca cu lucrurile care s-au întâmplat în trecut, este posibil să ai un dezechilibru la nivelul intestinului gros. Scopul intestinului este de a elimina ceea ce nu ai nevoie. Funcția acestui organ este strâns legată de cea a aspectului spiritual.