Home » Sănătate » Cum poți calma înțepăturile de țânțari. 9 soluții și remedii naturale

Cum poți calma înțepăturile de țânțari. 9 soluții și remedii naturale

Voicu Costin / 27.05.2022, 12:39
Cum poți calma înțepăturile de țânțari. 9 soluții și remedii naturale

Vara aproape a venit și odată cu ea și miile de țânțari care sunt enervanți. Ba mai mult, înțepăturile lor ne dau bătăi de cap. Multe persoane nu bagă de seamă micile înțepături, dar ele pot fi chiar foarte periculoase. De asemenea, dacă nu vorbim de riscurile mari, atunci chiar și umflăturile și mâncărimile produse de înțepătură sunt foarte incomode pentru oameni. Cum poți calmă înțepăturile de țânțari?

9 soluții și remedii naturale

Există multe remedii naturale pe care le puteam utiliza pentru a alunga insectele din casa noastră sau chiar și din curte. În mod normal, conducerea fiecărui oraș este obligată să folosească soluții anti insecte pentru a ne bucura în liniște de timpul petrecut afară. Cum acest lucru nu se prea se întâmplă, trebuie să apelăm la diverse soluții atunci când suntem înţepaţi de țânțari.

Cum putem să ameliorăm disconfortul cauzat de mușcăturile de țânțari? Aceste ingrediente simple sau remedii naturiste cu siguranță le ai prin casă sau se pot găsi la orice farmacie. Haideți să vedem câteva dintre ele!

Gel de aloe vera

Folosit în foarte multe tratamente naturiste, aloe vera ne poate scăpa de probleme și în această situație.  Doar puneți o cantitate mică din acest gel pentru a simți mai puțin disconfort sau mâncărimi. Aloe vera ajută la regenerarea pielii. Poate fi folosit la fel de bine și atunci când vă bronzați mai mult decât este nevoie. Ameliorează arsurile provocate de soare. Multă lume crește această plantă de aloe vera în casă, astfel ca puteţi tăia o frunză în jumătate și o puteți aplica pe înțepătură.

Gălbenele

Crema de gălbenele are și ea un spectru larg de utilizare. ȘI în acest caz, aplicată pe înțepăturile de țânțari, are un efect de calmare a pielii și, prin urmare, ajută la evitarea disconfortului provocat de înțepăturile de insecte.

Ulei de arbore de ceai

Este excelent și pentru ținerea țânțarilor la distanță. Poate fi folosit și pe înțepătură, pentru a ameliora mâncărimea și roșeața.

Ulei esențial de lavandă

Un alt ulei miraculos obținut din plante, uleiul de lavandă poate fi folosit și în acest caz. El are un efect calmant și veți scăpa în scurt timp de roşeaţă și mâncărimi.

Gheaţă

Dacă ești acasă și nu ai altceva la dispoziție, un remediu clasic și eficient pentru a înlătura disconfortul unei înțepături de țânțari este un cub de gheață. Puneți cubul de gheață pentru câteva secunde pe înțepătură și va ameliora roșeața și mâncărimea.

Pastă de dinţi

La fel ca și în cazul de mai sus, pasta de dinți poate fi aplicată cu succes pe înțepătură. Nu vă veți mai simți la fel de iritați, iar roşeaţa va dispărea treptat.

Lămâia

Aplică o felie de lămâie pe înțepătură și ține-o câteva minute sau stoarce puțin suc peste zona afectată. Efectul său astringent și dezinfectant va ajuta la dezumflarea zonei.

Miere

Aplicați o cantitate mică de miere și lăsați să acționeze câteva minute înainte de clătire.

Bicarbonat de sodiu

Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu suficientă apă până se formează o pastă, iar apoi aplică pe înțepătură. Se lasă aproximativ 10 minute înainte de spăla.