Home » Sănătate » Cum poți să te hidratezi, dacă nu îți place apa. Cel puțin 7 soluții simple care sunt la îndemâna oricui

Cum poți să te hidratezi, dacă nu îți place apa. Cel puțin 7 soluții simple care sunt la îndemâna oricui

Manolică Anca / 13.03.2022, 14:14
Cum poți să te hidratezi, dacă nu îți place apa. Cel puțin 7 soluții simple care sunt la îndemâna oricui

Nu tuturor le place apa și nu toată lumea se simte suficient de însetată pentru a bea aproape doi litri de apă pe zi sau doza zilnică recomandată. Deși este adevărat, un pahar cu apă este cel mai cunoscut mod de a rămâne hidratat, există o mulțime de opțiuni alternative, pentru ca organismul tău să nu aibă de suferit. Iată câteva soluții simple.

Cum să te hidratezi, dacă nu poți bea prea multă apă

Dacă urăști apa, să te hidratezi poate fi un coșmar. Cu toate acestea, există o mulțime de lucruri pe care le poți face pentru a te menține hidratat fără apă, sau pentru a face ca apa să aibă un gust mai bun, astfel încât să nu trebuiască să te „chinui”. Aruncă o privire în rândurile de mai jos, pentru a descoperi alte câteva modalități interesante și fotositoare pentru a avea mereu organismul hidratat.

1. Încearcă apa de cocos

Apa de cocos este una dintre cele mai bune băuturi și o modalitate excelentă de a te hidrata dacă nu prea iubești apa. Gustul apei de nucă de cocos este un pic mai dulce și mai aromat decât al apei obișnuite, dar te hidratează și te umple cu electroliți puternici care pot stimula energia și înlocui sărurile pierdute.

2. Aromatizează apa

Adaugă o bucată de fruct (proaspăt sau congelat), lămâie, castravete sau frunze de mentă în apa ta plată, pentru a îi schimba gustul. Ba mai mult, pentru un adevărat boost de aromă, poți adăuga puțin suc de fructe. Sucul de portocale, sucul de ananas sau lichiorul de fructe se pot adăuga foarte bine în apă pentru a da puțină aromă și pentru a te menține hidratat atunci când urăști gustul apei ca atare.

3. Consumă mai multe fructe și legume

Aproape toate fructele și legumele sunt în mare parte apă (cu excepția porumbului, mazărei și cartofilor). Castraveții au cel mai mare conținut de apă dintre toate alimentele solide, de 95%. Alte alegeri inspirate sunt țelina, conopida, spanacul, broccoli, frunzele verzi închise la culoare și roșiile (din punct de vedere tehnic, un fruct).

În ceea ce privește fructele, alege pepenele roșu, pepene galben, căpșunile, kiwi și portocalele. Atenție însă și la zahăr. Salatele sunt alegerea perfectă pentru o masă all-in-one pentru un plus de lichide.

4. Mănâncă alimente care conțin multă apă

Anumite alimente, cum ar fi sosurile, iaurtul, înghețata, condimentele, conțin de obicei multă apă. Același lucru este valabil și pentru alimentele care absoarbe o cantitate mare de apă. Pastele, orezul și fulgii de ovăz absorb apa atunci când sunt fierte și reprezintă o modalitate excelentă de a te hidrata dacă nu îți place în mod deosebit mâncarea lichidă.

Cum poți să te hidratezi, dacă nu îți place apa
Cum poți să te hidratezi, dacă nu îți place apa

5. Consumă mai des supă

Caldă sau rece, vei obține aceeași hidratare alegând o supă simplă sau pe bază de legume. Înceacă un gazpacho, adesea numit „salată lichidă”, care este plină de legume hidratante.

6. Consumă băuturi calde sau cu gheață

Consumul de ceai și cafea nu este întotdeauna recomandat, deoarece cafeaua în special poate face ca organismul tău să elibereze apă, ceea ce te face să devii mai deshidratat. Cu toate acestea, dacă bei cafea sau ceai fără cofeină, atunci acestea pot fi o modalitate excelentă de a stimula hidratarea și de a adăuga un aport mai mare de apă în organism.

Ceaiul verde, ceaiul de lămâie și ghimbir, ceaiul de mentă și ceaiurile de fructe sunt o opțiune excelentă pentru cineva care vrea să rămână hidratat, dar nu iubește apa. Cei cărora le place să le consume și reci, pot adăuga un cub de gheață.

7. Produsele lactate și alternativele la lapte

Nu uita nici de laptele degresat sau cu conținut scăzut de grăsime pentru o reîmprospătare completă a lichidului, împreună cu o mulțime de proteine, calciu și vitamina D. Poți de asemenea încerca laptele de migdale, de soia sau de cocos pentru a te hidrata.

Să rămâi hidratat atunci când urăști apa nu este o sarcină ușoară, însă sperăm că aceste sfaturi utile îți pot da un impuls și te pot ajuta să te menții hidratat.