Home » Sănătate » Cum să cureți și să dezinfectezi. 5 sfaturi esențiale pentru suprafețele cu care intri frecvent în contact

Cum să cureți și să dezinfectezi. 5 sfaturi esențiale pentru suprafețele cu care intri frecvent în contact

Violeta Badea / 26.03.2021, 15:47
Cum să cureți și să dezinfectezi. 5 sfaturi esențiale pentru suprafețele cu care intri frecvent în contact

Cum să cureți și să dezinfectezi. 5 sfaturi esențiale pentru suprafețele cu care intri frecvent în contact. Noul coronavirus se răspândește de la persoană la persoană, dar se poate transmite și prin intermediul suprafețelor pe care le atingi zilnic. De aceea, este foarte important să cureți și să dezinfectezi corect toate obiectele cu care intri în contact. În continuare îți prezentăm câteva sfaturi utile.

Cum să cureți și să dezinfectezi

În această perioadă este important să ne ocupăm frecvent de curățarea suprafețelor din locuință. În această categorie sunt incluse: mesele, clanțele, mânerele de la uși, de la dulapuri sau de la alte obiecte de uz casnic, telefonul, întrerupatoarele de lumină și toate celelalte suprafețe pe care le atingeți des.

Pentru a ucide germenii aveți nevoie de soluții care să conțină alcool sau clor, deoarece acestea reprezintă principalul dușman al bacteriilor. În cazul în care aceste obiecte sunt murdare se folosește și detergent sau săpun, asta înainte de a dezinfecta. În continuare îți prezentăm o soluție pe care o poți prepara acasă.

  • O soluție de înălbitor sau clor: se amestecă cinci linguri, adică 80 de ml, la 3,8 litri de apă sau patru lingurițe la un litru de apă;
  • Soluțiile care au la bază alcool: este important să te asiguri că lichidul pe care îl folosești conține o proporție de 70% de alcool.

Dacă optați pentru produsele din comerț este necesar să verificați etichetele, deoarece acestea conțin instrucțiuni utile pentru utilizarea sigură și eficientă a produsului de curățare, inclusiv măsurile de precauție care trebuie luate atunci cand produsul este folosit, cum ar fi purtarea mănușilor și asigurarea unei ventilații bune în cameră pe parcursul utilizării produsului.

5 sfaturi esențiale pentru suprafețele cu care intri frecvent în contact

Este important sa va spalati pe maini cat mai des
Este important sa va spalati pe maini cat mai des

1. Poartă mănuși de unică folosință

Este foarte important să purtați mănuși de unică folosință în momentul în care dezinfectați suprafețele. După ce ați terminat de dezinfectat, acestea se aruncă la gunoi pentru a nu se împrăștia germenii.

2. Purtați mănuși de unică folosință și mască în timp ce îngrijiți o persoană infectată

Dacă aveți grijă de o persoană infectată cu noul coronavirus este foarte important să purtați mănuși de unică folosință și mască! De asemenea, curățați toate suprafețele atinse frecvent cu un dezinfectant și spălați lenjeria de pat, prosoapele și materialele textile cu apă fierbinte, la o temperatură de 90 de grade celsius. Mănușile și masca nu trebuie folosite și în alte scopuri, ci trebuie să le aruncați la gunoi imediat.

3. Spălați mâinile frecvent cu apă și săpun

Mâinile reprezintă una dintre cele mai comune căi de propagare a virusului de la o persoană la alta. De aceea, este important să vă curățați pe acestea cât mai des, mai ales după contactul cu o persoană bolnavă. Dacă sunteți în aer liber și nu aveți la dispoziție apă și săpun, se poate folosi un dezinfectant de mâini pe bază de alcool, care conține cel puțin 70% alcool.

4. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura dacă nu aveți mâinile igienizate

Orice memru al familiei trebuie să respecte regulile de prevenire a transmiterii virusului la locul de muncă și acasă. Este important să vă spălați mâinile cât mai des și să nu va atingeți ochii, nasul sau gura, atunci când nu aveți mâinile spălate.

5. Persoana bolnavă trebuie să se izoleze de celelalte persoane

Persoana bolnavă trebuie să stea izolată în propria cameră, altfel îi poate infecta și pe ceilalți membri ai familiei. De asemenea, camerele trebuie aerisite la intervale regulate, iar celelalte încăperi nu se folosesc la comun. Pe cât posibil, încercați să luați masa la ore și în camere diferite.