Home » Life & Style » Cum scapi de virusurile din casă. Soluțiile simple și eficiente care te ajută să faci curățenie în locuință

Cum scapi de virusurile din casă. Soluțiile simple și eficiente care te ajută să faci curățenie în locuință

Violeta Badea / 19.02.2021, 13:14
Cum scapi de virusurile din casă. Soluțiile simple și eficiente care te ajută să faci curățenie în locuință

Cum scapi de virusurile din casă. Soluțiile simple și eficiente care te ajută să faci curățenie în locuință. Pandemia din ultimul an ne-a responsabilizat pe toți, ne-a învățat să fim mai atenți și să îndepărtăm frecvent virusurile din casă. Astfel, după o răceală, gripă sau orice alt tip de boală contagioasă, este esenţial să previi răspândirea bolii. În continuare vei afla cum scapi de virusurile din casă și care sunt cele mai eficiente soluții.

Este important sa ne spalam pe maini pentru a impiedica raspandirea unei boli contagioase
Este important sa ne spalam pe maini pentru a impiedica raspandirea unei boli contagioase

Cum scapi de virusurile din casă

Prima lecție pe care am primit-o cu toții a fost aceea de a ne spăla pe mâini cât mai frecvent și a curăța toate suprafețele din casă, deoarece microbii pot persista de la câteva zile până la câteva săptămâni. Pentru a elimina definitiv virusurile, bacteriile şi alţi germeni avem nevoie de un dezinfectant care să acționeze cât mai bine.

O astfel de soluție o poți prepara chiar tu, deoarece știi exact ce anume ai adăugat, în comparație cu numeroasele variante pe care le găsești în comerț. Însă, nu știi exact ce conțin, cât de eficiente sunt și putem lua în calcul costurile care sunt destul de ridicate. Astfel, pentru a prepara un dezinfectant ai nevoie de o cantitate de 5% sau 9% hipoclorit de sodiu, patru linguriţe de înălbitor și un litru de apă la temperatura camerei.

Aceste ingrediente se amestecă foarte bine și vei obține o soluție care te va afuta să scapi de inamicii nedoriți. În cazul în care dorești să mergi pe mâna unui produs din comerț, urmează obligatoriu instrucţiunile de pe etichetă. Nu este recomandat să folosești bureții pentru curățare, deoarece aceștia pot ascunde bacterii. De asemenea, pentru obiectele cu crăpături mici, cum ar fi telecomanda sau tastatura computerului, poţi folosi un tampon de bumbac înmuiat în dezinfectant şi stors bine.

Este indicat sa folosesti manusi de cauciuc atunci cand faci curatenie
Este indicat sa folosesti manusi de cauciuc atunci cand faci curatenie

Soluțiile simple și eficiente care te ajută să faci curățenie în locuință

Pentru a împiedica răspândirea bolii, urmează câțiva pași necesari. În primul rând, este necesar să schimbi cearşafurile şi feţele de pernă. Acestea trebuie spălate la cât mai temperaturi ridicate, deoarece au intrat în contact cu persoana bolnavă. De asemenea, la fel se procedează și în cazul hainelor.

În al doilea rând, trebuie să cureți obiectele din casă: clanțe, uși, întrerupătoare, telecomanda de la TV, telefonul sau orice altă suprafață pe care a atins-o. Este indicat să porți mănuși de cauciuc atunci când te ocupi de curăţarea suprafețelor.

În al treilea rând, mare atenție la mâncare. Nu este recomandat ca persoana infectată să gătească, deoarece nici spălarea cu grijă a mâinilor s-ar putea să nu dea rezultate pentru a-i proteja pe ceilalţi. Pentru a spăla corect vasele ai nevoie de o jumătate de cană de înălbitor la 3,5 litri de apă pentru a face propria soluţie dezinfectantă. Cu această soluție poțișterge și mobilierul din bucătărie.

Principala regulă în baie este ca persoana bolnavă să aibă prosoape diferite. De asemenea, la fel de importantă este dezinfectarea tuturor suprafețelor. Pentru living, specialiștii ne recomandă să acoperim mobilierul cu cearşafuri sau pături lavabile, deoarece canapeaua sau pernele decorative sunt mai dificil de curățat.