Home » Știri » Soluție antimucegai făcută în casă – produse eficiente, din ingrediente simple

Soluție antimucegai făcută în casă – produse eficiente, din ingrediente simple

Violeta Badea / 18.01.2021, 16:42
Soluție antimucegai făcută în casă – produse eficiente, din ingrediente simple

Soluție antimucegai făcută în casă – produse eficiente, din ingrediente simple. Te confrunţi cu problema mucegaiului? Ai încercat tot felul de soluţii costisitoare care nu au dat rezultate? Ei bine, ne-am gândit să îţi venim în ajutor cu câteva varinate pe care le poţi prepara chiar la tine acasă. Produsele naturale sunt mai ieftine, dar şi mai sănătoase.

Bicarbonatul de sodiu si otetul sunt doua ingrediente care ne poate scapa rapid de mucegai
Bicarbonatul de sodiu si otetul sunt doua ingrediente care ne poate scapa rapid de mucegai

Soluție antimucegai făcută în casă

Mucegaiul este o ciupercă microscopică, parazită, care se înmulţeste prin microspori. Cu această problemă se confruntă foarte multe persoane, deoarece apare în condiţii de umezeală. Pe lângă aspectul şi mirosul neplăcut, poate pune sănătatea în pericol. De obicei, apare pe pereţii din baie, dar şi în alte colţuri ale casei.

Dacă l-aţi observat în apartamentul vostru, acţionaţi urgent! Mucegaiul ne poate aduce probleme de sănătate. Nu alergaţi imediat către produsele chimice din comerţ, deoarece vă prezentăm câteva soluţii minune şi la îndemâna oricui.

  • Bicarbonatul de sodiu – deja nu mai e un secret pentru nimeni că acest ingredient este bun la orice. Da, bicarbonatul de sodiu ne poate scăpa rapid şi de mucegai. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să adăugaţi patru linguriţe din ingredintul minune cu apă şi puţin oţet de mere. Soluţia obţinută este perfectă pentru îndepărtarea mucegaiului. Aplicaţi pe zonele afectate şi va acţiona imediat
  • Oţetul – este indicat să-l utilizăm fix aşa cum este,nu trebuie să-l diluăm cu apă. Dacă nu suportaţi mirosul puternic îl puteţi amestecta cu câţiva stropi de ulei. Aerisiţi camera după ce a acţionat. Un studiu a arătat că oţetul este soluţia cea mai bună atunci când vine vorba de mucegai. A reuşit să îndepărteze până la 80% din sporii de mucegai, precum și virușii sau bacteriile care s-au strâns pe suprafețele respective
  • Ulei de arbore de ceai – acesta are capacitatea de a elimina bateriile și infecțiile fungice. Ca şi în cazul oţetului, ulei de arbore de ceai nu trebuie diluat cu apă, astfel va da cele mai bune rezultate. Se aplică pe zonele afectate, iar apoi se clăteşte
  • Extract din semințe de citrice – un mare avantaj al acestei soluţii este că nu are miros. Iată cum se prepară pentru a da cel mai bun randament: se iau două ceşti cu apă şi se amestecă cu 20 de picături din acest extract. Soluţia rezultată se pune într-un pulverizator şi se stropesc zonele cu mucegai. Simplu, nu-i aşa?
  • Peroxid de hidrogen – Într-un recipient adăugăm peroxid de hidrogen cu o concentraţie de 3% şi pulverizăm direct pe zonele afectate. Apoi, aşteptăm aproximativ zece minute. Curăţăm zona cu o cârpă moale,iar mucegaiul va dispărea.

Indiferent de soluţia pe care o alegi contra mucegaiului este recomandat să aerisiţi încăperea în timp şi după ce curăţaţi mucegaiul. Aceasta este o soluţie şi pentru prevenirea apariţiei acestuia. Specialiştii recomandă aerisirea camerelor măcar de doua ori pe zi pentru a elimina umezeala acumulată in interiorul locuinţei.

De asemenea, vă sfătuim să folosiţi pe tot parcursul acestui procedeu mănuși de cauciuc şi mască pentru a nu inhala praful.